PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zabrinjavajuce cuti ali ne zabrinjavajuce za dionice nego si mislim kad to cujem da ste u goroj depri nego ja kad to sve tako crno gledate ili da ste stvarno poceli drukati za ozbiljno da cijena dionica ide dole sto bi najmanje ocekivao da ce te bas Vi raditi

Ne znam za tebe, ali ja nisam u "depri". U depri su oni koji su situaciju gledali kroz "šarene naočale" i vjerovali u priče o 1000 – 2000kn do kraja godine te podigli kredite i kupili ptkm.

"Depra" u koju upadneš kad pročitaš moj tekst je ništa prema "depri" u kojoj bi bio da si podigao kredit s 10-12% kamate i kupio ptkm iznad 300kn računajuci da ce sigurno vrlo brzo preko 500kn. Sad bi morao vraćati velike rate kredita, vrlo vjerojatno prodavati po 220kn ono što si kupio po 320kn da bi platio ratu. Znam neke ljude u takvoj situaciji i žao mi ih gledati, čupaju kosu, a ne pate samo oni vec cijela obitelj. A svemu je krivo nerealan odnosno preoptimističan stav koji nije imao uporište u stvarnosti, kao i sadašnji tekstovi navlakača.
[/quote]
e za ovaj post si zavredio stotku jer si za razliku od masu njih na burzi i oko burze socijalnu osvjesten ili osjetljiv
pofuk

Šta bi značilo za PTKM da se desi što prognozira Aleksej Miller (šef Gazproma)-cijena (ruskog) plina mogla bi iči i do 1.000 $/1.000 m3 do kraja ove godine. Mislim da Miller pretjeruje i da če biti porast znatno manji , ali činjenica je da idu cijene ruskog plina (i od INA vrlo vjerovatno) jako gore.
Molim Miku/Bigbossa (optimisti) i Cartmanna (pesimista) za komentar, jer cijena plina ima sigurno presudni utjecaj na poslovanje PTKM.

EU izdvaja dodatnu milijardu eura za siromašne seljake

Europska komisija već je osigurala 550 milijuna eura za pomoć tijekom 2008. te dodatnih 250 milijuna eura za 2009. Sa dodatnih milijardu eura povećat će se iznos što ju je Bruxelles namijenio siromašnim zemljama u 2008. i 2009, na ukupno 1,8 milijardi dolara.

"Komisija je hitro reagirala na krizu s povećanjem cijena hrane i njezin utjecaj na stanovništvo zemalja u razvoju", kazao je Barroso.

Njegov prijedlog još i službeno trebaju odobriti Europski parlament te Vijeće ministara EU-a, a dužnosnici Komisije očekuju da se procedura okonča do studenoga

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=63f2eb4d-b310-4a28-8297-1b97cb83a4a9

Sve je manje vjerojatno da će EU dozvoliti Vladi kontrolu cijene umjetnih gnojiva u RH. Jer kako sam i pisao jedna od temeljnih funkcija države je redistribucija dohotka a poticaji za poljoprivredu su jednino rješenje.
Zašto bi neki tajkun sa 1000 m2 travnjaka koristio jeftino umjetno gnojivo isto kao i poljoprivrednik za uzgoj žitarica. ?
Poticaji su jedini pravi odgovor a nikakva kontrola cijena od strane države.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Šta bi značilo za PTKM da se desi što prognozira Aleksej Miller (šef Gazproma)-cijena (ruskog) plina mogla bi iči i do 1.000 $/1.000 m3 do kraja ove godine. Mislim da Miller pretjeruje i da če biti porast znatno manji , ali činjenica je da idu cijene ruskog plina (i od INA vrlo vjerovatno) jako gore.
Molim Miku/Bigbossa (optimisti) i Cartmanna (pesimista) za komentar, jer cijena plina ima sigurno presudni utjecaj na poslovanje PTKM.

znaci puno manje nego politicke igre oko ptkm ako smijem ja odgovoriti koji nisam ni optimist ni pesimist samo strpljiv ulagac
pofuk

Ništa. Treba prepustiti sve tržištu. Ode plin gore, otići će i gnojivo. Davno su ljudi iz Petrokemije rekli da ih zanima prije svega redovita isporuka i dovoljne količine plina. Nadam se da ove najave zna i "ministar" Pankretić. Bitno je da se potražnja za gnojivom neće smanjivati u slijedećih 10- tak godina.

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

e za ovaj post si zavredio stotku jer si za razliku od masu njih na burzi i oko burze socijalnu osvjesten ili osjetljiv
pofuk

moj pofuk,

Tako sam i ja mislio za grupaciju nekih nikova ali da su bili pravi i pravedni upozorili bi investitore i na dionicama Visa koji je bio napuhan na 300kn a danas cca 55kn.
Sve mi se više čini da su tamo bili akteri a ne žrtve,
A sad prosipaju svekoliko znanje i briljantnu pamet i “kao upozoravaju”.

Pamet u glavu i vjerujte samo sebi jer kako kaže naš kolega ljudi lažu kad je novac u pitanju.

pofuk
[/quote]

moj pofuk,

Tako sam i ja mislio za grupaciju nekih nikova ali da su bili pravi i pravedni upozorili bi investitore i na dionicama Visa koji je bio napuhan na 300kn a danas cca 55kn.
Sve mi se više čini da su tamo bili akteri a ne žrtve,
A sad prosipaju svekoliko znanje i briljantnu pamet i upozoravaju.

Pamet u glavu i vjerujte samo sebi jer kako kaže naš kolega ljudi lažu kad je novac u pitanju.

[/quote]
i Vama stotka za ovo jer ste isto zavredili
ali nemozete bas biti tako iskjlucivi u vezi cartmana jer je u jednom trenutku lepo reko zavrtit lovu u drugim dionicama od ptkm i da sam to napravio i vratio se u ptkm sad bi bio ipak zadovoljniji
pofuk

Prvi tren gledam i ne mogu vjeroavati da je Vis bio na 300kn, pitao se o čemu ovaj priča jel skroz poludio? Ali onda pogledao i vidio da je Vis zaista bio na 300kn, ali s samo jednom dionicom.

Inace se mogu pogledati te teme na ovom i ostalim forumima i vidjeti da tamo nemam NITI JEDAN JEDINI komentar, dok s druge strane kolega M. koji ih ima na stotine se nalazi i na ovoj stranici i navija za ptkm, lako ga se može prepoznati jer moderatori kad ga skuže odmah ga stave na moderiranje, bez obzira na datum registriranja i broj komentara, pa tako ima nickove iz 2006 koji su na moderiranju.

Inace njega smatram izravno odgovornim za ova zbivanja na PTKM, ne zbog njegovih tekstova, vec zato sto su klinci čuli kako postoji neki gospodin M. koji je koristeći hrpu nickova i navlačeći uspio zaradit velike novce, pa bi sad i ti klinci htjeli zaradit na isti način…

pofuk

Kolega vrlo je teško sa sigurnošću predvidjeti stanje na burzi.
Sjetite se ine koje je bila nedavno 2000 kn a opterećena:
– radnički dionicama
– braniteljskim fondom

Pogledajte gdje je cijena danas a crobex na 3500 bodova, a sve od Nove godine u međuvremenu palo za cca 25%.
Ista ili slična stvar se može dogoditi Ptkm-r-a.

pofuk

Kolega vrlo je teško sa sigurnošću predvidjeti stanje na burzi.
Sjetite se ine koje je bila nedavno 2000 kn a opterećena:
– radničkim dionicama
– braniteljskim fondom

Pogledajte gdje je cijena danas a crobex na 3500 bodova, a sve od Nove godine u međuvremenu palo za cca 25%.
Ista ili slična stvar se može dogoditi Ptkm-r-a.

Inace se mogu pogledati te teme na ovom i ostalim forumima i vidjeti da tamo nemam NITI JEDAN JEDINI komentar, dok s druge strane kolega M. koji ih ima na stotine se nalazi i na ovoj stranici i navija za ptkm, lako ga se može prepoznati jer moderatori kad ga skuže odmah ga stave na moderiranje, bez obzira na datum registriranja i broj komentara, pa tako ima nickove iz 2006 koji su na moderiranju.

Inace njega smatram izravno odgovornim za ova zbivanja na PTKM, ne zbog njegovih tekstova, vec zato sto su klinci čuli kako postoji neki gospodin M. koji je koristeći hrpu nickova i navlačeći uspio zaradit velike novce, pa bi sad i ti klinci htjeli zaradit na isti način

Cartmanne zašto nisi na toj temi nisi imao niti jedan komentar i tamo upozoravao ljude da gube ogromne novce kad si sve znao?

Zanima me klasifikacija pojma "klinac", dali je to manje od 27,5g ili je limit puno veći

manje od 27,5

jupi, ja sam klinac! [lol]

btw. išo sam iz zaj. jučer računat ev/ebitda ptkm i po mojoj računici je cca 4,5

New Report

Close