Evo našao sam na podatak da je riječ o 20 000 tona UREA gnojiva da se šalje u Latinsku Ameriku…..
dakle potvda tvoje informacije jer sada je u Petrokemiji izrazita proizvodnja UREA gnojiva znači traže još……..
Pozdrav
…. Jedino možda da Ivica kupi i Petrokemiju pa sve bude jedan veliki Agrograd….. [cool]
mislim da agencija za zastitu trzisnog natjecanja ne bi mogla dopustiti todoricu da kupi PTKM, bila bi to prevelika povezanost i trzisna koncentracija jednog subjekta….
BTW…nafta ispod 118…a bearish engulfing pattern na plinu se pokazuje tocnim, kao i teza o incipient bubble od Sorosa…
http://futuresource.quote.com/charts/charts.jsp?s=NG%20U8&o=&a=D&z=800×550&d=medium&b=CANDLE&st=
@ veliki gazda
iako su neke informacije nestale s foruma ništa ne može sakriti vrhunske stvari koje se događaju u Kutini. Velike količine proizvoda kreću put dalekih zemalja. Proizvodnja ruši sve rekorde. Npr. postrojenje KAN-1 svake godine stoji od lipnja do kolovoza, a ove godine zastoj je tek koji dan.
Nova oprema se instalira na sve strane. Neki proizvodi iz Kutine (amonijak nitrat) imaju svoju upotrebu i van industrije umjetnih gnojiva.
Sve u svemu jako dobro se stvari razvijaju.
@ veliki gazda
iako su neke informacije nestale s foruma ništa ne može sakriti vrhunske stvari koje se događaju u Kutini. Velike količine proizvoda kreću put dalekih zemalja. Proizvodnja ruši sve rekorde. Npr. postrojenje KAN-1 svake godine stoji od lipnja do kolovoza, a ove godine zastoj je tek koji dan.
Nova oprema se instalira na sve strane. Neki proizvodi iz Kutine (amonijak nitrat) imaju svoju upotrebu i van industrije umjetnih gnojiva.
Sve u svemu jako dobro se stvari razvijaju.
Cijena Kana na svjetskom tržištu u odnosu na prošlu godinu skočila je 2,41 puta
Dolar ojačao skoro 5 posto u jednom danu……
Dolar ojačao skoro 5 posto u jednom danu……
bit ce pozitivnih tecajnih razlika [smiley] [smiley]
Nove VIJESTI EKSLUZIVA
JAKO VRIJEDNA INFORMACIJA, JAKO VRIJEDNA INFORMACIJA
Vijesti iz Kine govore da će se izvozne takse produžiti do kraja godine i prenijeti na sljedeću godinu, i da će se takse na gnojiva i materijale povećati sa sadašnjih od 135 na 170-185 posto, a potražnja Indije do travnja sljedeće godine je 5 milijuna tona UREA gnojiva, stavljanjem taksi cijena gnojiva će biti ovakva kakva je visoka a po ovome bi se cijeli svijet trebao staviti u deficit s gnojivom………
Pozdrav
Vijesti iz svijeta govore da neće dolaziti do smanjenja cijena hrane…
Naftu će već spustiti na neku normalu, ali hrana dolazi u prvi plan.
PTKM također!
Zbog ovakvoga razvoja dogadjaja u vezi cijene ove dionice kontaktirati ću najmanje 100 svjetskih fondova od New Yorka preko Tokia i Londona o ovoj podcjenjenoj dionici. Kad već neće hrvatski fondovi da zarade, onda će strani sigurno htjeti. Moja akcija kreće danas, sastavljanjem opet jednog lijepog pisma opisujući poslovanje, fundamente, indikatore i situaciju u vezi ove firme.
Pozdrav
[/quote]
@ Buco and Goran8 — ono o čemu sam vam govorio; vezano za daljnja preslagivanja unutar vlasničke strukture PTKM
U Londonu imate već barem 3 poveća dionička investicijska fonda koji namjeravaju ući u vlasničku strukturu ove kompanije.
[@ Buco and Goran8 — ono o čemu sam vam govorio; vezano za daljnja preslagivanja unutar vlasničke strukture PTKM
U Londonu imate već barem 3 poveća dionička investicijska fonda koji namjeravaju ući u vlasničku strukturu ove kompanije.
Matrix imaš poruku od mene
odlična vijest što si s nama podijelio………
str. teleteksta 206 na HRT-u…
kazu da je otvoren novi zeljeznicki pravac/pruga prema Srbiji, relacija Jesenice-Djevdjelija. Po prvi put je kutinska “Petrokemija” isporucila 600 tona mineralnog gnojiva subotickoj tvrtci Agrooprema.
taj pravac je bio zatvoren 10 godina
evo nam i novi (ili povoljniji) pravac za izvoz [smiley]