Pofuk, ostali iz top10 ne prodaju zato što bi prodajom drastično spustili cijenu PTKM i time izravno vrijednost svojih dionica što im ne odgovara, a i poput tebe kad su već u gubitku ne isplati se sad bježati, makar su neki krenuli u bjeg još na vrijeme. Tad su prodavali veći ulagaci (fondovi), a mali kupovali šakom i kapom. Sad mali prodaju šakom i kapom, a fondovi ne kupuju, što bi izazvalo drastičan pad cijene da se u priču nije umješao OMF i spriječio taj pad. Padom cijene bi najviše para izgubila Vlada jer ima najveći broj dionica.
Prodavao je samo 1 fond i to hypov, a hypo je bježao iz svih dionica. A ako su KD ili BNY mali, onda su mali kupovali!
Erste nije krenuo s ciljem da mora kupiti te dionice, vec s ciljem da kupi sve dionice koje se nude ispod određene cifre kako cijena ne bi pala ispod te razine. Moglo se dogoditi da dioničari procjene kako im se ne isplati prodati za manje od 230kn, u tom slučaju Erste sad ne bi imao skoro 120.000 dionica, vec nebitnu količinu. Ovu količinu je skupio isključivo zato što je velik broj malih te poneki veći dioničar izračunao kako mu se isplati prodati za 225-230kn i prihvatio Ersteovu "ponudu".
***obrisano***
Jesi li ti siguran da je u tom razdoblju BNY kupio samo 300 dionica??? Meni sjećanje kaže da je više… Ne mislim kopat i raspravljat oko nečeg tako nebitnog…Bitno je to da u odnosu na 219000 dionica su prodali par tisuća, znači nebitnu količinu, to je kao da ja prodam 20 dionica… KD također. S tim da ponavljam, dokazao si da je NY prodao 6000, ali i dalje nisam siguran da je kupio samo 300. I tih kolikoveć po većoj cijeni.. Od cijelog mog posta ti si komentirao samo zadnju natuknicu o količini i na 5 riječi u natuknici napisao 30 redova (opet pišem iz sjećanja jer nisam dovoljno genijalan da brojim). A ništa na smisao posta, a to je da fondovi nisu bježali.
JEDINO što meni ukazuje na to da si ti inteligentan ali zlonamjeran (alternativa je dobronamjeran ali neinteligentan) je činjenica da uspjevaš skrenuti s teme kad se nađeš na kliskom tlu.
Ova rasprava nije počela od toga jesu li KD i NY kupovali xy po ovoj cijeni pa prodao zxy po nekoj drugoj cijeni nego od tvoje teze da su FONDOVI BJEŽALI iz petrokemije, što je jedna velika LAŽ!!!
Pobjegao je eventualno jedan fond!!! (prema podacima dostupnim nama običnim smrtnicima) i to HYPO koji je bježao iz svega… to znaš i sam! A prodaju 6000 od 219000 dionica NY-a ili par tisuća od skoro 100000 KD-a ne možeš nazvati bježanjem! Tj. možeš, jer ti možeš lagati i navlačiti i vrijeđati.
Tako da, zanemari moju malenkost koja je ETO, OGROMNOG LI GRIJEHA, iz sjećanja pisala o beznačajnim kupnjama i prodajama velikih investitora, I VRATI SE NA TEMU KOJU SI POČEO A TO JE BJEŽANJE FONDOVA IZ PETROKEMIJE!!!
***obrisano***
[/quote]
Moderatori su pobrisali djelove u kojima vrijeđaš, makar je bilo boje (za tebe) da su pobrisali cijeli post jer se i u ovom što je ostalo jasno vidi da si u bijesu zbog NEPOBITNE ČINJENICE da si uhvacen u laži i neznanju tj. da si kriv "kao čuko s kobasom u ustima" umjesto isprike započeo s primitivnim uvredama i skretanjem s teme.
Totalno si smetnuo s uma da nisam napisao kako su bježali veliki, već da su bježali mali te poneki veći ulagač. Pod tim "poneki veći ulagač" je očito da ne mislim na BNY, vec o ulagacu koji nije među prvih 10, ali nema baš "kikiriki portfelj" jer je ipak nerealno da su prodali baš svi s kikiriki portfeljem od par stotina dionica te da je od njih Erste mogao pokupiti 80.000 dionica. Tu su trebali biti i oni s par tisuca ili vise od 10 tisuca, ali opet nedovoljno da uđu u top10.
@cartman
Nisu pobrisali dijelove u kojima vrijeđam, jer nisam vrijeđao nego upozorio da se svaka kritika tebe briše s foruma (kraj onog dugačkog posta), i dio u kojem govorim pofuku da se ne ispričavam (početak posta). Nije bilo niti jedne ružne ili nepristojne riječi, a da je ti nisi iskoristio barem stotinu puta prije mene. MOLIM MODERATORA da ujutro potvrdi da nisam vrijeđao cartmana, kao što gore navodi kad kaže da sam započeo sa primitivnim uvredama, jednostavno nisam takva osoba i ne želim da me se takvim naziva. Čak sam ti dao indirektan kompliment koji očito nisi shvatio.
Sad kažeš da nisi napisao da su bježali veliki, a malo prije:
cartmann
Pofuk, ostali iz top10 ne prodaju zato što bi prodajom drastično spustili cijenu PTKM i time izravno vrijednost svojih dionica što im ne odgovara, a i poput tebe kad su već u gubitku ne isplati se sad bježati, makar su neki krenuli u bjeg još na vrijeme. Tad su prodavali veći ulagaci (fondovi), a mali kupovali šakom i kapom. Sad mali prodaju šakom i kapom, a fondovi ne kupuju, što bi izazvalo drastičan pad cijene da se u priču nije umješao OMF i spriječio taj pad. Padom cijene bi najviše para izgubila Vlada jer ima najveći broj dionica.
u citatu si u zagradu pored veći ulagači napisao FONDOVI. Daj se odluči… Ili su ti fondovi ne baš veliki, ali ne baš kikiriki portfelj…ili…
Ja ti lijepo kažem da točan broj dionica kupljen prodan od strane NY nije relevantan za našu raspravu jer se radi o mizernom broju u odnosu na takvog igrača. Čak ti kažem i da mi se ne da to pratiti a kamoli sejvati pa vaditi. Čak ti i kažem kako prihvaćam da si to iznio ispravno. Ali ti priznaj da pokušavaš staviti stablo ispred ekipe kako bi sakrio šumu… eto, kad već voliš te neke izreke. Pod šumom ovdje mislim na činjenicu da fondovi nisu bježali, koju skrivaš drvetom koje se zove jel 300 ili 6000 dionica (nebitno).
ovime bih zaključio raspravu jer sad već smatram da si jako dobar sa moderatorima, a bojim se da će me opet izbrisati pa će opet ispasti da vrijeđam, a ne vrijeđam!
Laku noć ti želim
P.S. Inače, zovu me drvosječa
[wink] [yawn] [bye]
Erste Plavi nastavlja s kupovanjem Petrokemije:
http://www.poslovni.hr/86645.aspx
……….."Erste Plavi OMF kupio je 2595 dionica HT-a po cijeni između 270,10 i 275,00 kuna te 1683 dionice Petrokemije po cijeni između 225,22 i 235,00 kuna."……..
nemoj da ti tocno kazem kolko su bile cijene nekretnina u dubrovniku jer kao sto vidim o tome stvarno neznas nista a ja sam na tome nazalost doktoriro
nemoj da ti kazem kolko je čimić platio jedan od najboljih lokala u dubrovniku te godine
Ne znam kolike su bile cijene stanova u Dubrovniku, a i sama cijena ovisi o mnogo detalja, ali znam cijene stanova u Splitu jer je stari (bio) u upravi jedne od najvecih gradjevinskih firmi u Hr, a i tad smo kupovali stan. Ipak, kako je prošlo dosta vremena bacio sam pogled na net i pronašao
http://www.poslovni.hr/9165.aspx
"Dodao je da je prosječna cijena kvadrata stana u Hrvatskoj 1996. godine iznosila 700 eura, a danas iznosi 1632 eura. Isti prosjek u Zagrebu 1996. je bio 900, a danas je 1713 eura po stambenom kvadratu."
900 Eur je 1800 dem, jest da su cijene u Dubrovniku najviše porasle, ali ipak sumnjam da je prosječan stan u to vrijeme u Zagrebu koštao 1800dem, a u elitnom kvartu u Dubrovniku 1000-1200 dem. Pofuk čini mi se da si pomiješao eure i marke.
[/quote]
gledaj ovo ti garantiram za stan u dubrovniku da je bila takva cijena
konacno si reko da ti si otac bavi nekretninama pa ce ti on to potvditi
pofuk
@cartman
Nisu pobrisali dijelove u kojima vrijeđam, jer nisam vrijeđao nego upozorio da se svaka kritika tebe briše s foruma (kraj onog dugačkog posta), i dio u kojem govorim pofuku da se ne ispričavam (početak posta). Nije bilo niti jedne ružne ili nepristojne riječi, a da je ti nisi iskoristio barem stotinu puta prije mene. MOLIM MODERATORA da ujutro potvrdi da nisam vrijeđao cartmana, kao što gore navodi kad kaže da sam započeo sa primitivnim uvredama, jednostavno nisam takva osoba i ne želim da me se takvim naziva. Čak sam ti dao indirektan kompliment koji očito nisi shvatio.
Sad kažeš da nisi napisao da su bježali veliki, a malo prije:
cartmann
u citatu si u zagradu pored veći ulagači napisao FONDOVI. Daj se odluči… Ili su ti fondovi ne baš veliki, ali ne baš kikiriki portfelj…ili…
Ja ti lijepo kažem da točan broj dionica kupljen prodan od strane NY nije relevantan za našu raspravu jer se radi o mizernom broju u odnosu na takvog igrača. Čak ti kažem i da mi se ne da to pratiti a kamoli sejvati pa vaditi. Čak ti i kažem kako prihvaćam da si to iznio ispravno. Ali ti priznaj da pokušavaš staviti stablo ispred ekipe kako bi sakrio šumu… eto, kad već voliš te neke izreke. Pod šumom ovdje mislim na činjenicu da fondovi nisu bježali, koju skrivaš drvetom koje se zove jel 300 ili 6000 dionica (nebitno).
ovime bih zaključio raspravu jer sad već smatram da si jako dobar sa moderatorima, a bojim se da će me opet izbrisati pa će opet ispasti da vrijeđam, a ne vrijeđam!
Laku noć ti želim
P.S. Inače, zovu me drvosječa
[wink] [yawn] [bye]
Jel se ti zezas?
Piše TAD, što znači u prošlosti kad je cijena rasla, i SAD, kad je cijena pala i stagnira. Da opet petrokemija pojuri i krene rasti po 20kn dnevno, kad bi došla do 300kn mali bi opet jurnuli unutra i kupovali šakom i kapom, nadajući se da je to taj rast o kojem su navlakači pričail i da će preći i 400kn. ALI, da bi se dogodila transakcija netko u takvom trenutnu mora prodati. A u takvoj situaciji najviše prodaju fondovi i veći ulagači koji nisu pali pod euforiju.
Tako je na svim dionicama, tako je na svim burzama u svijetu.
pofuk
Ja ti vjerujem da je tom stanu bila takva cijena, i ja sam prošle godine kupio staru kuću (ruševinu) od 900m3 + 80m2 okucnice u strogom centru za 110.000Eur, a gdje se m2 kuce po burzi nekretnina procjenjuje na 3000 do 3800eur m2 (jer je to strogi centar gdje se više ne može graditi). Razlog tome je specificna situacija (u pravilu se ne bi smjelo graditi/adaptirati pa je površina neiskoristiva). Inace smo tad i kupovali stan pa se sjecam cijena u Splitu, losiji oko 900 Eur, oni bolji i vise 1200Eur. Upravo onako kako navodi i članak u poslovnom.
Kupnja.
230,18 20
230,05 220
230,01 50
230,00 1750
225,20 200
222,00 222
221,00 135
220,01 18
211,20 50
211,11 50
Prodaja
239,83 50
239,85 30
239,89 200
239,90 50
240,00 872
242,50 200
249,83 100
249,89 100
249,90 495
249,99 45
Trenutni promet 1.768.362,03 kn
[pray]
pofuk
Ja ti vjerujem da je tom stanu bila takva cijena, i ja sam prošle godine kupio staru kuću (ruševinu) od 900m3 + 80m2 okucnice u strogom centru za 110.000Eur, a gdje se m2 kuce po burzi nekretnina procjenjuje na 3000 do 3800eur m2 (jer je to strogi centar gdje se više ne može graditi). Razlog tome je specificna situacija (u pravilu se ne bi smjelo graditi/adaptirati pa je površina neiskoristiva). Inace smo tad i kupovali stan pa se sjecam cijena u Splitu, losiji oko 900 Eur, oni bolji i vise 1200Eur. Upravo onako kako navodi i članak u poslovnom.
[/quote]
Sigurno ćeš praviti radničko odmaralište da radnici imaju gdje na godišnji. Jedini se Vi kolega brinete o njima !
Evo i DCM analize sa ciljenim targetom: 112 kuna ( bez radničkih rasporodaja )