PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jučer je održana glavna skupština Petrokemije d. d., na kojoj su prihvaćena godišnja financijska izvješća Društva za 2007. godinu, kao i izvješće Uprave o stanju Društva u prošloj godini.
"2007. je bila vrlo značajna za Petrokemiju, jer smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja. Ove nas godine pogađa divljanje cijena sirovina na svjetskom tržištu, a najveći problem koji trenutno imamo je pitanje cijena gnojiva na hrvatskom tržištu", poručio je dioničarima predsjednik Uprave Boris Mesarić.
Glavna skupština sva je izvješća jednoglasno prihvatila, kao i izvješće Nadzornog odbora o radu Društva.
"Rad Uprave u 2007. godini ocijenili smo uspješnim, budući da su u teškim uvjetima ostvarena značajna postignuća", istaknuo je Željko Nenadić, predsjednik Nadzornog odbora Petrokemije. Prihvaćena je i odluka o upotrebi dobiti, kao i odluke o davanju razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora.

Nitko normalan ne bi izjavio da je sfera pozitivnog poslovanja da je ostvaren gubitak u 2q, jer već je bio 1q gubitak, i ne bi izjavio da je najveći problem cijena gnojiva u RH,

Što je je najveći problem jeste cijena gnojiva u RH kojom se iz firme krade teško zarađeni novac iz izvoza, da se PTKM dozvoli povećanje gnojiva svaka dva tjedna PTKM bi kupila više tvornica u okolini bez problema, povećala svoje kapacitete za duplo, ekološki osigurala na navjećem nivou i imala svoje skladište plina…..
A dioničari, radnici i ljudi koje žive pored tvornice dobili bi jako puno

Neka se gnojivo subvencionira iz državnog proračuna, a ne da se poduzeće iskorištava za tuđe firme i interese, da PTKM ima sirovina kao INA plina bila bi opravdana cijena gnojiva, jer INA po 1kn za m3 zarađuje extra profit, dok PTKM po ovim cijenama kod nas zarađuje gubitak

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ovdje upišite svoj komentar…

evo ovako stvari stoje

2. kvartal –
3.kvartal plus
4.kvartal plus

knele cini mi se da si u pravu
evo ti stotka
a ja kad sam to rekel u zivo su se svi ljutili na mene
drz se
pofuk

Ako smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja, a rezultat svega toga jeste izvoz…..

Nitko normalan ne bi izjavio da smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja ako je 2q negativan jer i 1q je bio negativan…….

Eto još jedne potvrde kako neki na ovome forumu lažu i varaju kako bi došli do novca, dok neki pišu neprestano istinu….

http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=52

Iole normalna osoba bi pročitala na linku kojeg si poslao da se radi o pozitivnom poslovanju u 2007., što je jasno i nedvojbeno navedeno, a već svi odavno znaju da je 2007. bila pozitivna, nema tu nikakav "ako". Link kaze da je 2007. bila značajna jer su prešli u pozitivno poslovanje. Nitko ne spominje 2q 2008, vec iskljucivo 2007. Evo ti copy/paste, ako ne znaš čitati s razumijevanjem – pročitaj nekoliko puta.

"2007. je bila vrlo značajna za Petrokemiju, jer smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja."

Skupština je prihvatila fin. izvješća za 2007. godinu i komentirala rad firme u 2007. godini.

http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=52

Jučer je održana glavna skupština Petrokemije d. d., na kojoj su prihvaćena godišnja financijska izvješća Društva za 2007. godinu, kao i izvješće Uprave o stanju Društva u prošloj godini. «2007. je bila vrlo značajna za Petrokemiju, jer smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja. Ove nas godine pogađa divljanje cijena sirovina na svjetskom tržištu, a najveći problem koji trenutno imamo je pitanje cijena gnojiva na hrvatskom tržištu», poručio je dioničarima predsjednik Uprave Boris Mesarić. Glavna skupština sva je izvješća jednoglasno prihvatila, kao i izvješće Nadzornog odbora o radu Društva. «Rad Uprave u 2007. godini ocijenili smo uspješnim, budući da su u teškim uvjetima ostvarena značajna postignuća», istaknuo je Željko Nenadić, predsjednik Nadzornog odbora Petrokemije. Prihvaćena je i odluka o upotrebi dobiti, kao i odluke o davanju razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora. Na kraju skupštine imenovan je revizor Petrokemije d. d. za 2008. godinu.

Bez uvrede ali moram posumnjati u intelekt osobe koji na temelju gornjeg teksta zaključi da su izjavili kako ce 2q 2008 biti pozitivan.

Dapače, recenica "Ove nas godine pogađa divljanje cijena sirovina na svjetskom tržištu, a najveći problem koji trenutno imamo je pitanje cijena gnojiva na hrvatskom tržištu." nedvojbeno ukazuje kako ove godine očekuju probleme tj. gubitak iz poslovanja a ujedno i navode razlog tom očekivanom gubitku.

Evo po ovome se vidi da ne razumiješ što pišeš,

jer kada pređeš u neku sferu onda nekakvo stanje prevladava,

kada je pozitivna onda raste i postaje sve jače i bolje, ako je negativna onda pada i nestaje

Po hrvatskom riječniku to je

područje, djelokrug, položaj u društvu, sredina, krug utjecaja ili interesa

Opet ja tebi ne mogu pomoći, a i neću da budeš u pozitivnoj sferi………

danas bija u Vedrinama kraj trilja i napravija par zanimljivih fotografija ispred lokalnog ducana, krcato gnjojiva, sad dali su ljudi kupili jeftinije da bi posli prodali skuplje ili iz petrokemije salju lazne podatke da je sve rasprodano, ja mislim da je u pitanju ovo prvo. molim da mi netko objasni kako cu stavit slike na forum i isto tako molim ove iskusnije da prokomentiraju. dali se sa gnjojivom mozda spekulira kao i sa naftom da bi se nadoknadili gubici nastali krednitnom krizom u SAD-u?

S gnojivom se ne špekulira kao s naftom jer potražnja za gnojivom je oko 15 posto veća nego prošle godine, a i četiri tvornice u Kini su izvan proizvodnje, nadalje Kina je najveći izvoznik gnojiva, a stavili su takse na izvoz od 135 posto na gnojivo, kao i Vietnam, zalihe žitarica je smanjen, povećana proizvodnja biodizela, zatvaranje tvornica u SADu zbog nedostatka plina u jednom području, povećanje standarda u KINI i INDIJI te njihovom povećanju potražnje za mesom preko 10 -30 posto, jer za po nekim analizama za 1kg mesa trebaš 10 Kg žitarica,

VIJESTI

Cijene na FOBU su rastu jer Americi fali gnojiva pa naveliko su i oni počeli kupovati gnojivo na FOB Black SEA po 735 dolara po toni, u Egiptu se Urea prodaje po 790 dolara po toni, prošli tjedan cijene su bile oko 635 dolara,

Potražnja za gnojivom je tolika da se ne može proizvesti koliko se traži stoga stanje koje uvjetuje toliki porast je tko plati više ima, kako sam prije napisao sada nije bitna cijena već dali imaš gnojiva…….

Pozdrav

danas bija u Vedrinama kraj trilja i napravija par zanimljivih fotografija ispred lokalnog ducana, krcato gnjojiva, sad dali su ljudi kupili jeftinije da bi posli prodali skuplje ili iz petrokemije salju lazne podatke da je sve rasprodano, ja mislim da je u pitanju ovo prvo. molim da mi netko objasni kako cu stavit slike na forum i isto tako molim ove iskusnije da prokomentiraju. dali se sa gnjojivom mozda spekulira kao i sa naftom da bi se nadoknadili gubici nastali krednitnom krizom u SAD-u?

ne moras se nis bedirat
ak ti netreba lova drzi dionicu ko mi ostali i ne mici se
kaj ste se isto naljutili kaj sam rekel da ima knele dobar osjecaj u vezi kvartalnih izvjesca????
neznam kak bu bilo ali i ja imam dojam da je knele bil u pravu
stvarno vas ne kuzim
kaj sad ak smo u dionici onda se mora non stop drukati????
i sta nas boli ak bu drugi kvartal bil los???
ma drukajte i gore i dole samo mi nemojte onog pankretica spominjati
pofuk
prijatan vikend

ne moras se nis bedirat
[/quote]
Nisam se nista izbedira nego samol naglas razmisljam sobzirom na vidjeno u Vedrinama. PTKM cuvam dok god triba

ne moras se nis bedirat
[/quote]
Nisam se nista izbedira nego samol naglas razmisljam sobzirom na vidjeno u Vedrinama. PTKM cuvam dok god triba
[/quote]
gle meni se danas privat javil jedan od dionicara forumasa kaj pisu na ovoj stranici
ak je rekel istinu ima cak vise dionica nego ja,a ja ih fakat dosta imam
na kraju kolko sam skuzil se ni on ne nervira nego me samo pital kaj mislim kad bi po prilici se to moglo pokrenuti prema gore
bitno je da se ne nerviramo(makar sam stvarno tu lovu mogel jako oplodit u onom sou tajmu) i to tije to
ja sam odlucil lagano kopat nos i ak nabavim kaj kesa kroz trejdanje drugih dionica si piknut malo ptkm kroz vreme
drz se

S gnojivom se ne špekulira kao s naftom jer potražnja za gnojivom je oko 15 posto veća nego prošle godine, a i četiri tvornice u Kini su izvan proizvodnje, nadalje Kina je najveći izvoznik gnojiva, a stavili su takse na izvoz od 135 posto na gnojivo, kao i Vietnam, zalihe žitarica je smanjen, povećana proizvodnja biodizela, zatvaranje tvornica u SADu zbog nedostatka plina u jednom području, povećanje standarda u KINI i INDIJI te njihovom povećanju potražnje za mesom preko 10 -30 posto, jer za po nekim analizama za 1kg mesa trebaš 10 Kg žitarica,

VIJESTI

Cijene na FOBU su rastu jer Americi fali gnojiva pa naveliko su i oni počeli kupovati gnojivo na FOB Black SEA po 735 dolara po toni, u Egiptu se Urea prodaje po 790 dolara po toni, prošli tjedan cijene su bile oko 635 dolara,

Potražnja za gnojivom je tolika da se ne može proizvesti koliko se traži stoga stanje koje uvjetuje toliki porast je tko plati više ima, kako sam prije napisao sada nije bitna cijena već dali imaš gnojiva…….

Pozdrav
[/quote]
eto tak stoje stvari
dobro je covjek objasnil vidi se da kuzi i prati situaciju
vec bi ova dionica bila huhuhuhlele cijena da nema tih nekih igrica
pofuk

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 94.171 2,82 Skrb. račun
5. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 91.729 2,75 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 49.483 1,48 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HPB D.D. 37.917 1,13 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 30.054 0,90 Skrb. račun
Ukupno: 80,96

Vrijedi čestitati erste je na 4 mjestu.Kreće lov na 3 mjesto.

živjeli

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

New Report

Close