Jedno su snovi i nadanja, a drugo realnost. Ali što se mene tiće možeš držat glavu u pijesku i sanjati koliko hoćeš, ti ces izgubiti pare i plakati zbog toga, a ne ja.
@ Goran; znamo koliki je omjer, a isto znamo da usprkos jeftinom plinu PTKM u prvom kvartalu ima GUBITAK 27 milijuna kuna. Zašto?
1.U prvom kvartalu premijer najavio prvi korak privatizacije koji se u međuvremenu dogodio,
2. Iz uvijeta o privatizaciji izbačeno da novi vlasnik "mora" zadržati sve zaposlene djelatnike. Petrokemija se zaštitila tako da novi eventualni vlasnik ili strateški partner mora respektirati 10-12% vlasnika dionica koji rade u Petrokemiji,
3. Proizvodi koje prodaje Petrokemije poskupjeli su u prosijeku puno više od ulaznih sirovina (plin),
4. 60% je izvoz koji ima "tržišne" svijetske cijene,
5. Proizvodnja nije pala,
6. Potražnja za gnojivom u narednim godinama može samo ići prema gore
7. Vlada se odredila ka tržišnim uvijetima privređivanja – uvijet za EU…
ima toga čudo jedno, a sad ti navedi argumentirano zašto bi bilo drugačije ? [thumbsup] [bye]
Jedno su snovi i nadanja, a drugo realnost. Ali što se mene tiće možeš držat glavu u pijesku i sanjati koliko hoćeš, ti ces izgubiti pare i plakati zbog toga, a ne ja.
@ Goran; znamo koliki je omjer, a isto znamo da usprkos jeftinom plinu PTKM u prvom kvartalu ima GUBITAK 27 milijuna kuna. Zašto?
Stvarno izgleda jadno forsirati i očajnički tražiti bilo šta samo da je negativno…
Za konstruktivniji pristup na koji se pozivaš, negativne stvari se razmatraju i komentiraju, a ne nabacuju…nabacuju…bez potrebe za konstruktivnijim pristupom…
[/quote]
Evo podataka zašto
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=608&pg=1581
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=608&pg=1574
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=608&pg=1564
Napisao sam da treba očekivati bilancu za 1q koja prikazuje jako velike rezervacije, te prikazuje nedovršenu proizvodnju dakle prikažu se rashodi veći nego inače, u bilančnoj vrijednosti treba pratiti prihode, koliko su se povećali. Treba znati da je PTKM u pregovorima s INOM plinom i da je upravo povećala cijenu gnojiva prosječno 18 posto u RH dok vani cijena gnojiva samo raste kako sam napisao da od 20.04.2008. pa do 10 mjeseca 2008. vrijede takse u Kini, za skoro najvažnije vrste gnojiva pa tako i za UREA gnojivom koje PTKM proizvodi oko 500 000 tona godišnje po prospektu od PTKM.
Pozdrav
——————————————————————————–
Eto najavljujemo veće rashode, ali sada slijedi 2q,3q i 4q kada PTKM u velikoj mjeri izvozi………..
To je bilo 23.04.08. | 13:44 dakle 7 dana prije objave bilance
Sama uprava je dala objašnjenje u 1Q 2007.
cujte znate kaj
gledam ovu nasu debatu i nemrem verovat
prvenstveno sam sebe zacudjujem sve vise
pa ljudi moji o cemu mi uopce raspravu vodimo
ova dionica po ovoj cijeni je stvarno debelo podcijenjena ali isto tako sam neki dan skoro umro od smeha kad je neki od kolega reko da ide cijena na cetvero znamenkasti broj
za neverovat
pofuk
"Sramotne otkupne cijene pšenice"
.
Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje danas je sramotnom ocijenila objavljenu otkupnu cijenu pšenice od 1,50 do 1,60 kuna po kilogramu u odnosu na 50-postotno poskupljenje repromaterijala i goriva, napominjući da bi realno seljaci bili zadovoljni s cijenom pšenice od 1,80 pa i 1,70 kuna.
"Realno bi seljaci bili zadovoljni s cijenom pšenice od 1,80 pa i 1,70 kuna za kilogram uz što kruh može pojeftiniti za 20 do 25 posto, a uz objavljenu cijenu od 1,50 do 1,60 kuna kruh može pojeftiniti 40 posto", rekao je tajnik ZUSSB-a Stanko Zdravčević na konferenciji za novinare u Đakovu.
Zatražio je ukidanje carine na izvoz pšenice navodeći da je u okruženju njena cijena blizu dvije kune.
"Zahtijevamo potpunu liberalizaciju tržišta i skidanje izvoznih carina za pšenicu. Da toga nije bilo većina seljaka prodala bi pšenicu po 1,80 kuna u BiH i mnogi bi već imali novce na računima", rekao je Antun Laslo, čelnik Zajednice u ostavci. Istaknuo je da bi seljaci s pšenicom bili ispod nule da nema poticaja.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=57b99e5d-7f7e-4318-a3ea-283a7099b169
dok se kralo ptkm i uzimalo đubar ispod tržišne cijene onda je to bilo u redu. Onda su Laslo i kompanija šutjeli i veselili se nesreći ptkm. Naravno, pobjednik je opet Toda koji je kupio jeftino đubar i sad jeftino otkupljuje pšenicu. Nevjerovatno, može li netko stati na kraj ovom lopovluku u Hrvata. Naravno i PD i dalje šuti o tome jer očito da nema hrabrosti reagirati.
rakeo je predastavnik seljaka na dnevniku da oni svi imaju internet i da znaju cijenu psenice na svjetskim burzama
pa valda i pankretic ima pristup internetu i nek vidi kolka je cijena gnojiva
pofuk
Da malo pripomognem
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 108.381 3,24 Skrb. račun
mislim da je to još 2000 komada više na njihovom računu
S obzirom da priča oko INE postaje sve vrućja, mislim da treba pratiti i Petrokemiju, jer i tu ima više razloga za optimizam. Kako se kupuje i glasači,tj. ulagači u INU tako se kupuju oni i u Petrokemiji, a takvih je na tisuće i mogući budući glasački potencijal. Ne treba zaboraviti to nikako, kao ni to da Erste fond skuplja sumanuto preko 100.000 komada već, nešto slično što je AZ fond radio na INI od 2000 kuna. Jedna priča dodiruje drugu priču, zato promatrajmo zajedno. [thumbsup]
Pismo OMV-a je stiglo. Javlja se drugi kupac s namjerom kupnje dijela INE. Borba je javno počela i nema više nikakvih mogućnosti da večinski paket ptkm ostane u vlasništvu države. INA više znači za Hrvatsku nego PTKM i svejedno mora na bubanj. Izgleda da je vrijeme za drugu fazu privatizacije kako je rekao premijer prije koji mjesec. Vrijeme je da se mlada počne uljepšavati za vjenčanje i da financijski pokazatelji krenu prema maksimumu. Tržište gnojiva će tu itekako pomoći.
živjeli.
Vlada RH, uprava Petrokemije i sindikat Petrokemije su potpisali sporazum da Petrokemija NECE u daljnju privatizaciju, odnosno da ce 50+1 dionica ostati u vlasnistvu drzave. GOTOVA PRIČA.
Taj sporazum datira jos iz 1998., kad su radnici i branitelji Petrokemije izašli na ulice i prisilili vladu da otkupi kontroli paket. Tad je dogovoreno da će Petrokemija ostati u vecinskom vlasnistvu drzave, ali sporazum je konačno potpisan tek u 14. travnja 2008. godine.
POTPISAN SPORAZUM O PRODAJI DIONICA PETROKEMIJE
14. travanj 2008
U subotu je u upravnoj zgradi naše tvrtke potpisan Sporazum o prodaji dionica Petrokemije radnicima, bivšim radnicima i umirovljenicima. U ime Vlade RH sporazum je potpisao predsjednik dr. sc. Ivo Sanader, a u ime sindikata i Udruge branitelja Petrokemije Željko Klaus, Ivica Lončarević i Dragutin Vajnaht. «Dame i gospodo, ovim činom počinje jedno novo poglavlje u Petrokemiji i Kutini, u ovoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Radničko dioničarstvo ovim potpisom danas dobiva konkretne obrise», naglasio je premijer. Izrazio je zadovoljstvo što je došlo do potpisivanja sporazuma, i što su sve strane pokazale spremnost za dogovor i kompromis. «Želim zahvaliti našim partnerima iz Petrokemije. Danas možemo biti zadovoljni i sretni, a ovaj sporazum ostaje kao primjer za druge slične kompanije», zaključio je Sanader.
Glavni povjerenik EKN – a u našoj tvrtki Željko Klaus istaknuo je kako ima poruku za 8000 radnika, bivših radnika i umirovljenika Petrokemije. «Nakon dugo vremena moći ćete kupovati dionice svoje tvrtke, i to po vrlo povoljnim cijenama. Petrokemija ostaje u većinskom vlasništvu RH, a to je cilj svakog radnika i građana Kutine», poručio je Klaus. U ime Vlade RH s predstavnicima Petrokemije o prodaji dionica pregovarao je potpredsjednik i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec. «Ovaj sporazum logičan je nastavak onog potpisanog u kolovozu 1998. godine. Mislim da su uvjeti izuzetno povoljni i da svatko tko ima pravo na kupnju dionica ne bi trebao propustiti tu priliku», kazao je Polančec. Nakon potpisivanja sporazuma predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader pozdravio se s radnicima Petrokemije okupljenim ispred upravne zgrade tvrtke, te je sa suradnicima obišao postrojenje Amonijak 2 i pakirnicu.