PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Malo svježih informacija.

U srpnju iz Šibenske luke 2 broda sa 6786 tona NPK otišla su za Solun i Stylidu u Grčkoj. Šest brodova sa 21 985 tona uree za francuski Sete, Tursku, Cataniu, Manfredoniu, Ravennu . Dalje, za španjolski Castellon otišlo je 6981 tona KAN-a.

Izvoz praši na sve strane. A gdje je još Njemačka , Austrija, Belgija, Rumunjska….

živjeli.

Treba dodati da je izvezeno još 20 000 tona Urea gnojiva za latinsku ameriku i to sve u srpnju, oko 20 000-30 000 tona za BIH, oko 20 000 tona gnojiva za Srbiju a to je bez ITALIJE………
u srpnju prodano oko 150 000 tona gnojiva a to je sve uz pomoć YARE koja ima jaku potražnju za gnojivom………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

@pofuk
ova dionica zasluzuje detaljnije proučavanje, fundamenti trenutno izgledaju fenomenalno i zanima me testiranje kupnje na ipak malo vecu kolicinu dionica (radnicke) koje ce se pojaviti i sipati po bidu

da li je kome poznato po kojoj cijeni PTKM trenutno dobiva plin?

ma daj covjece kak ti ulazes pare???
kaj se zekas????
ajde cinis mi se fin covek i imas lep brk kakav sam ja uvek hteo imati
eto sad cu ti reci iskreno
ak imas stogod viska love kupi ovu dionicu i smiri se i nakon nekog vremena se svima nama tu na ovoj stranici foruma zahvali kaj si zaradil lovu
pofuk
[/quote]

hvala, a frizura?
ulazem ponajviše prema fundamentima ili ako se slučajno nanjuši kakvo dobro preuzimanje, sada je to in
lijepo je i kada uspiješ prepoznati dobre buduče fundamente, evo npr. ATPL ali opet kilavo ide
javim se kada kupim, pozdrav
[thumbsup]

ps ako je neko malo bolje upoznat sa cijenom plina i gnojiva kod PTKM u usporedbi sa slicnim u okruženju može na privat, hvala unaprijed

Malo svježih informacija.

U srpnju iz Šibenske luke 2 broda sa 6786 tona NPK otišla su za Solun i Stylidu u Grčkoj. Šest brodova sa 21 985 tona uree za francuski Sete, Tursku, Cataniu, Manfredoniu, Ravennu . Dalje, za španjolski Castellon otišlo je 6981 tona KAN-a.

Izvoz praši na sve strane. A gdje je još Njemačka , Austrija, Belgija, Rumunjska….

živjeli.

Treba dodati da je izvezeno još 20 000 tona Urea gnojiva za latinsku ameriku i to sve u srpnju, oko 20 000-30 000 tona za BIH, oko 20 000 tona gnojiva za Srbiju a to je bez ITALIJE………
u srpnju prodano oko 150 000 tona gnojiva a to je sve uz pomoć YARE koja ima jaku potražnju za gnojivom………
[/quote]

prihod samo 7 mjeseca trebao bi biti oko 500 milja kuna prema cijenama koje su trenutne. Zbog visokih cijena žitarica u Latinskoj Americi potražnja za gnojivom skočila je za skoro 13%. Također u svim dijelovima Azije očekuje se veliki porast potražnje za gnojivom. Do 2012 godine potražnja će biti oko 200 milja tona gnojiva (trenutno oko 170 milja), a kako nema baš novih kapaciteta previše jasno je što će biti sa cijenom gnojiva. Oni koji imaju efikasnu proizvodnju u ovoj industriji imati će love ko debela guska vrat. A ne moramo ponavljati kakvu efikasnost ima kutinski div.

živjeli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

U ovotjednom Lideru (nažalost koliko sam shvatio samo u tiskanom izdanju) je dobar opis problema bilance plaćanja, spominje se privatizacija profitabilnih firmi u državnome portfelju…

ovo je link, ali su jako mala slova
Prijelomna jesen 2008.-na toj stranici je tekst
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=51893

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

"Polovica od ukupno 2,6 milijuna hektara zemlje u Hrvatskoj je neobrađena"

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=06f03742-67b1-40c8-b1c3-17aad2086d5b&open=sec

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

Samo Dodajem, nakon debakla na Ini (a bice ko s Plivom) donjem postu koji si jos jednom procitajte:
Da ste sa 500 Miliona Kn (potrosene na INU zadnjih 40dana) kupovali PTKM Mi bi sada bili vlasnici Petrokemije, a RBA, AZ i PBZ Croatia OMF Ma(na)garcici kupovali bi PTKM od nas po 3500 kn.
Citat od prije:
Znam da ste neiskusni uplaseni i neuki za trgovanje dionicama, zelim vam jos pojasniti:
Fondovi su hametice svi u rukama stranih banaka i imaju love ko dreka i to onu koju ste im dali kroz sve oblike stednji i placa. Okrecu njome i Milijardu Kn moraju utuci u Inu (Plivu, HT) i vec malim postotkom imati dobru dobit ili godisnje dobivat samo dividend %.
Ali vama obicnim ljudima se s tim dionicama ne isplati zaj…vat. Jer tu je vazan i tajming ulaska i izlaska. Zbog tog tajminga uvaljani ste u gubitke (Ernt, Todoricevci, gradjevinari, plovidbe).
Pa ljudi koliko vam moram pricati udjite u dionicu (firme sigurnog proizvoda i dohotka) dok su ju placenici stranih banaka zabili ispod knjigovodstvene cijene (BV), i dok ju oni ne kupuju.
Necu vam sada pricat zasto su ih zabili (i to dionice nasih lidera u svom sektoru) ali dovoljno je rec da im je to najpokvarenija igra. I ja se nadam da ce te ih prozreti. Izvadite im lovu iz banaka i pokupujte ispred nosa te jeftine dionice PTKM. pa neka onda oni kupuju skupo od nas.
INACE to oni cine vasom lovom i kad vam dodje iz guzice u glavu prodavat ce vam skupo kao sada INU
Ukratko kupite PTKM ili ADRS-P-A i mirno spavate jer ce im se najmanje utrostrucit cijena, bez da vodite brigu oko tajminga izlaza iz dionice (1 god. 2 ili 3 nece biti vazno za onog ko ih sada kupi).
Zasto tako sigurno govorim o njima, pa zato jer su vec ispod knjigovodstvene cijene (a dohodak Firme siguran i u Milijardama kn), a sve ostale koliko vam se god cine sigurne pasti ce kad tad isto na BV kad su mogle i navedene.
[/quote]

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

@pofuk
ova dionica zasluzuje detaljnije proučavanje, fundamenti trenutno izgledaju fenomenalno i zanima me testiranje kupnje na ipak malo vecu kolicinu dionica (radnicke) koje ce se pojaviti i sipati po bidu

da li je kome poznato po kojoj cijeni PTKM trenutno dobiva plin?

ma daj covjece kak ti ulazes pare???
kaj se zekas????
ajde cinis mi se fin covek i imas lep brk kakav sam ja uvek hteo imati
eto sad cu ti reci iskreno
ak imas stogod viska love kupi ovu dionicu i smiri se i nakon nekog vremena se svima nama tu na ovoj stranici foruma zahvali kaj si zaradil lovu
pofuk
[/quote]

hvala, a frizura?
ulazem ponajviše prema fundamentima ili ako se slučajno nanjuši kakvo dobro preuzimanje, sada je to in
lijepo je i kada uspiješ prepoznati dobre buduče fundamente, evo npr. ATPL ali opet kilavo ide
javim se kada kupim, pozdrav
[thumbsup]

ps ako je neko malo bolje upoznat sa cijenom plina i gnojiva kod PTKM u usporedbi sa slicnim u okruženju može na privat, hvala unaprijed
[/quote]
daj uloži barem toliko truda i prelistaj temu, bar zadnjih 100 stranica, sve ćeš naći!

Pozdrav

Polančec i INA svojim pričama o poskupljenju plina "testiraju" javno mnijenje?! Za velike potrošaće ionako neće biti gotovo nikakvih promjena. Petrokemija ima ugovor za iduće tri godine ako se ne varam a poskupljenje HEP-u značilo bi opet poskupljenje struje. Nakon inflacije od 8,4% zabilježene u srpnju niti jedna opcija ne donosi vladi dobro! Na ovoj je temi bitno povečanje proizvodnje i izvoza iz Petrokemije te praktično nezasitna potražnja za umjetnim gnojivom. Znamo šta izaziva manjak neke robe na tržištu……….

marcello

Polančec i INA svojim pričama o poskupljenju plina "testiraju" javno mnijenje?! Za velike potrošaće ionako neće biti gotovo nikakvih promjena. Petrokemija ima ugovor za iduće tri godine ako se ne varam a poskupljenje HEP-u značilo bi opet poskupljenje struje. Nakon inflacije od 8,4% zabilježene u srpnju niti jedna opcija ne donosi vladi dobro! Na ovoj je temi bitno povečanje proizvodnje i izvoza iz Petrokemije te praktično nezasitna potražnja za umjetnim gnojivom. Znamo šta izaziva manjak neke robe na tržištu……….

… [wink]

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Evo Mesarić kaže da mu stiže hepa dopisa od malih dioničara.
http://www.liderpress.hr/default.aspx?sid=49016

who dares, wins

Poštovanje svima !

Evo danas sam imao priliku vidjeti našu Petrokemiju iz auta , ostao sam impresioniram sa tim
ogromnim kompleksom, ali i još više sa mogučnošču proširenja novih pogona , može se napraviti
još par petrokemija.

Muči me jedno pitanje.
Zašto veliki ne vide kako dobro ulaganje je PTKM i šta čekaju?

New Report

Close