ja bi molio ako neko ima podatak koliko je ptkm prodala todoricu ove godine gnojiva i po kojoj cijeni
unaprijed hvala
pofuk
Jako puno! I čestitam, upravo si se dotaknuo možda i najvećeg minusa petrokemije! A kažu da njega nitko ne smije dirati!
Na stranu svi poluargumenti i rasprave, todoric je jedino cega se ja bojim u ovoj priči!
ja bi molio ako neko ima podatak koliko je ptkm prodala todoricu ove godine gnojiva i po kojoj cijeni
unaprijed hvala
pofuk
Jako puno! I čestitam, upravo si se dotaknuo možda i najvećeg minusa petrokemije! A kažu da njega nitko ne smije dirati!
Na stranu svi poluargumenti i rasprave, todoric je jedino cega se ja bojim u ovoj priči!
[/quote]
pa cekaj,moramo vidjet gde je problem
drago mi je da se cartman brine sto sam u minusu sa ovom dionicom i moram priznat da nesto jesam
ali to sve nema veze jer poprilici znam kolka bi trebala biti nakon nekog vremena barem realna cijena
dakle problem je po kakvim se cijenama gnojivo i zasto prodaje i kome
velim zval me je prijatelj jer bi on sad uletio malo jace nutra i pita prvo za todorica
nista sutra opet moram zvati kutinu
ja sam spreman cekati sa ovom dionicom ali sam spreman i jos kupiti tako da je bitno da vidimo do kad ce to trajati sa takvim natezanjem oko cijene gnojiva
pa ljudi moji oni to sve mogu zveknut van a neko stopa cijenu
za neverovat
ja se ne micem iz ptkm bez obzira na cartmanove dobronamjerne cartmanove savjete
pofuk
unaprijed hvala
pofuk
[/quote]
ovako sad da se svi razmemo to je jedini minus vredan spomena
ovo sve ostalo se brzo rijesi
pofuk
@cartmann
Tih par tisuća i par tisuća KD-a smo već spomenuli . Ali objavi onda i točni informaciju, da je netom prije (vremenska kategorija nekoliko dana) BNY i kupovao po većim cijenama. Pa to je davno prokomentirano tu na forumu, svi smo se tome čudili. Potraži postove iz tog vremena pa ćeš vidjeti!
Ajde, ovo ti je kakav -takav doprinos, ali napiši onda potpunu priču!
Da rezimiram BNy je u to vrijeme kupovao po višoj cijeni nego je kasnije prodavao. naravno i količine su bile veće.
Moja informacija je copy/paste izvješća SDA i ne može biti točnija za razliku od tvoje da je BNY prije kupovao vece kolicine nego je prodavao, koja je potpuno pogrešna i zato je nisi pokrijepio izvješćima jer jednostavno takva izvjesca ne postoje. Kupio je 300 dionica početkom ožujka, tad je bio na 219 tisuca, da bi nakon toga prodao 6000 dionica. Danas je 17. srpnja, tih 6000 dionica je prodala sredinom ožujka (znači prije 4 mjeseca), od tad NIJE kupovala, što se može vidjeti u izvješću SDA i što nedvojbeno dokazuje da tvoja tvrdnja kako su kupovali NIJE ISTINITA.
Zar je tako teško reći "ispričavam se Cartmannu i svim forumašima koje sam doveo u zabludu neistinitom informacijom", vec ides izvrcati rijeci i uvaljujes se u jos dublje laži. Naravno da su prije par godina kupovali, morali su nekako doći do 219 tisuca, ali u posljednjem razdoblju nisu, njihova zadnja akcija je prodaja tih 6000 u ožujku i nakon toga nema pomaka.
@cartmann
Tih par tisuća i par tisuća KD-a smo već spomenuli . Ali objavi onda i točni informaciju, da je netom prije (vremenska kategorija nekoliko dana) BNY i kupovao po većim cijenama. Pa to je davno prokomentirano tu na forumu, svi smo se tome čudili. Potraži postove iz tog vremena pa ćeš vidjeti!
Da rezimiram BNy je u to vrijeme kupovao po višoj cijeni nego je kasnije prodavao. naravno i količine su bile veće.
Ne vidim razlog zašto BNY ne bi otpustio dogovorno 6.000 dionica "prijatelju" i po nižoj cijeni od nabavne/kupovne ako mu "prijatelj" za uzvrat da druge informacije o budućnosti ostatka njegovog portfelja !!! Svi zadovoljni i dosljedni načinu poslovanja kod nas
[proud]
Nije sve crno-bijelo….postoje i druge boje, na pr. “siva”.
@cartmann
Moja informacija je copy/paste izvješća SDA i ne može biti točnija za razliku od tvoje da je BNY prije kupovao vece kolicine nego je prodavao, koja je potpuno pogrešna i zato je nisi pokrijepio izvješćima jer jednostavno takva izvjesca ne postoje. Kupio je 300 dionica početkom ožujka, tad je bio na 219 tisuca, da bi nakon toga prodao 6000 dionica. Danas je 17. srpnja, tih 6000 dionica je prodala sredinom ožujka (znači prije 4 mjeseca), od tad NIJE kupovala, što se može vidjeti u izvješću SDA i što nedvojbeno dokazuje da tvoja tvrdnja kako su kupovali NIJE ISTINITA.
Zar je tako teško reći "ispričavam se Cartmannu i svim forumašima koje sam doveo u zabludu neistinitom informacijom", vec ides izvrcati rijeci i uvaljujes se u jos dublje laži. Naravno da su prije par godina kupovali, morali su nekako doći do 219 tisuca, ali u posljednjem razdoblju nisu, njihova zadnja akcija je prodaja tih 6000 u ožujku i nakon toga nema pomaka.
[/quote]
evo ja ti se ispricavam u njegovo ime
hvala na informaciji
pofuk
oprosti kaj gnjavim ali to kad ukucam ne dobivam nikakav feedback
da li imas neku drugu stranicu
enivej ja sutra opet zovem kutinu i opet red razgovora sa gospodjpm Jugovic
zen ne samo da je susretljiva i fina nego cak i razumije srz ovoga naizgled problema kojg cemo rijesiti
pofuk
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 116.102 3,47 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 87.429 2,62 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 49.483 1,48 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HPB D.D. 37.272 1,12 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 30.054 0,90 Skrb. račun
Ukupno: 81,47
Naši dragi prijatelji i dalje kupuju. KD nije prodavao i prodavati će samo ako ih gadno stisnu udjelničari. Bili su na skupštini i kažu da itekako znaju vrijednost firme i spremni su na sve akcije koje će pridonijeti profitabilnom poslovanju.
Banco Popolare Croatiu tužili povlašteni dioničari
Banco Popolare Croatia danas je zaprimila tužbu od strane osam povlaštenih dioničara radi pobijanja odluka donesenih na Glavnoj skupštini 3. lipnja, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.
Dioničari pobijaju odluke o povećanju temeljnog kapitala banke i izdavanju novih nematerijaliziranih redovnih dionica na ime privatnim izdanjem, te odluke od izmjenama Statuta i to članaka 12.1. i 12.2. Zadnja cijena dionice Banco Popolare Croatie danas je na Zagrebačkoj burzi iznosila 1.999 kuna što je skok od 33,27 posto u odnosu na jučerašnju završnu cijenu.
gledajte sta mi je danas frend poslo
znam da nema veze sa ptkm ali taj ima dosta dionica ptkm i nije bas u nekom minusu i dalje kupuje
i sad zamislite ,umjesto da se ja skoncetriram i nekaj trejdam na drugim dionicama i dalje lagano pikam ptkm ja moram njega smirivati
za neverovat
pofuk
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 116.102 3,47 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 87.429 2,62 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 49.483 1,48 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HPB D.D. 37.272 1,12 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 30.054 0,90 Skrb. račun
Ukupno: 81,47
Naši dragi prijatelji i dalje kupuju. KD nije prodavao i prodavati će samo ako ih gadno stisnu udjelničari. Bili su na skupštini i kažu da itekako znaju vrijednost firme i spremni su na sve akcije koje će pridonijeti profitabilnom poslovanju.
pa normalno da kupuju
kaj ti mislis da je njima do zeke???
pa frajeri valda znaju kaj rade
za neverovat
i onda se pojavi forumas cartman (inace mislim da kuzi dionice i da nije los forumas ) i danas napise onakav post
taj post mi jos nije jasan
kaj su onda ovi svi kreteni u top 10????
stvarno bi zamolio cartmana da mi objasni onaj post od popodne
mozda covek stvarno toliko kuzi i vidi kaj niko od nas ne vidi
povuci cu jednu paralelu
95 na 96 veli meni frend pofuk kupi si stan u dubrovniku 1100 dem kosta kvadrat
dojdi tam sa kesom lupi i dobis jeftinije
normalno pofuk ne poslusa
i kaj se desi
u medjuvremenu u tom razdoblju moj frend kupio jos nekoliko stanova
ah valda je kak cartman kaze branio cijenu nekretnine u dubrovniku kak sad erste plavi brani ptkm
strasno
taj post njegov mi stvarno nejde u glavu
pofuk
To "da sam" fore ti nemaju smisla kod ulaganja. Da si kupio stan u Dubrovniku po 1100 dem (makar ne znam što bi kupio za te pare jer su se 1990. stanovi u novom zagrebu prodavali za 2000-2200dem) zaradio bi, ali da si poslusao navlakače i kupio ptkm po 330kn, 300 ili čak 280kn kad su svi urlali kako je rasprodaja i kako treba iskoristit priliku jer se za 280kn može dobit ono što je nedugo prije koštalo 360kn i kako takvu priliku ne treba propustit – popušio bi. Kao i vecina forumaša tj. vecina malih ulagaca u ptkm.
Kod svake trgovine dionicama moraju se nac s jedne strane prodavatelj i s druge strane kupac, znaci dvije osobe koje su donjele potpuno drukčije odluke, jedan je odlučio da treba prodati (jer će pasti cijena), a drugi da treba kupiti (jer će cijena porasti). Netko od njih mora biti "gubitnik i budala".
Cijena dionice ti kaže da li je kupac branio ili kupovao. Da ti sad odlučiš kupiti 100.000 dionica, da bi to postigao morao bi drastično podići cijenu.
Pogledaj k/p pa ces vidjeti da tako rec ne mozes kupiti ni 1000 dionica bez da dignes cijenu za 20 kuna, a ne 100.000. Erste nije krenuo s ciljem da mora kupiti te dionice, vec s ciljem da kupi sve dionice koje se nude ispod određene cifre kako cijena ne bi pala ispod te razine. Moglo se dogoditi da dioničari procjene kako im se ne isplati prodati za manje od 230kn, u tom slučaju Erste sad ne bi imao skoro 120.000 dionica, vec nebitnu količinu. Ovu količinu je skupio isključivo zato što je velik broj malih te poneki veći dioničar izračunao kako mu se isplati prodati za 225-230kn i prihvatio Ersteovu "ponudu".