uvaženi ekspert za TA je bio u pravu.
a ja sam opet pogriješio.
jer sam procjenu dao odokativno, bez crtanja.
cilj povisujem za 10 punkta, na 310-330.
A ja spuštam na 190 [smiley]
[/quote]
Vrana nismo u vrtiću,
iznesi koji argument, mišljenje zbog čega 190
Ma gle, uopce nisam expert za TA i slicne ventilatore. No, moras priznati da sam dobro pretpostavio da ces reci da si to onako odoka procijenio, povrsno. [thumbsup]
Evo moje misljenje:
PTKM ce se kretati izmedju 220-280 bez obzira sto se dogadjalo, imala ona 2 milijarde kn dobiti ili 20 mil dobiti. Jedini trigger ce biti (eventualna) privatizacija, glasine o skoroj privatizaciji ili oporavak trzista/ulazak stranog kapitala na nasu burzu.
Eto, za to mi nisu trebale crtarije i geometrijska tijela (bez uvrede!). Eto, bilo je fer i od mene da bacim svoju prognozu.
Ma gle, uopce nisam expert za TA i slicne ventilatore. No, moras priznati da sam dobro pretpostavio da ces reci da si to onako odoka procijenio, povrsno. [thumbsup]
Evo moje misljenje:
PTKM ce se kretati izmedju 220-280 bez obzira sto se dogadjalo, imala ona 2 milijarde kn dobiti ili 20 mil dobiti. Jedini trigger ce biti (eventualna) privatizacija, glasine o skoroj privatizaciji ili oporavak trzista/ulazak stranog kapitala na nasu burzu.
Eto, za to mi nisu trebale crtarije i geometrijska tijela (bez uvrede!). Eto, bilo je fer i od mene da bacim svoju prognozu.
[/quote]
Pošteno i objektivno
Pozdrav prijatelju
Ah, samo da jos dodam ovoj progonzi. Naravno, moguce je i odstupanje ako crobex padne, te ako se umijesaju fond manageri koji imaju povlastene info (recimo kao i INA)… [smiley]
TA nemora uvijek biti točna.Ali ipak nebi je podcijenjiva,možda njeni paterni baš sada ukazuju da će neko u skoroj budućnosti ispaliti izjavu oko privatizacije i cijena će biti onda sigurno oko 310,320 kn a patern se stvara zato što insajderi znaju unaprijed za taj događaj.No vidjećemo oćeli na 220,što osobno mislim da više neće.A ako bi imala 20 milijardi dobiti sigurno nebi ostala na 280 kn, kolega Sakai tu ste ipak podcijenili fundamente.
Moja očekivanja su povećanje dobiti u 3Q pa samim tim probijanje granice od 260 kn i sa daljnjim aktivnostima velikih igrača oko ove dionice lov na target od 300 do 320 kn.Jasno da će i cijena gnojiva u svijetu imati utjecaja na sve ovo.
Dostavljam svima ovu moju analizu koja kaze sljedece:
-dolazi do povecanja tekuceg odnosa koji je presao 1 u prvome kvartalu 2007.g. I ukazao na preokret u poslovanju sto je kasnije potvrdjeno ostvarivanjem dobiti
-udjel inozemnog izvoza u ukupnoj prodaju u 3.i 4. kvartalu je najveci sto ukazuje na daljnji rast prihoda I dobiti koja bi trebala biti po toj logici I veca nego u 2.kvartalu s obzirom da u inozemstvu firma ostvaruje vece cijene koje nistu stopane kao u RH
-novac na racunu raste
-firma fantasticno posluje
ovo postam iskljucivo zato jer odredjeni forumasi (kako onaj stari, tako I ovi novi) magarce ostatak malih investitora koji prodaju ovu dionicu…ti forumasi rade za hrvatske fondove ili za svoj vlastiti interes, I jedini im je cilj da uzmu iz ruku dionice PTKM malim dionicarima (tzv.weak hands).
To su radili prije, I izgleda nije im dosta.
Nadam se da ce ova analiza odvratiti druge da ne prodaju PTKM jer je ovo najpodcjenjenija I dionica sa najvecim potencijalom na hrvatskoj burzi.
Pozdrav
TA nemora uvijek biti točna.Ali ipak nebi je podcijenjiva,možda njeni paterni baš sada ukazuju da će neko u skoroj budućnosti ispaliti izjavu oko privatizacije i cijena će biti onda sigurno oko 310,320 kn a patern se stvara zato što insajderi znaju unaprijed za taj događaj.No vidjećemo oćeli na 220,što osobno mislim da više neće.A ako bi imala 20 milijardi dobiti sigurno nebi ostala na 280 kn, kolega Sakai tu ste ipak podcijenili fundamente.
Moja očekivanja su povećanje dobiti u 3Q pa samim tim probijanje granice od 260 kn i sa daljnjim aktivnostima velikih igrača oko ove dionice lov na target od 300 do 320 kn.Jasno da će i cijena gnojiva u svijetu imati utjecaja na sve ovo.
Ma dobro Geronimo, to je bilo vise slikovito receno, to za 20 milijardi kn dobiti. Govorio sam o trenutnoj situaciji na burzi i pokusao ocrtati stanje (a pri tome ne mislim na stvarnu ili potencijalnu vrijednost PTKM).
I ja sam odokativno spomenuo onih 220, tako da se unaprijed ogradim [smiley].
A ovo da TA ukazuje da ce uskoro neko mozda ispaliti izjavu oko privatizacije, nisam bas najbolje shvatio. Pa nije valjda da mislis da je TA druk-alat?
Znam ja da si to slikovito rekao ali htio bih malo vise vjere vidjeti kod tebe za fundamente.
Sto se tice TA pokusati cu pojasniti, recimo da se trenutno sve poznate fundamentalne vrijednosti odrazavaju u trenutnoj cijeni Petrokemije.Iz te postavke TA bi ti mogla dati signal da se pojavljuju nove fundamentalne vrijednosti(koje vecina sudionika na trzistu kapitala sada ne vidi) koje ce kasnije itekako imati utjecaj na cijenu dionice bilo prema gore ili prema dolje.
Itekako je TA druk alat pogotovo na razvijenijim trzistima od naseg.
Imam ja vjere u fundamente i kod HT i kod ATPL, pa ako hoces i kod PTKM. Ali i vidim sto se zbiva.
Znam ja da si to slikovito rekao ali htio bih malo vise vjere vidjeti kod tebe za fundamente.
Sto se tice TA pokusati cu pojasniti, recimo da se trenutno sve poznate fundamentalne vrijednosti odrazavaju u trenutnoj cijeni Petrokemije.Iz te postavke TA bi ti mogla dati signal da se pojavljuju nove fundamentalne vrijednosti(koje vecina sudionika na trzistu kapitala sada ne vidi) koje ce kasnije itekako imati utjecaj na cijenu dionice bilo prema gore ili prema dolje.
Itekako je TA druk alat pogotovo na razvijenijim trzistima od naseg.
Pogotovo ako je u pitanju zarada po dionici TA radi još bolje,
Nakon INE eto i ovdje prometa, jako velikog
Što se tiče INE MOL je namjerno dao nepotpune podatke jer nije želio kupiti sve EURE odjednom, jer bi srušio tečaj ispod 7 Kn za EUR a HNB je odbio i proslijedio MOL tržištu……
…Sve jeviše "zločestih" likova na ovoj i još nekim dionicama za koje držim da su najperspektivnije u ovoj žabokrečini od tržišta. Nije to bez razloga…i ja mislim da ekipa radi na tome da od naivaca ili nadolazećih radničkih dionica uzmu što više. E mene neće zajebat sigurno…kad god neka lova viška kapne…ja ubacim u PTKM ili ATPL…I tko ih hebe….
Pozdrav svim pravim ulagačima…iskreno očekujem još jedan pokušaj rušenja i navlačenja, ali ne mislim da će puno više dolje….fundamenti su prejaki…. [thumbsup]