…Sve jeviše "zločestih" likova na ovoj i još nekim dionicama za koje držim da su najperspektivnije u ovoj žabokrečini od tržišta. Nije to bez razloga…i ja mislim da ekipa radi na tome da od naivaca ili nadolazećih radničkih dionica uzmu što više. E mene neće zajebat sigurno…kad god neka lova viška kapne…ja ubacim u PTKM ili ATPL…I tko ih hebe….
Pozdrav svim pravim ulagačima…iskreno očekujem još jedan pokušaj rušenja i navlačenja, ali ne mislim da će puno više dolje….fundamenti su prejaki…. [thumbsup]
dragi prijatelji osim prejakih fundamenata nemojte zaboraviti da YARA proizvodi u Kutini. Velike vreće su u pitanju…
@ mika
Vidim da se ovdje svi ustručavaju dati prognoze kretanja cijene, one koje se navode po TA su realne ali preskromne. Fundamenti su se toliko promjenili da treba gledati malo širu sliku.
Dobit u prvih šest mjeseci je cca. 40 M kuna
Najavljena dobit u zadnja dva kvartala je značajno veća. Do sada je Mesarić bio vrlo suzdržan po pitanju takvih najava, dakle logično možemo očekivati dobit od barem 100 M kuna po kvartalu – ova godina bi mogla završiti s 250 M dobiti, a to je potpuno druga situacija.
Mika, u slučaju takve dobiti, kolika bi bila fer cijena dionice?
Uzmi u obzir goru varijantu, da tržište stagnira.
Nemoj tako, nisi fer. TA ne laze, osim ako fond manageri odluce drugacije.
A poslije ce biti, ma nisam pozorno gledao – ne bi bilo prvi put.
[/quote]
uvaženi ekspert za TA je bio u pravu.
a ja sam opet pogriješio.
jer sam procjenu dao odokativno, bez crtanja.
cilj povisujem za 10 punkta, na 310-330.
[/quote]
Vlad1111, slažem se s analizama, H&S je formiran, cup&handle će biti ako cijena probije 260.
Jedino mi se C&H čini "čišća", pravilnija formacija.
Osobno sumnjam u najavu skore privatatizacije, više vjerujem u klasičan porast cijene.
A što ćemo kad na zimu opet zatvore plin? Bude li zbog toga nekakvog utjecaja na trgovanje?
da.
na prošlom grafu sam namjerrno samo tankom linijom naznačio C&H.
@ mika
Vidim da se ovdje svi ustručavaju dati prognoze kretanja cijene, one koje se navode po TA su realne ali preskromne. Fundamenti su se toliko promjenili da treba gledati malo širu sliku.
Dobit u prvih šest mjeseci je cca. 40 M kuna
Najavljena dobit u zadnja dva kvartala je značajno veća. Do sada je Mesarić bio vrlo suzdržan po pitanju takvih najava, dakle logično možemo očekivati dobit od barem 100 M kuna po kvartalu – ova godina bi mogla završiti s 250 M dobiti, a to je potpuno druga situacija.
Mika, u slučaju takve dobiti, kolika bi bila fer cijena dionice?
Uzmi u obzir goru varijantu, da tržište stagnira.
Ne smije se zaboraviti da je na 30.06. na računu bilo novaca koji su po današnjoj cijeni oko 18% tržišne kapitalizacije. Za pretpostaviti je da će se to i poboljšati u zadnja 2 kvartala ove godine.
Ukoliko bi se iskazala dobit oko 200 milja kuna cijena dionice morala bi krenuti i biti oko 800-1000 kuna.
I po cijeni od 800 kuna za paket od 51% treba dati oko 187 milja eura što je smješna cifra za bilo kojeg jačeg igrača u ovoj branši. Potrebe za gnojivom su jače od potreba za naftom i za pretpostaviti je da će netko biti spreman ponuditi premiju za ovu tvornicu.
Ono što mene muči je kalkulacija neto dobiti. Vjerujem da će se većina složiti da ptkm može raditi od 10-12% ND na promet. Međutim što ako zbog efikasne proizvodnje, smješnih troškova financiranja, male amortizacije s obzirom na promet netko od svjetskih divova uspije to povećati prema 15%.
Možda niti to nije nemoguće. Tada cijena mora preko 2000 kuna.
Također ako zbog visoke likvidnosti se odluči isplatiti jaka dividenda to će dionicu lansirati i bez najava privatizacije. Dividenda bi bez problema mogla biti oko 50 kuna po dionici.
Opa, sad radim i za fondove.
Pogledajte malo na koliko je narasla nafta.
P.S.
Vjerovali ili ne ja imam dionice PTKM.
Opa, sad radim i za fondove.
Pogledajte malo na koliko je narasla nafta.
P.S.
Vjerovali ili ne ja imam dionice PTKM.
Po načinu i vremenu pisanja na nekog me podsjećate, pa ću Vam poželjeti dobro jutro. Znam da se noću sekirate za nejake, a u jutro dugo spavate. Za pretpostaviti je da imate dionice Petrice, kao što je sigurno da jako dobro znate kakav je potencijal ova firma. Ona narodna kaže :"ne seri u tanjur iz kojeg jedeš" !
A što ćemo kad na zimu opet zatvore plin? Bude li zbog toga nekakvog utjecaja na trgovanje?
svaki ludjak zna da onda idemo u remont. No bolje se pitati što će biti kad se radničke dionice upišu i kad prođe lock up. Onda je 49% dionica slobodno za kupnju i može početi borba za 25% petrokemije.
Tko zna tko je sve spreman u današnja vremena na kupnju takvog udjela i po kojoj cijeni. Bez obzira na krizu, novaca u svijetu ima i uvijek će ih biti za prave stvari , a to ptkm bez sumnje je.
Evo u subotu PETROKEMIJA na sajmu, popis svih izlagača velika je lista
http://www.pomurski-sejem.si/ang-kzs/seznam.htm
Pozdrav
Jos samo da dodam i kazem onima manje upucenima…
Jedini razlog negativnog pisanja o ovoj dioinci nekih forumasa jest ISKLJUCIVO drukanje prema dolje sa ciljem da dokupe jeftinije dionice od manje informiranih dionicara. Nitko nece trositi svoje vlastito vrijeme na drukanje prema dolje ukoliko nema nekoga materijalnoga interesa.