PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta se živcirate ljudi, ne može Petrokemija u tri dana skočiti 400 %, prvo treba potvrda da ova dobit nije slučajnost, onda stabilizacija tržišta, pa privatizacija i eto nas na 2000 kn.
Ja sam prije par dana kupovao po 240 i nekako mi je bilo žao što nisam ugrabio više po toj cijeni, a vidi sad prilike.
Meni je najbitnije što znam da ona sada 99% neće ispod 240, a kroz godinu dvije će sigurno doći na svoju realnu vrijednost.
Strpljen spašen!

@antiša

Turbo Long Call PETROKEMIJA 180.0000 200.0000 30/09/2009 0.1 Erste Bank
EB5D15 Turbo Long Call PETROKEMIJA 200.0000 220.0000 30/09/2009 0.1 Erste Bank

u ovo doba na burzi i to je moguče, kad izađu radničke….
[embarass]

ne drukam na dole, da me nebi krivo shvatili,
pozdrav svima

Zanimljiv članak o pregovorima sa EU vezano za poljoprivredu (preuzeo sa VIRO)…

http://www.poduzetnistvo.org/novosti.php?subaction=showfull&id=1217587701&archive=&start_from=&ucat=&select=novosti

Problem miniranih površina treba znati i prezentirati, a to do sada nisam navikao od naših…
U svakom slučaju povećavanjeobradivih površina je aktualno i još samo da se radi na povećanjukapaciteta PTKM…
Tržište će progutati apsolutno sve šta se proizvede…
Malo ko u ovim ludim vrimenima ima takvu opciju.

opala!

@stormy pa i jesu povećali proizvodnju amonijaka za 5 posto dnevno, a i sami su u bilanci i rekli da je pogon u odličnom stanju što će se iskoristiti za povećani izvoz radi nadoknade izgubljenog prihoda u RH……….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Previše brineš u vezi radnika, a zar bi P/E od PTKM kada 3q završi trebao biti oko PE 1,4 – 2 pri ovoj cijeni…… a pri ERSTE callovima od 180 – 220 bio bi blizu PE 1-1,4………..

@BigBoss

dovoljno sam dugo u dionici, da znam da na ove multiple nema straha i uopšte ne brinem…
isto se vidi, da se tržište na odlične fundamente nekih firmi a pogotovo ptkm uopšte ne reagira (osim po dogovornim prekrcajima i time povečanim volumnom trgovanja, i nekih par% rasta),…
još čekam komentar nekoga, koji če reči da jedan FI nije dovojan, i kako je sve več ugrađeno u cijenu…
[lol]
ali kako je kažu veliki, tržište se ponekad ponaša neracionalno, pogotovo ako je prisutan strah…
a ovi certifikati su vjerovatno tu baš zbog toga…
nažalost nemam više cash-ra za sada, pa mogu samo promatrat,
[sad]
pozdrav, prijatelju
[thumbsup]

Molim pomoć [smiley]
Da li je istek lock up-a za radnike s 30 god staža 06.09.2008.
Hvala unaprijed

Mean people suck and nice people swallow!

Tko je najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj? Jedan fini, prosjedi gospodin… I sad ako cijene gnojiva odu gore, Ivica ode dole…. A Ivica ima jako puno zaposlenika, tj. glasača, pa koja se Vlada može s njim svađati oko cijena gnojiva. Mislim da je to također jedan od razloga "stopiranja" cijena gnojiva a time direktno i cijene dionica.
Oni fino trpaju lovu od poticaja, imaju urednu dostavu gnojiva i gotovo. Jedino možda da Ivica kupi i Petrokemiju pa sve bude jedan veliki Agrograd….. [cool]

Tko je najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj? Jedan fini, prosjedi gospodin… I sad ako cijene gnojiva odu gore, Ivica ode dole…. A Ivica ima jako puno zaposlenika, tj. glasača, pa koja se Vlada može s njim svađati oko cijena gnojiva. Mislim da je to također jedan od razloga "stopiranja" cijena gnojiva a time direktno i cijene dionica.
Oni fino trpaju lovu od poticaja, imaju urednu dostavu gnojiva i gotovo. Jedino možda da Ivica kupi i Petrokemiju pa sve bude jedan veliki Agrograd….. [cool]

Relativno točno, jer ima i druga strana medalje a to je Kapitalizam za koji smo se 90-tih borili.
Neka todorić kupi Petrokemiju na natejčaju pa neka prodaje gnojivo za 1 kn.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Relativno točno, jer ima i druga strana medalje a to je Kapitalizam za koji smo se 90-tih borili.
Neka todorić kupi Petrokemiju na natječaju pa neka prodaje gnojivo za 1 kn.

Sva izvješća od njegovih firmi su za prvih 6 mjeseci frizirana i to negativno, a cijene npr u Konzumu na moru su i preko 50 posto veće nego unutrašnjosti, a u istom mjestu Konzum od Konzuma razlika 30 posto…… A nitko ne kontrolira njegov cjenik pod izlikom da je tržišno gospodarstvo, troši plin, troši naftu ima sve poticaje koje može imati, ima daleko više cijene u RH nego u okruženju.
Cijene korigira dnevno, pa mu nitko ne prigovara, jer tržišno gospodarstvo znači ako netko ima jeftinije kupi od njega,

Tako je kada dopustiš jednom da se razvija a druge koji su isto dio RH u kojem se jedan koči a drugi pušta da radi kako želi, to je netržišno gospodarstvo u kome samo privilegirani imaju prava, a drugi koji rade vrijedno obezvrijeđuje se njihov rad.
To mora stati. Bilo čiji rad koji je koristan jako je vrijedan

stoga se nesmije stvarati društvo izabranih ako svi ispunjavaju zakone i svoje obveze. Svi moraju biti jednaki kao takvi…. Ista prava i iste obveze nikome drugačije, a sada što je trenutno tako i to će proći…..

Pozdrav

evo druzi kupih ovih 14 kom pa nek nebude za burek ali jednom cemo i mi na zelene grane

NOVE VIJESTI IZ TVORNICE……

Proizvodnja gnojiva odvija se rekordno, izvoz isto rekordno jer informacije govore o velikoj prodaji u 7 mjesecu pa i u ovome 8 mjesecu, dakle sve je rasprodano osim količine koja se ponovo proizvede, dnevno se proizvede oko 3970 tona raznih vrsta gnojiva što je rekordno……….

New Report

Close