Ako je Erste kupovao dan prije prometa od 3 milijuna Kn, onda je trebao kupovati i taj dan kada je prošlo 13.271, dakle 10000 moglo bi biti njihovih, dakle oko 104 tisuće dionica……
Pozdrav
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 106.871 3,20 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 91.729 2,75 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 49.483 1,48 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HPB D.D. 38.147 1,14 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 30.054 0,90 Skrb. račun
Ukupno: 81,35
Svaka čast Boss i više od 10000. Šta mislite di bi im mogao biti kraj? U dionici sam več treču godinu i prošao sam sve ali mislim da se tu dešava nešto veliko??????!!!!!!
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 106.981 3,20 Skrb. račun
I 110kom je bitno
[/quote]
pa ovi plavci cu ko murja
kad zapnu ne pustaju
hm
ti cartmann stvarno ne volis tu PTKM
[/quote]
Nema tu mjesta za ljubav ili ikakve druge osjecaje, jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi investitoru je "zaljubiti se u dionicu". Ulagati se mora hladne glave, bez subjektivnih procjena, oni koji ulažu na temelju ljubavi će sigurno otići s burze bez novčića. Volite svoju ženu, djecu, bližnje…to će ispuniti srecom i vas i njih, ali nemojte voljeti kompaniju ili dionicu jer ce to SIGURNO ispuniti nesrecom i vas i njih. Čitajte ispovjesti investitora, ne ponavljajte tuđe pogreške.
[/quote]
evo stotka cartman,samo mi nemoj reci da se erste zaljubil u dionicu a i ovi iz top 10 kaj je ne pustaju da je jako vole
pofuk
Već se mnogo puta pisalo o tome. Prije par dana sam pričao s prijateljem koji većinu svog portfelja ulaže u Crnoj Gori. Pitam ga "kakvo je stanje" jer više tamo nisam toliko aktivan. Kaže da mi to ne može precizno reći jer da samo on odluci prodat svoje dionice srušio bi crnogorsku burzu tj. index za 50%. A uopce nije nekakav lovaš, ulaže novac u vrijednosti malo veceg stana ili poslovnog prostora u centru Splita ili Zagreba, tj. cca. 2-3mil kn. Erste brani državnu imovinu.
Inaće je danas cijena i ok s obzirom na vijesti
Već se mnogo puta pisalo o tome. Prije par dana sam pričao s prijateljem koji većinu svog portfelja ulaže u Crnoj Gori. Pitam ga "kakvo je stanje" jer više tamo nisam toliko aktivan. Kaže da mi to ne može precizno reći jer da samo on odluci prodat svoje dionice srušio bi crnogorsku burzu tj. index za 50%. A uopce nije nekakav lovaš, ulaže novac u vrijednosti malo veceg stana ili poslovnog prostora u centru Splita ili Zagreba, tj. cca. 2-3mil kn. Erste brani državnu imovinu.
Inaće je danas cijena i ok s obzirom na vijesti
inace Vas cijenim ko forumasa pa Vam moram napomenuti da i sami mozete reci javnosti,jer Vi to samo najbolje znate,zasto nije pala ptkm.zato sto nema bas vise ljudi koji ce se rijesavat ptkm po ovako mizernoj cijeni
pofuk
ako plin bude skuplji za 23% što će se dogoditi sa cijenama umjetnih gnojiva na svjetskom tržištu??
Odlično pitanje Gorane ?
Odgovor je da gnojiva sada rastu i to po stopi od 10 posto tjedno, a plin raste 22 posto godišnje………
cartmann
ako plin bude skuplji za 23% što će se dogoditi sa cijenama umjetnih gnojiva na svjetskom tržištu??
[/quote]
Znamo, isto kao što znamo što će se dogoditi s cijenama gnojiva na domaćem tržištu, PTKM ce zatražiti poskupljenje, a političar-i ce iskoristiti priliku da se pokazu kao borci za prava seljaka i umanjiti ili ga potpuno zabraniti. Kako je PTKM u vlasništvu političara, rezultat je jasan.
Znamo, isto kao što znamo što će se dogoditi s cijenama gnojiva na domaćem tržištu, PTKM ce zatražiti poskupljenje, a političar-i ce iskoristiti priliku da se pokazu kao borci za prava seljaka i umanjiti ili ga potpuno zabraniti. Kako je PTKM u vlasništvu političara, rezultat je jasan.
koliko su umjetna gnojiva na domaćem tržištu poskupjela od Nove godine?
i koliko je omjer plasmana petrokemijinog gnojiva na domaće a koliko na strano tržištu?
cartmann
[/quote]
[/quote]
Tanka ti je ova priča u zadnja vrimena.
Tako je bilo i sa gorivom, pa sve ide…
Malo priče za naslovne stranice, ali ipak sve ide na zaradu…
Igra oko INE vjerojatno uključuje i nabavne pravce plina…
PTKM je u redu prema oltaru i to sve bliže…
Jedno su snovi i nadanja, a drugo realnost. Ali što se mene tiće možeš držat glavu u pijesku i sanjati koliko hoćeš, ti ces izgubiti pare i plakati zbog toga, a ne ja.
@ Goran; znamo koliki je omjer, a isto znamo da usprkos jeftinom plinu PTKM u prvom kvartalu ima GUBITAK 27 milijuna kuna. Zašto?
Jedno su snovi i nadanja, a drugo realnost. Ali što se mene tiće možeš držat glavu u pijesku i sanjati koliko hoćeš, ti ces izgubiti pare i plakati zbog toga, a ne ja.
@ Goran; znamo koliki je omjer, a isto znamo da usprkos jeftinom plinu PTKM u prvom kvartalu ima GUBITAK 27 milijuna kuna. Zašto?
Stvarno izgleda jadno forsirati i očajnički tražiti bilo šta samo da je negativno…
Za konstruktivniji pristup na koji se pozivaš, negativne stvari se razmatraju i komentiraju, a ne nabacuju…nabacuju…bez potrebe za konstruktivnijim pristupom…
Meni se čini da aktualne igre INA – da li MOL, OMV i t.d. u konačnici vode i do velikih potrošaća plina u HR, gdje je osim HEP-a još jedino PTKM. Kućanstva i njihova potrošnja eventualno nešto znače nešto u zimskom periodu. Plin treba prodavati i ljeti. Da li će to biti ruski plin, austrijski ili neki drugi bit će i tako manje važno. Naravno jako važno za onog tko će pobjediti. Možda sam u krivu?!