PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kad se proda Ina na burzu bi se trebalo sliti 9 miljardi kuna. Siguran sam da će PTKM uz HT, biti prva na meti ulagača. Sada je nešto drugo u prvom planu i treba biti strpljiv.

Muči me jedno pitanje.
Zašto veliki ne vide kako dobro ulaganje je PTKM i šta čekaju?

Prijatelju na koje velike misliš?

1.
2.
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D.
6. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. Skrb. račun
8.
9. HPB D.D. Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Muči me jedno pitanje.
Zašto veliki ne vide kako dobro ulaganje je PTKM i šta čekaju?

teško je kupiti veliki paket dionica. ERSTE je danima morao kupovati dionice da bi došao do svojeg paketa i to su platili oko 30 milja kuna. Od većih paketa jedino još Slovenci imaju nešto dionica koje su možda na prodaju. Kad bi Bank NY prodao svoje dionice po ovim cijenama to je oko 50 milja kuna. Mali novci za velike igrače. AZ- u je vjerovatno ispod časti kupovati po 200 dionica dnevno, a to je očito jedini način da se dođe do većeg broja dionica. Također da nije bilo krize nikad ERSTE ne bi kupio toliko dionica.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Također da nije bilo krize nikad ERSTE ne bi kupio toliko dionica.

Erste je odlučio ulagati u Petrokemiju nakon razgovora sa upravom a to je bilo krajem prošle godine ili početkom ove.
Tada je cijena bila cca 300kn. Da nije bilo krize i da se crobex zadržao na granicama iznad 5000 bodova gotovo je sigurno da bi cijena dionice Petrokemije bila iznad 350 kn.
Tada je prosjek tržište (p/E) bio na 25-30. A PTKM-R-A danas ima oko 7-8.
Ova kriza će potrajati možda još par mjeseci a možda i par godina ali mirovinski fond je svakako dugoročni ulagač ili ulagač do preuzimanja Petrokemije.
Vjerujem da će se pričati budućim naraštajima koliko je erste zaradio na dionicama Petrokemije.
Vjerujem da će neki od nas dočekati ta sretna vremena.

Pozdrav miki i ostaloj ekipi.

p.s.
mika sve ono što si pisao o rezultatima i projekcijama poslovanja se obistinilo i tvornica danas može i mora baš onako kako si pisao.
Hvala Ti na svemu jer bez tvoje i pomoći mnogih sa foruma ne bi bili toliko informirani i educirani.

Također da nije bilo krize nikad ERSTE ne bi kupio toliko dionica.

Erste je odlučio ulagati u Petrokemiju nakon razgovora sa upravom a to je bilo krajem prošle godine ili početkom ove.
Tada je cijena bila cca 300kn. Da nije bilo krize i da se crobex zadržao na granicama iznad 5000 bodova gotovo je sigurno da bi cijena dionice Petrokemije bila iznad 350 kn.
Tada je prosjek tržište (p/E) bio na 25-30. A PTKM-R-A danas ima oko 7-8.
Ova kriza će potrajati možda još par mjeseci a možda i par godina ali mirovinski fond je svakako dugoročni ulagač ili ulagač do preuzimanja Petrokemije.
Vjerujem da će se pričati budućim naraštajima koliko je erste zaradio na dionicama Petrokemije.
Vjerujemo da će neki od nas dočekati ta sretna vremena.

Pozdrav Miki i ostaloj ekipi.

[/quote]
pa covjece ja je nebi prodao po 350kn da mi je zadnja vura zivota
budi smiren i strpljiv i bus vidjel kad skvadra skuzi koja je to firma koja ce cijena biti
pofuk

kolega pofuk,

cilj ovog foruma je druženje, edukacija i prikupljanje informacija.
Meni osobno je jako drago da svi zaradimo.
Oni koji imaju povlaštene informacije će uvijek zarađivati a na nama malima je da se međusobno pazimo i informiramo putem javno dostupnih informacije.
da li će netko prodati ptkm po 235 ili 350 je osobna stvar svakoga ali tko god proda sa plusom znači da nije zaludu tratio vrijeme i novac, pogotovo kad je crobex pao za cca 30% od nove godine.
U bear marketu je jako teško dignuti koju paru na burzi.

p.s.
Veselim se kad netko od nas malih zaradi pa makar i jednu kuna, jer veliki uvijek nađu načina da na ovako plitkom tržištu namagarče nas male.
Jedina obrana po mom mišljenju od toga i takvih je "kupi podcijenjeno i drži "# kaso strategiju dugoročnog investiranja.

@ goran

mi smo svi mali ljudi koji samo međusobnom suradnjom i izmjenom informacija možemo nešto zaraditi. Naš pristup informacijama je limitiran i svatko tko ima bilo kakvu korisnu informaciju lijepo je ako ju podijeli sa ostalima. Na ovom forumu može se pročitati puno korisnih informacija, vidjeti pravih analiza i projekcija o tržištu kapitala. Pogotov je ptkm firma o kojoj širi krug ljudi jako malo zna. Svi misle kako je to hrpa željeza koja ne vrijedi pola kune. Međutim, tek kad se dublje uđe u materiju shvati se prava vrijednost firme i potencijal zarade na dionici za malog čovjeka u Hrvatskoj.

Ne smijemo misliti da je ptkm tajna za Ruske plinske trgovce ili šefove YARE. I zato je lijepo kad dobri ljudi podijele takve i slične informacije s nama.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

PETAR RADAKOVIĆ, PREDSJEDNIK UPRAVE ERSTE&STEIeRMÄRKISCHE BANKE U HRVATSKOJ

• Koje industrijske grane očekuje svijetla budućnost, koje bi mogle generirati rast proizvodnje, a banke ih pratiti u financiranju?

LoLa, 16.08.2008. u 13:50
– Petrokemija sigurno ima budućnost koju jednim dijelom kao banka pratimo. Aktivnosti banke posebno su usmjerene prema građevini, turizmu i izvozu, kao i poduzetnicima koji pretendiraju na sredstva iz fondova EU.

NOVE VIJESTI,

Proizvodnja u Kini u dijelu gdje se odvijaju olimpijske igre, dakle u okolici Pekinga, je potpuno zaustavljena, nadalje potražnja za UREOM u ovom dijelu godine je jako slaba, ali kao i takva proizvođači nude manje jer znaju da će povećom ponudom smanjiti svoju cijenu, pa odgađaju ponudu za kasnije kada Kinezi uvedu dodatnu taksu na već postojeću, najveći uvoznik i potrošač kineskog gnojiva Indija biti će primorana da nabavi Ureu i druga gnojiva na drugom tržištu stoga se očekuje još jači rast cijena gnojiva iako dolar raste, jer s ovakvim stanjem se pojavljuje jako velika oskudica za gnojivom dakle oko 15-20 posto urea gnojiva fali koliko je cijelokupna potražnja veća od ponude , a kada je tolika potražnja dakle preko 20 posto veća od ponude, cijena samo raste……….

Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Treba dodati da PTKM ima dogovor s Yarom pa ima već osiguran plasman svojih proizvoda do kraja 9 mjeseca. A sada se već vode novi pregovori……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

kolega pofuk,

Oni koji imaju povlaštene informacije će uvijek zarađivati a na nama malima je da se međusobno pazimo i informiramo putem javno dostupnih informacije.
da li će netko prodati ptkm po 235 ili 350 je osobna stvar svakoga ali tko god proda sa plusom znači da nije zaludu tratio vrijeme i novac, pogotovo kad je crobex pao za cca 30% od nove godine.

.s.
Veselim se kad netko od nas malih zaradi pa makar i jednu kuna, jer veliki uvijek nađu načina da na ovako plitkom tržištu namagarče nas male.
Jedina obrana po mom mišljenju od toga i takvih je "kupi podcijenjeno i drži "# kaso strategiju dugoročnog investiranja.

Dao sam to čistu stotku radio pravilnog i etičnog pristupa.Na žalost većina ti je dala lošu ocijenu.
Njima je važnije da susjedu krepa krava više.Davati istinite informacije / provjerene/ bi trebao
biti jedini način.Informacija može biti i naša poslovna tajna.Međutim,sa dezinformacijama gubimo
kredibilitet,pa čak i onda kada sa razlogom hvalimo svoga konja.Treba ili šutiti ili govoriti istinu.
Želim vam puno uspjeha !

kolega pofuk,

p.s.

tu se slazem sa Vama al Vam velim ja sam racuno cijenu i tu ti ne treba nikakva povlastena info
samo usporedi sa cijenama drugih dionica
pofuk

New Report

Close