nekako mi se čini da menageri ERSTE fonda ne čitaju kolumne uvaženog znanstvenika iz Splita, našeg dragog prijatelja fotografa. Možda čita gosp. Šime Strikoman koji svakako prati fotografska dostignuća našeg kolege jer su njegove milenijske fotografije znatno ugrožene.
Naime kruže priče da je Strikoman vidio fotografije đubra slikane diljem dalmatinske zagore i shvatio je da je njegova milenijska ideja stvar prošlosti. Mladi genijalci fotografi nadiru i tu nema spasa.
Molim vaše komentare dragi prijatelji da li menađeri erste fonda znaju što rade ili se tu skriva neka druga priča.
Hvala svima unaprijed na komentarima i živjeli.
nekako mi se čini da menageri ERSTE fonda ne čitaju kolumne uvaženog znanstvenika iz Splita, našeg dragog prijatelja fotografa. Možda čita gosp. Šime Strikoman koji svakako prati fotografska dostignuća našeg kolege jer su njegove milenijske fotografije znatno ugrožene.
Naime kruže priče da je Strikoman vidio fotografije đubra slikane diljem dalmatinske zagore i shvatio je da je njegova milenijska ideja stvar prošlosti. Mladi genijalci fotografi nadiru i tu nema spasa.
Molim vaše komentare dragi prijatelji da li menađeri erste fonda znaju što rade ili se tu skriva neka druga priča.
imam komentar da izgleda po ovome stanju da niko iz prvih deset ne prodaje,a erste kao da samo buja
za neverovat
fala kaj si ovo objavio
sad mogu jos mirnije spavati kad vidim da se nikome od ovih jacih ne izlazi
pofuk
e moj fuče dok tebe odmoderiraju ja bum išel spat. Vjeko je vani sa komadima i dok se vrati mi kojima žene nedaju van idemo rano spat.
Menađeri fonda da znaju šta rade????
mika?!
Sa Petrokemijom se nešto kuha. Trenutno dionica boluje od kuge i nitko joj nece ni blizu no cijena je konstantna. Erste ne da dole. 2Q će već nešto pokazati.
Meni se čini da ide drugi krug jer Petrokemija postaje velik problem za Vladu. Stoga otići će i ona u privatne ruke.
No, ponekad i glupost donosi pozitivne rezultate.
čujte ak ima neko ko nije na moderiranju nek se javi s komentarima.
Vrana prijatelju šta si zgrešil da si godinu i pol zmoderiran
čujte ak ima neko ko nije na moderiranju nek se javi s komentarima.
Vrana prijatelju šta si zgrešil da si godinu i pol zmoderiran
Ljudi pobjegli sa burze i to je pozitivno, znak promjene trenda.
Zna ekipa iz fondova što radi, samo što ne rade za dobro naroda i onih koji im pune fond već za vlastite djepove.
Kao da kazes "neka je Bandić uložio toliko para u stadion, pa on je poznat i školovan političar, zna on što radi".
Dovoljno je pogledati što je Erste napravio u slučaju Optime telekoma, javna pljacka novca iz fonda, kupovali su dionice po cijeni od 265kn kad su svi jasno vidjeli da je visetruko precijenjena, a danas na burzi vrijedi 99kn.
Zna ekipa iz fondova što radi, samo što ne rade za dobro naroda i onih koji im pune fond već za vlastite djepove.
Kao da kazes "neka je Bandić uložio toliko para u stadion, pa on je poznat i školovan političar, zna on što radi".
Dovoljno je pogledati što je Erste napravio u slučaju Optime telekoma, javna pljacka novca iz fonda, kupovali su dionice po cijeni od 265kn kad su svi jasno vidjeli da je visetruko precijenjena, a danas na burzi vrijedi 99kn.
pa o čemu vi to kolega cartman pricate
kakve vi to paralele vucete
sad cu vam nesto iskreno reci
meni je stvarno drago kad se javite i stovise mislim da znate vrlo kvalitetan post napisati i bedasto mi je gledati da cim se javite odma Vam zakelje jedinicu,ali ovu paralelu kaj ste povukli to nemrem verovat
pa vec kad si to napiso ajd da ja pitam za savjet
kaj mislis da li bi se isplatilo malo optime piknut na ovoj cijeni
unaprijed hvala
pofuk
Ovo je već teški off-topic, ali kako je i 99% posljednjih komentara potpuni off-topic, privatno čavrljanje koje nema veze s temom a vecina toga je cak odobrena od strane moderatora, izgleda da je odsad dopušteno i pričati o optimi u temi ptkm. 🙂
Optima i PTKM su po kretanju dionice vrlo slične, i jednoj i drugoj prestoje teški trenuci s upitnim ishodom, baš zato je i cijena relativno niska. Optimu sam pogledao samo površno, ali koliko znam još dugo vremena ne očekuju poslovati s dobiti, Martić je stvorio kulu u oblacima s ciljem da je uvali nekom, ali kako to nije moguce nikom prodati dogovorio se s managerima fonda i političarima da je kupe s lovom iz fonda (managerima fonda odgovara jer ne placaju dionice svojom lovom, a mito koje dobiju ide njima osobno). Ali eto, treba se naći u pravo vrijeme na pravom mjestu i u pravoj državi jer bi negdje drugdje sigurno svi zajedno završili u zatvor zbog te očite pljačke novca iz fonda. S obzirom na to ne vjerujem da će se itko boriti izgraditi tvrtku i izaci iz ogromnih dugovanja, ne sjecam se kad im je rok, 2011 ili 2013 kad bi morali ispuniti očekivanja ili se vise nece moci zaduživati, a dugovi koje ne mogu servisirati ce doci na naplatu. Rezultat ce biti likvidacija, nestat ce kao oblak na suncan dan, jedino sjecanje na nju ce biti lova u djepovima fond managera i političara, a za 15-20g. ce djeca u skoli i na fakultetu uciti o tome iz knjga kao primjer burzovne prevare.
Slična situacija s PTKM, i onda će upasti u ozbiljne probleme ako je država ostavi na milost i nemilost INI i stranom trzistu. Ina ce je derati cijenama plina, a strano trziste jeftinim gnojivom s istoka, a u toj borbi s velikima Petrokemija s prekomjernim brojem zaposlenih i slabom reakcijom na trzisne uvjete (jer nikad nije poslovala po trzisnim vec po socijalističko-samoupravljackim uvjetima gdje nema prave konkurencije) 99% nece prezivjeti tu borbu.
@cartman
…i onda zarate SAD i Kina, pa se priključe i Rusija i Indija… i eto armagedona!
Pa ja jednostavno nemogu vjerovati… odakle ti volje i vremena? Šta kiša pada na moru ili…? Idi kupaj se i uživaj… Ja da sam na moru definitivno bih…
Ne tako davno, premijer Sanader je, naizgled ničim izazvan, ispalio ideju o nastavku privatizacije kojom bi INA (ZSE:INA-R-A) upravo u MOL-u dobila najvećeg dioničara.
http://www.seebiz.eu/hr/komentari/mario-gatara/zasto-je-vlada-protiv-licitacije%3f,16974.html
Danas u 13.37 h
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=86840cd8-92ea-415a-9c92-e8cf20169451
sječanj 2008
baš tako iznenada ne tako davno u
dnevniku plus HRT
predsjednik Vlade je izjavio da Petrokemija kreće u prvi privatizacijski korak. Međutim mnogi žele prikazati nedavni privatiztacijski korak kao zadnji , ako je ovo zadnji privatizacijski korak zašto je nazvan prvi.
U zemlji čuda je sve moguće:
– da li je moguće sve ovo što za mnoge anonimni nik cartmann piše
– ili je možda više ili manje moguće — ovo što je najavio naš premijer
prosudite sami.