Možda i nije pametno sve to što radite, šaljete pisma, jer ako nam zapapre izvještajem što onda, jer zaboravljate tko ima moć, ON, ne vi, zato bolje je pričekati da se Erste napuni nego slati pisma okolo. Mesarić može napraviti loše izvješće i što ćete onda? Sjetite se 3Q 2006 godine i 80 milijuna gubitaka odjednom. Moć je zeznuta stvar, a može srušiti dionicu ili dići.
Enver Moralić – trgovac naftom zaljubljen u vinograde i konje
http://www.nacional.hr/articles/view/20377/5/
http://www.nacional.hr/articles/view/10943/25/
evo za početak
pa mislim da je dovoljno reci za Moralica da kada je ozbiljnije usao u posao da su na prelazu iz 70te u 80te se zapitali u genexu da ko je taj tip koji tako uspesno trguje sa rusima
pofuk
dobro si primjetio i on je nutra sa nama
pofuk
[/quote]
A tko to ON? Ne znamo nis o njemu osim imena i prezimena, iako ON ima dobar nos za nanjusiti nesto, ali nismo sigurni da je ON. Nazalost nismo sigurni…
[/quote]
mozes na m vjerovat da je to sigurno ON
Moralic ti nije tajkuncic novog doba,ON ti ipak predobro kuzi pare
pofuk
gledajte nisam cito sta vi pisete u tim pismima ali kolko sam dobio dojam mislim da je Mesaric tip za nas
trebamo mu dati podrsku
svaki put kad razgovaram sa kutinom imam dojam da zena cupa vlasi na glavi od toga kakav panki vrsi pritisak na Mesarica.svi mu lepo zato dajmo podrsku i covek ne da ce zaradit jos i vise nego mi nego ce ispast narodni heroj kad ptkm dojde cijenovno tam di joj je mjesto
dajte molim vas zamislize vas na tom mjestu da vam svakih mesec dana po nekoliko puta panki objasnjava ekonomiju i svekoliki zivot i da to morate slusati
uzas
pofuk
Pozdrav kolege,
Ako je gosp.Moralić UNUTRA onda zaista nemamo brige.Njega osobno znam još iz davnih 80-ih kad sam poslovno posjećivao njgeovu tvrtku u Frankfurtu.Njegov osječaj za ostvarivanje zarade je fenomenalan i još nešto nije ŠKRT dopušta da se i drugi malo "ogrebu" za razliku od nekih naših tajkuna…Za "Agrokor" sam siguran da je već ušao u ovu dionicu i da će i dalje ulaziti.Što se tiće pisma poslanog EU od strane kolega forumaša, znam da će oni pozitivno reagirati posebno kad se otvore dva najvažnija poglavlja: tržišno natjecanje i poljoprivreda.Do tada Pankretić( ne zaslužuje da ga se zove gosp.)samo kupuje vrijeme.
srdačni pozdrav [smiley]
Pozdrav kolege,
Ako je gosp.Moralić UNUTRA onda zaista nemamo brige.Njega osobno znam još iz davnih 80-ih kad sam poslovno posjećivao njgeovu tvrtku u Frankfurtu.Njegov osječaj za ostvarivanje zarade je fenomenalan i još nešto nije ŠKRT dopušta da se i drugi malo "ogrebu" za razliku od nekih naših tajkuna…Za "Agrokor" sam siguran da je već ušao u ovu dionicu i da će i dalje ulaziti.Što se tiće pisma poslanog EU od strane kolega forumaša, znam da će oni pozitivno reagirati posebno kad se otvore dva najvažnija poglavlja: tržišno natjecanje i poljoprivreda.Do tada Pankretić( ne zaslužuje da ga se zove gosp.)samo kupuje vrijeme.
srdačni pozdrav [smiley]
pa ljudi moji kaj se neko brine oko g. Moralica????
za neverovat
pa covjek je svojedobno genexu navodno popalio takav poso i to ne popalio nego sam odigro da mi to ne budemo nikad napravili
u ovoj nasoj zemlji svega ima jos par ljudi kaj kuze poso ko on a ovo ostalo su tajkuncici i kvazi tajkuncici bez obzira kolko love imaju i kaj je glavna fora snjezna kraljica ima prav jer covek kaj ga licno zna veli da je lik sasvim ok i da sa njime nema bas nekakvih zeka peka i kerefeka
dobro je kaj je nutra samo on vec duze vreme skica lagano ptkm i to se zna
to mu je konacno bransa
sad sam malo cito postove i nemrem se nacudit kak ima djecjih postova
pa ljudi moji ne radi selova u roku od 24 sata
budite strpljivi a ko nema zivaca nek izadje van iz dionice,al da sam sve vise uvjeren da vredi puno puno bogami jesam
jos jednom napomonjem da mi se cini da je Mesaric ok i treba mu dati podrsku
zato lepo ne budite ljeni nego ili pismo ili jedanput tjedno okrenite tel kutine i dajte mu podrsku a za jedno vreme bumo se svi zajedno nasli na pivi i smijali kak su neki drhtali nad nasom ptkm
pofuk
ak Moralic uleti ja bum njegovom omiljenom konju kojeg gotovo svakodnevno jase otpelo prikolicu zobi a nek neko drugi skupi za mrkvu jer je meni sve u ptkm,a ja b um mu posle barem participiro trosak
pofuk
Ina tvrdi da plin prodaje ispod nabavne cijene
Business.hr/Hina
23.07.2008 17:52
Pročitaj komentare(3)
Diskutirajte o ovoj temi na forumu ({PostCount})
Ocijenite članak(0)
[1] [2] [3] [4] [5]
Već ste ocijenili ovaj članak!
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 3 minute.
Ako dođe do povećanja cijene plina, to ne mora značiti da će poskupljenje u istom postotku osjetiti i krajnji potrošači jer je cijena tog energenta za kućanstva kao krajnje potrošače već nekoliko puta povećana od strane distributera, dok se istodobno Inina cijena nije u tolikom postotku povećavala.
Stoji to u današnjem reagiranju Ine na medijske spekulacije o poskupljenju plina za kućanstva, u kojem se iznose Inina stajališta.
Iz Ine pritom ističu da se u posljednjih sedam godina cijena plina za kućanstva u Hrvatskoj, po kojoj ga je Ina prodavala distributerima, nije znatno mijenjala te je u prosjeku iznosila 0,91 kuna po prostornom metru, dok je na svjetskom tržištu u istom razdoblju porasla za čak 350 posto.
Nastavi čitatiOglas:
"Ina kupuje plin po višoj cijeni od one po kojoj ga prodaje. Samim time, gubici u plinskom poslovanju su ogromni i gomilaju se već godinama", navode iz te kompanije. Dodaju da Ina dio hrvatskih potreba namiruje i iz vlastitih izvora, no posebna klasifikacija plina po izvorima dobave nije primjenjiva niti u skladu s europskom regulativom. Plin na tržištu predstavlja smjesu plinova dobivenih iz različitih izvora.
Navode kako danas Ina plin distributerima prodaje po cijeni od 1,07 kuna po kubnom metru, "što je gotovo dvostruko manje od njegove nabavne cijene" te ističu da je cijena za krajnjeg potrošača čak dvostruko veća od one po kojoj Ina plin prodaje lokalnim distributerima.
Pritom napominju da iako se Inina cijena nije značajnija mijenjala gotovo sedam godina, mnogi proizvođači svoja povećanja cijena opravdavaju upravo porastom cijene plina. Iz Ine ističu i da se kao kompanija koja kotira na burzama moraju ponašati prema tržišnim pravilima te da je u Hrvatskoj " tržište liberalno i plin se može slobodno kupovati na tržištu".
U konačnici, plin kao energent za kućanstvo prvenstveno je dostupan najrazvijenijem i najbogatijem dijelu Hrvatske.
Kompanije koje kotiraju na burzi moraju se pridržavati određenih pravila, a poznato je u svijetu da energenti ne mogu biti socijalna kategorija, stoji u Ininom priopćenju.
važi i za ptkm-r intereseantno zašto se nešto ovako ne napiše za petricu i to su nezavisni novinari…
ajde da još imamo forum
pozdrav
[smiley]
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 119304 3,57 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 87.429 2,62 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 49.483 1,48 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,2 Osnovni račun
9. HPB D.D. 36.705 1,1 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. 29.540 0,88 Skrb. račun
Ukupno: 81,53
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 119.304 3,57 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 87.429 2,62 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 41.983 1,26 Skrb. račun -7500
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HPB D.D. 36.705 1,10 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. 29.540 0,88 Skrb. račun
Ukupno: 81,31
Skrbnički zagrebačke banke se riješio 7500km a zanimljivo erste nije kupio ni komada(vjerovatno su odustali od branjenja cijene ha ha [lol] [lol] )
Ne razumijem što je smiješno?
Ovo je vrlo zanimljivo razdoblje za PTKM, samo treba čekati.
Ne razumijem što je smiješno?
Ovo je vrlo zanimljivo razdoblje za PTKM, samo treba čekati.
oprosti meni je smijesno
ah nista onda da zakljucimo svi zajedno
pre neki dan je neko reko na ovoj stranici da erste kupuje zato kaj brani cijenu
izgleda da je neko drugi poceo braniti cijenu
znaci zavrsni zakljucak je obrana je pojacana,mi forumasi nismo tolko los vezni red i sad samo treba da uleti jos jedna lutajuca devetka i da vidis tuluma sa cijenom
ha ha ha ha ha