KD VICTORIA je u Petrokemiji jako dugo THE BANK OF NEW YORK također,
• KD VICTORIA 2 dana prije izvješća prodaje 21.000kom
• BANK of NEW YORK dan prije prodaje 3000 kom
• još samo ostaje nepoznanica tko je par sati prije izvješća prodao 10.000 kom.
Erste mirovinski fond propušta prve dvije transakcije ???b]
[undecid] [huh] [huh]
ah neko je valda krivo sacao izvjesce,makar moram priznati da ni ja nisam ocekivo ovakvo dobro
ja sam kao skeptik po uverenju tek ocekivo za 3 i 4 kvartal,ali se ne bunim
pofuk
KD VICTORIA je u Petrokemiji jako dugo, THE BANK OF NEW YORK također,
• KD VICTORIA dva dana prije izvješća prodaje 21.000kom
Erste mirovinski fond propušta prve dvije transakcije ???b] kome? Zašto?
[undecid] [huh] [huh]
Iza Bank of NY stoji slovenski KD. Ovo je možda dobra prilika da im se povoljno uzme veći broj dionica. Prije svega ostali naši mirovinci bi se trebali pozabaviti ovime. Što se tiče kupca izgleda da je netko iz grupacije PBZ-a kupac. No to još uvijek agenti na terenu provjeravaju.
[undecid] [huh] [huh]
Iza Bank of NY stoji slovenski KD. Ovo je možda dobra prilika da im se povoljno uzme veći broj dionica. Prije svega ostali naši mirovinci bi se trebali pozabaviti ovime. Što se tiče kupca izgleda da je netko iz grupacije PBZ-a kupac. No to još uvijek agenti na terenu provjeravaju.
[/quote]
To je bilo prije izvješća, sada više nema prodaje…………..
a netko veliki je ušao u PTKM pa osim Erste fonda tu je još jedan gladan dionica PTKM, ali i drugi
će postati tek sada, jer nakon INE ova dionica je jack pot………..
Pozdrav
[undecid] [huh] [huh]
Ja znam da nisam sasvim normalan ali da uperite malo oči u VLADA-INA-MOL-OMV kolo?
MOL je kod prve runde žicao Petričinu ručicu.
Nek sam lud al možda nisam glup.
Nada umire posljednja.
[undecid] [huh] [huh]
Ja znam da nisam sasvim normalan ali da uperite malo oči u VLADA-INA-MOL-OMV kolo?
Nada umire posljednja.
[/quote]
ma pusti to da li si normalan ili nisi,evo ja ti odma velim da ja nisam
dajte radje nek neko izracuna kolko smo zgubili zbog navlacenja oko cijena
moka ,cartman ,bigi,indijanac
bilo ko
dajte da po prilici vidim pa da i ja napisem jedno pismo
pofuk
Teško je reći zašto grupacija KD prodaje ptkm. Iako imaju dobar ulaz na ovoj dionici i izlaze sa pristojnom zaradom očito je da ih stišću problemi.
Možda Vilma i Janez znaju nešto o situaciji u Sloveniji i da li postoji neki problem KD-a i aktualne politike u Sloveniji. Bilo bi lijepo ako znate da nas upoznate.
Kako god bilo sada imaju 275 000 dionica i treba ih kontaktirati ako se žele riješiti tog paketa.
To moraju odraditi naši mirovinci. Možda netko tko je blizak KD-u može pojasniti situaciju.
Za naše mirovince to je kikiriki, a zarada je najmanje puta 8 kako stvari stoje. To se ne propušta
Teško je reći zašto grupacija KD prodaje ptkm. Iako imaju dobar ulaz na ovoj dionici i izlaze sa pristojnom zaradom očito je da ih stišću problemi.
Možda Vilma i Janez znaju nešto o situaciji u Sloveniji i da li postoji neki problem KD-a i aktualne politike u Sloveniji. Bilo bi lijepo ako znate da nas upoznate.
Kako god bilo sada imaju 275 000 dionica i treba ih kontaktirati ako se žele riješiti tog paketa.
To moraju odraditi naši mirovinci. Možda netko tko je blizak KD-u može pojasniti situaciju.
Za naše mirovince to je kikiriki, a zarada je najmanje puta 8 kako stvari stoje. To se ne propušta
svako ima svoj razlog zasto prodaje ali mislim da te to nemora brinuti
kada skuze mirovinci da je ovo po ovoj cijeni mozda i best kupovina na burzi bus vidil kak to brzo se proguta
pofuk
[undecid] [huh] [huh]
Nada umire posljednja.
[/quote]
bilo ko
pofuk
[/quote]
Promet doma je bio 680 milja kuna. Ako baratamo razlikom u cijeni od samo 30% to je 200 milja kuna koje su nam maznuli za 6 mjeseci. Fino bi se vidjelo da je dobit na pola godine 240 milja kuna. Plus još tolko do kraja godine i eto radosti svima. Sa 450 milja neto dobiti ptkm vrijedi 2000 kuna.
[undecid] [huh] [huh]
Nada umire posljednja.
[/quote]
bilo ko
pofuk
[/quote]
Promet doma je bio 680 milja kuna. Ako baratamo razlikom u cijeni od samo 30% to je 200 milja kuna koje su nam maznuli za 6 mjeseci. Fino bi se vidjelo da je dobit na pola godine 240 milja kuna. Plus još tolko do kraja godine i eto radosti svima. Sa 450 milja neto dobiti ptkm vrijedi 2000 kuna.
[/quote]
da iskreno mislim da je to ipak pretjerana cifra kaj si reko da se zgubila od dobiti
nis moral bum se ja primit sljedeci tjedan posla i izracunati
gle oni tak i onak moraju nekaj prodati po nizim cijenama na nasem trzistu jer kolko sam skuzil izmedju redaka Mesarica stiscu sa svih strana (tak su mi bar rekli u kutini),ali da ce biti ove godine jos povecanja cijena i to sam shvatio
ja nisam doso do cijene od 2000 kuna kad sam kupoval ovu dionicu ali je isto istina da si imam puno vecu cifru u glavi od ove kaj je sad na burzi
daj ak jos neko moze da izbaci kolko je prpusteno ov egodine dobiti
unaprijed hvala
pofuk
ako če sada dionica doči do neke svoje poštene vrijednosti, mogla bi biti i sektorska i geografska izloženost razlog zbog čega KD Viktorija prodaje (2 mjesto top 10!!!). Sada se može KD ukrcat i u neke druge "podcijenjene dionice" (pogotovo kad ulažu na više godina, tako u hr kao i drugdje). A vidimo posljednjih dana, da se prave neka preslagivanja, tako, da jim i nekoliko daytrejdera ne može diči a ni spustit cijene. Priča oko petrice ipak nije završena u smislu, sada samo up,up,up ali da dolaze bolji ili bar fer dani stoji. Za dugoročne investitore nema straha, a dali če trejderi zarađivat kao na atpl (ne važi za vatrenu vodu) i na nekim drugima vidječemo, jer onda malom ulagaču stvarno nema smisla dnevno pratit zbivanja.
Mogla bi polako i u prvu kotaciju, ne?
http://www.hrportfolio.com/dokumenti/investicijska_struktura/2008_06_KD_VICTORIA.pdf
pozdrav svima
[cool]
Mika uz tih 30 posto treba dodati i davanja u RH za PDV od 22 posto, jer da je PTKM direktno prodavala svoje proizvode prodavala bih bez PDV-a i oni bi bili skuplji za 58 posto a time i automatski 22 posto postaje čista dobit, Ptkm u RH ostvaruje na granici rentabilnosti, dok izvoz joj je jack pot.
dakle uz promet od 620 milijuna Kn u RH uzeto je više od 350 milijuna Kn dobiti u prvih 6 mjeseci,
a što to znači da već sada vrijedi tvojih 2020 Kn, a sljedećih 6 mjeseci, vrijediti će dodatnih 2020 Kn,
Za izgradnju nove tvornice koja je manja od PTKM treba se platiti oko 1,5 milijarda dolara….. Dok za PTKM sada se može platiti malo više od 170 milijuna dolara, taj razmjer se mora dostići………
Pozdrav
Za izgradnju nove tvornice koja je manja od PTKM treba se platiti oko 1,5 milijarda dolara….. Dok za PTKM sada se može platiti malo više od 170 milijuna dolara, taj razmjer se mora dostići a i što jedna od najekonomičnijih i najefikasnijih tvornica u svijetu i čak je broj jedan po tome………
Jer Europske tvornice troše oko 650-800 m3 po toni gnojiva, a ruske oko 1100-1200 m3,
a PTKM je prošle godine trošila samo 519 m3, dok ove godine će trošiti oko 500 m3 po toni gnojiva, i upravo zbog toga se mora platiti dodatni bonus jer tvornica je efikasnija od 30 posto pa do 50 posto od Europskih i 120-140 posto od ruskih………..