NOVE VIJESTI
Kina će dignuti izvozne takse
——————————————————————————-
Kineski državni izvori potvrđuju da će Kineska vlada dignuti izvozne tarife na 185 posto i da će se početi primjenjivati od 1 rujna, dosadašnje izvozne tarife bile su na nivou od 135%.
Hm…
oćemo li ispod 240 Kn?
Oce, evo je na 238kn.
Ja bi ovo utopio dok im Ina nije digla cijenu plina 100% i dok su još u plusu.
To bi ja uradio. Eto samo besplatan savet
Hvala na savjetu..nego znaš onu staru…besplatan savjet=loš savjet
Neka još lik iz crtića objasni što je to pozitivna sfera, i kada se poduzeće nalazi u pozitivnoj sferi što to znači… [lol] [lol] [lol]
Evo nova informacija i ministar Pankretić sa suradnicima bio u Sloveniji, i to u društvu predsjednika Slovenije ……..
Evo slike
Slovenski predsjednik čestitao im je obljetnicu, te se iznenadio kad je čuo podatak da Petrokemija drži između 70 i 75 posto tamošnjeg tržišta. «Uvjeren sam da je pred nama još barem 40 godina suradnje i poslovnog partnerstva», poručio je Klopček. Štand kutinske tvrtke u Gornjoj Radgoni posjetio je i ministar poljoprivrede RH Božidar Pankretić sa suradnicima.
Nove vijesti
Slovenski predsjednik čestitao im je obljetnicu, te se iznenadio kad je čuo podatak da Petrokemija drži između 70 i 75 posto tamošnjeg tržišta.
to je oko 200 000 – 250 000 tona gnojiva koje proda PTKM na slovenskom tržištu
Štand kutinske tvrtke u Gornjoj Radgoni posjetio je i ministar poljoprivrede RH Božidar Pankretić sa suradnicima.
a valjda zato cijena njene dionice danas pada… 😛
Samo neka se on drži što dalje od Petrokemije i svega njenoga, njegovo približavanje Petrokemiji na manje od 100 m zračne udaljenosti, može biti samo negativno, uvijek i u svakom smislu.
Isto tako i sa Podravkom… e to vam je "divna karizma": utjecaj (negativni) na svu okolinu oko sebe samim fizičkim približavanjem, trebale bi te dvije firme tražiti sudsku zabranu približavanja ministra (i njegovih stranačkih kolega) na manje od 100 m 😛
Petrokemija je firma lijepog potencijala, trenutno prilično jeftina na burzi (ma gotovo "unatoč svemu"/politici)… međutim ja kao "lovac na podcijenjene dionice" ipak ne kupujem PTKM, čudno, čudno… a jer stvari sa ovakvom vlasničkom strutkurom (ovakvom državom kao većinskim vlasnikom), to meni predstavlja previše velik problem, premda znam da bi uz boljeg većinskog vlasnika vrijedila neusporedivo više… i dalje mi je ovo preveliki rizik, kada ne vjerujem većinskom vlasniku, kada mi ne izgleda nimalo razuman i "shareholders friendly", to je za mene preveliki rizik.
Poglavlje 8: Tržišno natjecanje
Pravna stečevina glede tržišnoga natjecanja obuhvaća antitrustovsku politiku i politiku nadzora državne pomoći. Ona uključuje pravila i postupke za borbu protiv nekonkurentnoga ponašanja poduzeća (ograničavajući dogovori između poduzetnika i zloporaba dominantnoga položaja), ispitivanje spajanja između poduzetnika te sprečavanje vlada da dodjeljuju državnu pomoć koja , ograničava konkurenciju na unutarnjemu tržištu. Općenito govoreći, pravila tržišnoga natjecanja izravno se primjenjuju u cijeloj Uniji, a države članice moraju surađivati u potpunosti s Komisijom u njihovoj provedbi.
Više: http://ec.europa.eu/enlargement/croatia/screening_reports_en.htm
Status procesa pregovora: Određena mjerila za otvaranje
Datum posljednje izmjene: 9. srpnja 2008.
http://www.delhrv.ec.europa.eu/hr/static/view/id/157
Kada se zatvore sva poglavlja značiti će da Petrokemija može slobodno formirati svoje cijene u RH, ako će poglavlja biti gotova do kraja ove godine, od sljedeće godine nema pritisaka na PTKM……..
INA raste, a s njom paralelno i PTKM.
Kupnja – PTKM-R-A
200 239,00
40 237,02
10 237,01
6 237,00
260 236,02
Prodaja – PTKM-R-A
52 240,00
68 244,00
10 245,00
41 247,47
40 247,48
Štand kutinske tvrtke u Gornjoj Radgoni posjetio je i ministar poljoprivrede RH Božidar Pankretić sa suradnicima.
a valjda zato cijena njene dionice danas pada… 😛
Samo neka se on drži što dalje od Petrokemije i svega njenoga, njegovo približavanje Petrokemiji na manje od 100 m zračne udaljenosti, može biti samo negativno, uvijek i u svakom smislu.
Isto tako i sa Podravkom… e to vam je "divna karizma": utjecaj (negativni) na svu okolinu oko sebe samim fizičkim približavanjem, trebale bi te dvije firme tražiti sudsku zabranu približavanja ministra (i njegovih stranačkih kolega) na manje od 100 m 😛
Petrokemija je firma lijepog potencijala, trenutno prilično jeftina na burzi (ma gotovo "unatoč svemu"/politici)… međutim ja kao "lovac na podcijenjene dionice" ipak ne kupujem PTKM, čudno, čudno… a jer stvari sa ovakvom vlasničkom strutkurom (ovakvom državom kao većinskim vlasnikom), to meni predstavlja previše velik problem, premda znam da bi uz boljeg većinskog vlasnika vrijedila neusporedivo više… i dalje mi je ovo preveliki rizik, kada ne vjerujem većinskom vlasniku, kada mi ne izgleda nimalo razuman i "shareholders friendly", to je za mene preveliki rizik.
[/quote]
Hvala ljepo kolega sto ste nas obavijestili da je to vama preveliki rizik.Sada kada znamo da je to za vas preveliki rizik nemorate nas vise zamarati vasim pisanjem na ovoj temi.Koliko vidim i kolega Cartman se vratio nakon sto je dozivio totalni fijasko u predvidjanju dobiti 1H.
Ako baziraš svoj savjet na dijelu rečenice koji sam boldao, onda je ovo JAKOOO glupi savjet!