ja sam čuo da Milka kupuje Kestlin ili Zvečevo , neznam sad baš točno. Rekla mi je ljubičasta krava s čokolade. Trenutno Milka uzima kuhanu rižu od njih.
kanite se tih priča, rekla kazala i tih ekskluziva na forumu
kreni od sebe, da imam takvu vjest prodao bi djedovinu da stavim na to
ja sam čuo da Milka kupuje Kestlin ili Zvečevo , neznam sad baš točno. Rekla mi je ljubičasta krava s čokolade. Trenutno Milka uzima kuhanu rižu od njih.
kanite se tih priča, rekla kazala i tih ekskluziva na forumu
kreni od sebe, da imam takvu vjest prodao bi djedovinu da stavim na to
onda od sutra počni s prodajom djedovine.Kao što i sam kažeš isplatiti će se. Yara ne radi s bilo kim.
Kolega nemojte tako,
jako puno korisnih informacija se nađe na forum ptkm.
To što cijena stagnira više od 2 godine to nitko nije mogao predvidjeti jer je tvornica od – 85 milijuna kuna je skočila na +70 lani. Međutim tržište trenutno nema snage da vrednuje ispravno ni puno jače firme i dionice na ZSE pa tako ni Petrokemiju.
Već dvije godine pišem i objašnjavam malim investitorima koliki je potencijal petrokemije, kako ona više nije gubitaš, da je u potpunosti sanirana i da čeka privatizaciju što je najavio i sam premijer (prvi privatizacijski korak).
Nekad davno isti taj premijer je najavio sanaciju firme čije je cijena dionice ptkm-r-a bila cca 100kn ni tada nitko nije vjerovao i pola godine poslije cijena je jurnula prema 240kn.
u 11mjesecu 2006 godine petrokemija je sanirana prema obećanjima Vlade.
Osobno nemam razloga da našoj Vladi na čelu sa premijerom ne vjerujem, ali tko zna možda onaj lik iz splita zna više od našeg premijera i njegovog zamjenika koji izjavljuje da će ova tvornica namjera postati lider u ovom dijelu Europe i puno sličnih i vrlo lijepih očekivanja.
Danas petrokemija posluje pozitivno i sve upućuje na to da će ovu godinu završiti sa pozamašnom dobiti i vrlo vjerojatnom dividendom.
Svi oni koji su vjerovali da petrokemija može i mora ostvariti dobit od 100 i više milijuna kuna na kraju godine su samo prije 8-10mjeseci ismijavani i omalovažavani na forumu.
isti ti nikovi ili nisu vidjeli ili su toliko bezobrazni i pohlepni pa sputavaju i dezorijentiraju male investitore. Sve ono što se događa u svijetu prije ili poslije dođe i kod nas.
Sredina prošle godine je dala potvrde o svemu onome što sam pisao a to je da hrana opravdano a energenti špekulativno i vrlo vjerojatno neopravdano poskupljuju.
Pa ljudi što mislite da je Todorić glup kad je preko milijardu kuna ušpricao u belje i razvoj poljoprivredne proizvodnje.
Uistinu nema potrebe da se ponavljam po tko zna koji put i objašnjavam vrijednost petrokemije kao i enormnu potražnju za hranom i umjetnim gnojivima.
Tko zna i vjeruje kupuje, tko ne zna i ne vjeruje ili tko je već dobro zaradio i vidi bolju priliku prodaje.
Pravo drukanje na dolje očekujem za nekih 20-25 dana kad se ponovno pojave pomalo zaboravljeni nikovi koji su sijali dezinformacije i obmanjivale male i lakovjerne investitore.
Dragi prijatelji pročitajte sve što možete o petrokemiji, sve javno dostupne informacije, malo se propitajte kod ljudi koji posluju sa ovom tvornicom i vidite koje su prednosti i koji su nedostaci iste. Analizirajte izvješća, usporedite fundamenta i poslovanje ove firme sa sličnima ili istim firmama u inozemstvu.
Barem u bear marketu (pad crobexa više od 30% od kraja prošle godine) nema razloga za nekakvu žurbu i kupovinu ove ili neke druge dionice „na vrat – na nos“
Ivica Todorić radi na način da kupuje firme koje su u problemu imaju puno kredita, a pogotovo su mu zanimljive one koje imaju duga prema državi, kao što su PIK-Vrbovec i Belje. Pa ona ide u banke na pregovore da se kamate otpišu a dug da se vrati kad se bude moglo. Dug prema državi se naravno otpisuje cijeli. Zatim njegov izvrstan marketing i nos za biznis napravi nešto od te firme. Stvori proizvod i pusti ga u svoju prodajnu mrežu. To nema šanse da ne uspije, ali stvarno nema šanse.
Znate li zašto to funkcionira, jer je to njegovo. Zato što on i obitelj , a pogotovo on rade ko konji. Utjerali su strah u kosti Managmentu,ali ga i pošteno platili i nema zajebancije. Zato to funkiconira, bez biča nema posla.
ptkm ide vrlo skoro na barem 300-320.
TA je po srijedi(ili utorku, prošla je ponoć [smiley]).
radi se o 2 formacije: jedna je u dovršena u cijelosti, druga 90%.
HM sada već imamo dvije iste prognoze jednu od Cromana i jednu od Vlada .Napokon su se složili [lol]
Je, evo ja je vidio!
Upravo se uputila prema 320 sa pinklecom na ramenu.
Evo, maše mi, pozdravlja.
SKriveni na kupnji na 250 kuna [thumbsup]
Kupnja – PTKM-R-A
200 250,51
40 250,50
40 250,02
29 250,01
20 250,00
Prodaja – PTKM-R-A
100 253,99
98 254,00
98 255,00
60 257,00
214 257,90
Petrokemija sponzor sajma u Gradačcu 19.8.2008
——————————————————————————–
Sutra se u Gradačcu, u susjednoj Bosni i Hercegovini, otvara 35. po redu međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, "Sajam šljive". To je sajam s najdužom tradicijom i vodeća specijalizirana manifestacija u BiH, a jedan od osnivača tog sajma je i kutinska Petrokemija. Također, Petrokemija je jedina tvrtka koja je i izlagala svoje proizvode na svim dosadašnjim sajmovima. Kako Petrokemija iz Kutine obilježava svoju 40. godinu postojanja, oni su ujedno i oficijelni sponzor ovog sajma u Gradačcu, pa će tako sutra, zajedno sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovine, Nedžadom Brankovićem, sajam otvoriti predsjednik uprave Petrokemije, Boris Mesarić.
Je, evo ja je vidio!
Upravo se uputila prema 320 sa pinklecom na ramenu.
Evo, maše mi, pozdravlja.
Nemoj tako, nisi fer. TA ne laze, osim ako fond manageri odluce drugacije.
A poslije ce biti, ma nisam pozorno gledao – ne bi bilo prvi put.