PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne treba uzimati ozbiljno postove članova koji imaju vrlo "širok" diapazon djelovanja i interesa uz "rahitičan" osobni portfelj. Kad budu kupili dionice Petrokemije vjerojatno će gledati objektivnije i benevolentnije na ovu temu a ne na ovoj temi rješavati probleme koji su u cijeloj državi slični odnosno isti. Štaviše večina od navedenog su globalne boljke……. [bye] Ako netko nema hrabrosti za ulaganje vlada mu sigurno nije kriva za to a još manje svjetska kretanja u ekonomiji.

Eto već se sada pokazuje koliko je PTKM u žiži događanja, i žele da prikažu što lošije a sama bilanca iz 2q 2008. govori što će se dešavati do kraja 2008. IZVOZ i samo izvoz….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Malo sam uložio u PTKM u nadi da ću napraviti posla, ali od posla ništa jer je to pljačka. Što misliš koliko je plaćena Urea koja se sada prodaje po 340 $ MT CIF ASWP ? a znam da je otišla iz Šibenske Luke. Malo bi ti podatci trebali biti transparentniji, a ne ispod žita. U stvari čemu se ja čudim , naša posla. Neću više kometirati , vidjet ćete sve kad dođe jesenja sjetva.

Da si pravi dioničar prijavio bi nekontrolirani izvoz od strane jer zabranjen je izvoz gnojiva svima osim PTKM, stoga si dužan odmah prijaviti takvan način trgovanja prijaviš i u samu PTKM da se takvo što radi i tko to radi…..
prijavi ovdje

Renato Habek, Direktor korporativnog upravljanja

Tel. : (044) 647201
mail: renato.habek@petrokemija.hr

Gordana Jugović, rukovoditelj Korporativnih komunikacija

Tel. : (044) 647206
mail: gordana.jugovic@petrokemija.hr

….

mika i Bigboss

u pravu ste da su milijarde, jedino mi je žao da ja nisam među njima pa zato kakam ovako po forumu

Don Alfonso

Trećinu prošlogodišnjih državnih potpora dobio Todorić

Među dvadeset najvećih korisnika nalaze se i Pipunić, Moralić i Fiolić

Bankamagazin

Od 324 milijuna kuna potpora isplaćenih prošle godine poljoprivrednih tvrtkama iz državnog proračuna, trećinu su dobile one unutar koncerna Agrokor, proizlazi iz nedavno objavljenih podataka. Naime, pod pritiskom medija Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja prošlog je četvrtaka, 14. kolovoza, objavilo listu 20 najvećih korisnika poljoprivrednih potpora u prošloj godini, a u Ministarstvu kažu da će danas, u ponedjeljak, objaviti i svih 250 poljoprivrednih tvrtki koje su koristile državne potpore u 2007. (www.mps.hr).

Dakle, za sada se spomenutih 324 milijuna kuna odnosi samo na dvadeset najvećih tvrtki, od kojih je Belje, u vlasništvu Agrokora, dobilo pojedinačno najviši iznos od 83 milijuna kuna državnih potpora. No, kako PP Orahovica sa 17,8 milijuna kuna potpora te PPK Valpovo sa 11,2 milijuna kuna imaju partnerske ugovore s Agrokorom, proizlazi da je koncern Ivice Todorića dobio 102 milijuna državnih potpora prošle godine.
Drugi na listi s pojedinačno najvećim iznosom potpora je Novi Agrar d.o.o. Marka Pipunića, vlasnika osječkog Žita d.d sa 39 milijuna kuna. Kako je i Žito d.d. dobilo 15 milijuna kuna potpora, proizlazi da su Pipunićeve tvrtke dobile 54 milijuna kuna državnih potpora.Treći na listi najvećih korisnika je državni Vupik sa 27,6 milijuna kuna, te Kutjevo u vlasništvu Envera Moralića sa 19,7 milijuna kuna.
PIK Vinkovci dobilo je 12,4 milijuna kuna, virovitička DIBA 12 milijuna, poljoprivredna zadruga Osatina 11,7 milijuna, Valpovo 11,2 milijuna kuna, IPK Holstein 10 milijuna, Agromeđimurje 9 milijuna, Belje kooperacija 6,6 milijuna, farma Jelas u vlasništvu Stjepana Fiolića 6,5 milijuna, Hana Breznica 6,5 milijuna kuna, Virovotička Zea 5,8 milijuna, Agro-Tovarnik 5,6 milijuna, farma Senkovac 5,4 milijuna te zadarski Vigens 5 milijuna kuna.

Dražavne potpore su novac poreznih obveznika koji još uvijek ne znaju kako ni kojim se tvrtkama one raspoređuju, jer u Hrvatskoj ne postoji registar potpora. Za njegovu izradu i uspostavu kontrole treba najmanje godinu dana, pa objava dvadeset najvećih korisnika potpora u prošloj godini na web stranicama Ministarstva ima simbolično značenje. Bilo bi zanimljivo kad bi slično učinilo i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, no to «nije njihova praksa», kaže glasnogovornik Tomislav Mazal.

NAŠI NAJVEĆI PRIJATELJI PO KOLIČINAMA KUPLJENOG GNOJA, TODA I PIPUNIĆ SU NAJVEĆI KORISNICI SUBVENCIJA.

Jeftiniji gnoj iz Kutine vjerovatno im je dodatni prihod pored subvencija.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Pa nije baš ni bijelo.
Ako ćemo pogađati nijansu onad bih rekao tamno sivo.

Zbog
.
.
.
.
.?
[/quote]

1. pravosuđa
2. politike
3. mafije/pljačke
4. viška radnika
5. podjele dionica radnicima
6. cijena sirovina
7. plin
9. plinovod/skladišta
10. zastarijelosti/modernizacije
11. poljoprivrede u hrvata
12. nastavi slobodno…
[/quote]
S većinom od svojih točaka si u pravu zato i jeste cijena 250kn
S točkom 10 sam oduševljen, 85% investitora još uvijek smatra da je Petrokemija socijalistički gubitaš s zastarjelom tehnologijom zato će svima njima PTKM-R-A biti jako jeftina na 4 znamenke kad uvide stvarnu sliku o njoj

Prijatelju mislim da si svjestan da je prošlo vrijeme kad čuješ na dnevniku da IGH dobio neki vrjedan posau u … i sutra na burzi igh poraste 20%

Treba ulagati u dionice čije firme imaju veliku perspektivu, te dočekati njen vrhunac.
Ja sam izabrao Petrokemiju i vrijeme će pokazati dali sam bio u pravu

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Treba ulagati u dionice čije firme imaju veliku perspektivu, te dočekati njen vrhunac.

I ja sam u PTKM iz istog razloga samo mislim da realnije gledam na stvari.
U govnima smo na oba načina.

(pravosuđa politike mafije/pljačke) ovo je sve zbog politike
viška radnika podjele dionica radnicima u PTKM nema viška radnika i to mnogima nije jasno jer ograničavanje cijene gnojiva u RH je jedino što sada stvara gubitak PTKM

cijena sirovina plin plinovod/skladišta, nema problema jer potpisan je novi ugovor s INOM i ugovore s svojim inozemnim dobavljačima

zastarijelosti/modernizacije ovo je za smijanje ovaj Vrana nije ozbiljan investitor

poljoprivrede u hrvata i ovo je parodija, jer mnogi poljoprivrednici imaju pravo spremiti svoje žito ili druge kulture i tako ga prodati kada cijena bude veća……… Zašto i PTKM ne bi mogla isto tako

A ovo što si napisao

Ovo jeste tako kako bi trebalo biti

NOVE VIJESTI,

Najveći poljoprivrednici na području Slavonije i Baranje kupili su gnojiva u 2q jer znaju da će cijene gnojiva i dalje rasti, stoga su napravili zalihe na svojim skladištima, inače što su kupovali u 4q, oni su napravili u 2q…….

Pozdrav

Pitao bih BIG BOSSA odakle informacija da se posluje sa Yarom?
Jel to neka ekskluziva ili je info da Yara kupuje negdje objavljena? Ja nemogu nigdje pronaći ni potvrditi to, a interesira me.

BigBoss, molim te barem nekakav komentar.
Ako ne želiš otkriti reci tako. Bilo šta.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

I daj kad iznosiš toliko provjerenih vjesti potkrijepi ih onda barem nekom vezom.
Zašto ti tražiš da se vjeruje u TVOJE vijesti o PTKM? Odakle da znam da govoriš istinu ako imam problema sa nalaženjem potvrde istih.
Ovo je POSLOVNI FORUM i osim razmišljanja kako bi stvari trebale izgledati u budućnosti, trebaju nam PROVJERENE vijesti o sadašnjosti i iz prošlosti da bi mogli djelovati.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

ne drukam ali svakao za rzmisliti u koje ce dionice mirovinski fondovi i u koje smiju ulagati nakon prodaje ine a to je i malim vrapcima na grani jasno a ljudi radi se o najmanje 9milijardi kn

možda bi i mi trebali formirati udrugu malih dioničara kao Vlačić u TNSA

Don Alfonso

New Report

Close