PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Goran,

Nije pala samo CIBA, nego sva evropska kem. industrija i to vrlo jako. U prosjeku su se cijene kemijskih dionica u godini dana prepolovile. Naročito ova ind. branža je zbog visokih cijena nafte, energenata, bazičnih materiala (naročito iz Kine), zbog prekasnih mjera i smislu redukcije troškova…među najpogođenijima. Možda je to sa stajališta špekulativnih nakupa zbog preuzemnih očekivanja (slučaj Rohm&Haas prošli tijedan sa strane Dow) super šansa. Po Bloombergu su naročito neke evropske kem. firme targeti za preuzimanje, jer nisu više sposobne samostalno da prežive.
Još dalje nijednog odgovora na moja 2 konkretna pitanja-kakav polugodišnji rezultat se očekuje i kada če se pojavit na burzi penzionerske dionice-u početku kolovoza izvješče i kraj 1. lock-upa??

Goran,

Nije pala samo CIBA, nego sva evropska kem. industrija i to vrlo jako. U prosjeku su se cijene kemijskih dionica u godini dana prepolovile. Naročito ova ind. branža je zbog visokih cijena nafte, energenata, bazičnih materiala (naročito iz Kine), zbog prekasnih mjera i smislu redukcije troškova…među najpogođenijima. Možda je to sa stajališta špekulativnih nakupa zbog preuzemnih očekivanja (slučaj Rohm&Haas prošli tijedan sa strane Dow) super šansa. Po Bloombergu su naročito neke evropske kem. firme targeti za preuzimanje, jer nisu više sposobne samostalno da prežive.
Još dalje nijednog odgovora na moja 2 konkretna pitanja-kakav polugodišnji rezultat se očekuje i kada če se pojavit na burzi penzionerske dionice-u početku kolovoza izvješče i kraj 1. lock-upa??

Što se tiče CIBE nisam ni mislio da ćeš znati( priča je počela puno prije kao što tvoj prijatelj kaže firma je namagarčila male dioničare ali to je već druga priča)

Odgovor na tvoje pitanje o polugodišnjem izvještaju od mene nećeš dobiti iz jednog vrlo jednostavnog razloga:
za svoj gubitak na burzi isključivo kriviš forum i sad na kraju tražiš pomoć od nas

Imaš svoje istomišljenike pa nek te savjetuju

PS jako mi je žao da nećeš uspjeti dočekati s nama jedan ljepi završetak ove divne bajke
Puno pozdrava i puno sreće u životu
Goran

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 117.827 3,53 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 87.429 2,62 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 49.483 1,48 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HPB D.D. 36.705 1,10 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. 29.540 0,88 Skrb. račun
Ukupno: 81,49

ERSTE je još uzeo malo dionica. Slovenci ipak nisu sve isprodavali i drže važno 10 mjesto dioničara.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Goran,

Pošto golim slučajem profesionalno radim več više od 10 godina za švicarsku kem. industriju mislim da je bolje da ne idemo u detajle.

Pošto je bilo slano nebroj postova (nakom katastrofalnog 1.kvartala) o očekivanim super rezultatima u 2.kvartalu, sa konkretnim brojevima-mislim da je bilo govora čak o stotinama milijuna kuna profita, ne lovi me molim na riječ (ne mislim da od tebe, nego od kolega forumaša) bi čovjek očekivao da sada , "pet minuta pred dvanajstom", neko pokomentira ovu, po mojem mišljenju vrlo važnu temu, ali čista tišina, samo neki scenariji/teorije/fantaziranje o privatizaciji, success story. Pošto se u mom primjeru radi samo o par dana gore ili dole prije izlazka, se ne radi o nikakvoj "pomoći", možda samo o fair-play-u (ako neko zna nešto konkretno)-pošto sam više od godine dana preživio čitajuči u velikoj mjeri navlakaške postove.

kolega niste u pravu, čini mi se da ni ne znate najbolje izanalizirat hrvatska financijska izvješća, a i zaboravljate činjenicu da ste uložili u mnoge druge firme unatrag godinu dana bili bi na gubitku tako da ne jamrajte!

a to što ste kupovali dionice na kredit i sad pri dnu morate igrom slučaja prodat je vaš problem! [smiley]

pozdrav i bez ljutnje!

nemam dionice ptkm…

pa ajde ljudi….moga bi neko napisat ove dvije stvari za Janeza. Je da je Slovenac [smiley] al je o.k.
Goran ..? B.B ?

Goran,

Pošto golim slučajem profesionalno radim več više od 10 godina za švicarsku kem. industriju mislim da je bolje da ne idemo u detajle.

Baš super što znaš što je CIBA uradila i kako je namagarčila male dioničare, da pokažeš da ne pričaš bez veze, objasni nam što je to ciba uradila.
To je jedna korisna stvar za sve dioničare ujedno i dioničare Petrokemije

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Za ISTINU i smisao ovog foruma!

o zaključavanju:
"Radnici s manje od godinu dana staža u Petrokemiji moći će kupiti najviše 30 dionica, a Sporazumom je utvrđen i "lock up", to jest razdoblje u kojemu radnici neće moći prodavati dionice.

Ono je najkraće za radnike s 40 i više godina radnog staža i za njih traje mjesec dana. Najduže "lock up" razdoblje, od godinu dana, jest za radnike s manje od 10 godina radnog staža."

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/novosti_i_najave/2008/travanj/predsjednik_vlade_na_potpisivanju_sporazuma_o_prodaji_dionica_petrokemije

I da riješimo neke dvojbe i ine sumnje.
Bogat je autohton izdanak dugogodišnjeg praćenja Poslovnog dnevnika i njegovog foruma.
Bogat i pripadajuća mu osoba, nema nikakve veze sa bilo kojim nadimkom koji je ikada ranije postojao na bilo kojem forumu, a koji Vama gospodo može past na pamet ili ga izčeprkate bog te pita od kud.
U Hrvatskoj je malo kaubojska situacijama s kvartalnim, polugodišnjim i godišnjim izvješćima. Mislim da nema sankcija ako malo otegneš, tako da molim nekog daleko upućenijeg u PTKM da javi tu informaciju.

I nema pravog i krivog investitora na burzi koji je aktivan. Krivi su oni koji su izašli iz ulaganja sa gubitkom i zauvijek odlučili ne sudjelovati više.
Budimo veliki, snažni i hrabri kad dobivamo i kad gubimo.

Informacije moraju kolati.

bogat čovjek nema briga, samo zadovoljstva

Informacije o sjajnom poslovanju firme šire se eterom. Planovi se ispunjavaju i više od očekivanja vezano na proizvodnju i otpremu gnojiva.
Također određene informacije o kompozicijama vlakova koji voze za izvoz gnojivo su naprosto senzacionalne. Ne bi čovjek vjerovao kakva sve pakiranja izlaze iz kruga tvornice u Kutini. Ono što smo špekulirali i nadali se ima i svoje konkretne događaje. Samo ću reći simboli Vikinške lađe se voze u vlaku koji putuje za EU.

živjeli dragi prijatelji.

POSEBAN POZDRAV MOM DRAGOM PRIJATELJU U KUTINI. JEDNOSTAVNOM ČOVJEKU.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

mika hočeš reči da smo već sada kooperanti Yare ili sam nešto krivo skužio. pozdrav svima

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=72b89f50-7cd8-4182-acbf-8e04de220efb&ref=lastadd

Kad dođe vrijeme za podjelu dividende dioničarima, bilo bi dobro da i tada Pankretenič dođe i da da svoje mišljenje…..

"Natjerao sam Petrokemiju da popusti", objasnio je ministar poljoprivrede Božidar Pankretić u intervjuu današnjem Business.hr-u razloge zbog koih će Petrokemija svoja gnojiva poskupiti 15 umjesto 39,6 posto.

Ide poskupljenje, ali samo 15%. Na jesen će Petrokemija opet povećati cijene, tako je bar najavljeno.

New Report

Close