dajte molim Vas ak je neko bil na skupstini nek veli samo kakva je atmosfera bila
unaprijed hvala pofuk
p.s. jer kolko vidim nekima firam na ovom forumu valja,nekima ne ,pa da bar znamo kakva je atmosfera kad se vec nemremo dogovorit da li firma valja ili ne
Izvrtanje cinjenica od strane navlakača postaje sve smješnije, čak neki navlakači pošalju linkove koji im ne idu u prilog, a onda uvjeravaju ulagaće da je crno ustvari bijelo i da na temelju njihovih pričica (opet) ulože novac i (opet) izgube. Komentare o uroti neću ni komentirati, tim bi se trebali baviti oni koji lijece paranoju, navlakači žele uvjeriti naivne forumaše da se cijeli svjet urotio protiv njih pa značajno podižu cijene sirovina, a zatim putem novinara, forumaša i Vlade RH pa čak i uprave Petrokemije šalju izvješća u medije i vrše pritisak na rušenje cijene. Nekad je bilo smiješno, ali sad postaje tužno pa čak i nevjerojatno do kud navlakači u svom bijesu i ludosti mogu otići. Ali vratimo se mi podacima.
Potrošnja plina i trošak za isti po tvrdnjama čađara boysa;
670mil x 1,050= 703.500.000,00 kn
670mil x 1,560= 1.045.200.000,00 kn
Razlika: 341 milijun i 700 tisuca kuna.
Na što otpada preostalih 1,36 milijardi kn? Na preostale sirovine potrebne za proizvodnju?
"Petrokemija d. d. ugovorila je isporuku sirovina za proizvodnju mineralnih gnojiva za treće tromjesečje 2008. godine, no njihove cijene na svjetskom tržištu nastavljaju neviđeni rast koji se više ne mjeri u postocima, nego množenjem koeficijentima od 3 do 11 puta. Takav rast cijena sirovina nije zabilježen u 40 godina proizvodnje mineralnih gnojiva u Kutini, i u našim ulaznim troškovima on poprima obilježje hiperinflacije."
Na plaće zaposlenika?
Prosjecna bruto placa u Hr za travanj 2008 je 7708kn, u Srbiji je dvostruko niža, 3626kn. Ako povucemo usporedbu između PTKM i Azotare Pančevo lako ćemo izračunati koliko PTKM gubi na placama zaposlenika. Neki ce reci da su place u EU i US jos vece, jesu, ali smo vec odavno usporedili proizvodnju po zaposleniku i ustvrdili da ista firma u US po zaposlenom proizvede 3x više nego PTKM. To i jest najveći problem Petrokemije, ona se ne može prilagoditi tržišnim uvjetima na svj. tržištu. Zaposeleni u tim firmama znaju da sutra mogu dobiti obavijest kako se proizvodnja seli u Kinu, u PTKM to nije moguce, vidjeli smo koliko je problema imao TDZ s preseljenjem u Kanfanar, ovdje bi sigurno bilo još više problema. Taj problem prekomjernog broja zaposlenih tj. neefikasnosti se dosad anulirao povlaštenom cijenom plina na račun INE i svih nas, kad to nestane PTKM čeka teško razdoblje kojem skoro nitko o poznatih gospodarstvenika i političara ne vidi pozitivan kraj. Kratkorocno se mali dionicari mogu zahvaliti Bogu i politici sto im je poslala Erste OMF, inace bi dok ovo pričamo cijena bila 130kn umjesto 230kn, ali ne sumnjam da bi i tad isti ovi navlakači urlali "ovo je super, ovo je super, kupite kupite", kao što to i danas rade, a radili su i kad je cijena bila 358kn.
Nemojte ništa kupovati, pišite scenarije za sapunice i kupajte se u moru !
cartmann
bilo bi dobro da postaš Tvoju tablicu "Top 10 dionica sa najvećim rastom " sa foruma moj novac pa ćemo vidjeti gdje je mjesto dionice PTKM-R-A u odnosu na druge i crobex.
Pa nakon toga možemo otvoriti diskusiju.
dajte molim Vas ak je neko bil na skupstini nek veli samo kakva je atmosfera bila
unaprijed hvala pofuk
p.s. jer kolko vidim nekima firam na ovom forumu valja,nekima ne ,pa da bar znamo kakva je atmosfera kad se vec nemremo dogovorit da li firma valja ili ne
atmosfera je bila prilično dobra kažu oni koji su bili. Bili su prisutni predstavnici svih jačih dioničara. Kažu ljudi da je Mesarić ostavio dojam čovjeka koji će voditi brigu o svim dioničarima, ali da je očito pritisak države (Pankretić) nenormalan. Tu svi moramo pomoći. U kuloarima su se vodile zanimljive rasprave i generalni zaključak je da je savez jačih dioničara vrlo realna opcija jer svi imamo zajednički cilj. Dividende nema. Što se tiče plina tih briga više kako stvari stoje neće biti jer će i količinski i cjenovno biti prihvatljivo. Koliko mi trebamo INU toliko ona treba nas. A postoji i domaća komponenta plina koju ne smijemo zanemariti.
Sve što se proizvede može se prodati i ljudi iz ptkm odgovorni za taj dio poslovanja kažu da će to još dugo trajati.
unaprijed hvala pofuk
atmosfera je bila prilično dobra kažu oni koji su bili. Bili su prisutni predstavnici svih jačih dioničara. Kažu ljudi da je Mesarić ostavio dojam čovjeka koji će voditi brigu o svim dioničarima, ali da je očito pritisak države (Pankretić) nenormalan. Tu svi moramo pomoći. U kuloarima su se vodile zanimljive rasprave i generalni zaključak je da je savez jačih dioničara vrlo realna opcija jer svi imamo zajednički cilj. Dividende nema. Što se tiče plina tih briga više kako stvari stoje neće biti jer će i količinski i cjenovno biti prihvatljivo. Koliko mi trebamo INU toliko ona treba nas. A postoji i domaća komponenta plina koju ne smijemo zanemariti.
Sve što se proizvede može se prodati i ljudi iz ptkm odgovorni za taj dio poslovanja kažu da će to još dugo trajati.
[/quote]
tenks
ja sam jucer slucajno bil sa prijateljom
i sad on mene pita pofuk kak si(nije me tim rijecima pital jer nezna da sam pofuk jer je to najveca tajna)
i tak o svemu pricamo ali ne o dionicama jer ti on nije u tom svijetu
i tako rijec po rijec i ja pitam tog svog prijatelja ,ajmo ga npr.nazvat cartman ,cuj cartman daj mi reci ti si iz tog kraja kaj ljudi pricaju kakav je Mesaric covek
kad ti meni taj moj prijatelj veli mislis na Borisa
sad ja pogledam i velim pa kaj ga znas
on veli kak ga ne bi znal
sljedece mi je rekel za naseg vodju Mesarica
Mesaric ti je velki strucnjak(to se nadam da svi kaj smo u ptkm kuzimo vec od prije)
veli dobar za drustvo i tak dalje ali kaj me najvise odusevilo je rekel da covjek ima svoje JA
eto to mi je prijatelj rekel za Mesarica a ja onda vidim da su se svi usplahirili zato kaj se neki Pankretic javil i pocel mesat
za neverovat
još sam zaboravio da su dioničari dobili potvrdu o tehnološki naprednoj opremi koju posjedujemo. U idućim godinama očekuju se i daljnja ulaganja u modernizaciju i posebno ekologiju. O proširenju kapaciteta nije se razgovaralo. Ono što može biti također zanimljivo određeni dioničari najavljuju nastavak kupnje dionica. Cilj nam mora biti 25% firme za strateški savez. Big Boss je poslao trenutni cijenik gnojiva i to dosta govori o budućnosti poslovanja.
Po meni ključne su dvije činjenice.
1.Volja dioničara za strateškim savezom.
2. Riješenje plina za budućnost. (Ovdje očito postoje i pametniji ljudi u vladi od Pankretića)
živjeli.
još sam zaboravio da su dioničari dobili potvrdu o tehnološki naprednoj opremi koju posjedujemo. U idućim godinama očekuju se i daljnja ulaganja u modernizaciju i posebno ekologiju. O proširenju kapaciteta nije se razgovaralo. Ono što može biti također zanimljivo određeni dioničari najavljuju nastavak kupnje dionica. Cilj nam mora biti 25% firme za strateški savez. Big Boss je poslao trenutni cijenik gnojiva i to dosta govori o budućnosti poslovanja.
Po meni ključne su dvije činjenice.
1.Volja dioničara za strateškim savezom.
2. Riješenje plina za budućnost. (Ovdje očito postoje i pametniji ljudi u vladi od Pankretića)
živjeli.
mika sve tocno samo ajd da se dogovorimo da vise svi zajedno ne spominjemo tog Pankretica,evo ja ga vise necu spominjat prvi
pa koji je on uopce faktor
za nevrovat
pa kaj stvarno ljudi misle da Sanader nema pojma o nicemu i da ne kuzi kaj je ptkm??????
čuj tolko je ružan da ga moramo spomenut, a tata Ivo je sve reko na dnevniku prije koji mjesec.
A rekao je zato jer ima kupce već duže vrijeme.
čuj tolko je ružan da ga moramo spomenut, a tata Ivo je sve reko na dnevniku prije koji mjesec.
A rekao je zato jer ima kupce već duže vrijeme.
stvar je u tome da nije bitno da li ima kupca ili ne,jer ti bolje znas od mene da se za ovavu firmu kupac nadje u roku dok si reko keks
pa ovakva cijena za firmu je stvarno pisarija od smeha
normalno da nije sve bajno u firmi ali mi navedi u kojoj je
al ti velim kad se pocne klupko odmotavat kupac dodje brzinom svijetlosti za ovakvu firmu
nis treba samo cekati
dam krvi ispod vrata ali ovu dionicu po ovoj cijeni NJET
pofuk
Prosjecna bruto placa u Hr za travanj 2008 je 7708kn, u Srbiji je dvostruko niža, 3626kn. Ako povucemo usporedbu između PTKM i Azotare Pančevo lako ćemo izračunati koliko PTKM gubi na placama zaposlenika. Neki ce reci da su place u EU i US jos vece, jesu, ali smo vec odavno usporedili proizvodnju po zaposleniku i ustvrdili da ista firma u US po zaposlenom proizvede 3x više nego PTKM. To i jest najveći problem Petrokemije, ona se ne može prilagoditi tržišnim uvjetima na svj. tržištu. Zaposeleni u tim firmama znaju da sutra mogu dobiti obavijest kako se proizvodnja seli u Kinu, u PTKM to nije moguce, vidjeli smo koliko je problema imao TDZ s preseljenjem u Kanfanar, ovdje bi sigurno bilo još više problema. Taj problem prekomjernog broja zaposlenih tj. neefikasnosti se dosad anulirao povlaštenom cijenom plina na račun INE i svih nas, kad to nestane PTKM čeka teško razdoblje kojem skoro nitko o poznatih gospodarstvenika i političara ne vidi pozitivan kraj. Kratkorocno se mali dionicari mogu zahvaliti Bogu i politici sto im je poslala Erste OMF, inace bi dok ovo pričamo cijena bila 130kn umjesto 230kn, ali ne sumnjam da bi i tad isti ovi navlakači urlali "ovo je super, ovo je super, kupite kupite", kao što to i danas rade, a radili su i kad je cijena bila 358kn.
Iz tvojih riječi samo mogu zaključiti o tvojoj zlonamjernosti. Ok, možda je u pitanju neinteligencija ako nije zla namjera. Naime, zbog čega misliš da bi ovdje Petrokemija stajala prektiženih ruku i čekala dok se drugi moderniziraju, napreduju i razvijaju se – postaju konkurentni? Pa upravo iz podataka koje iznosiš o većoj platežnoj i kupovnoj moći, te imajući u vidu postojeće tržište i objektivno bolje poslovne pokazatelje, upravo bih zaključio da je onaj ko je jači ujedno i veći potencijal za brži razvoj.
Nemoj se zavaravati da će za nekog vrijeme stati, a da će se istovremeno drugi razvijati. Probleme koje ima Petrokemija u poslovanju i efikasnosti imaju i drugi, budi bez brige. Neki više, a neki manje, ali toliko drastične razlike kako ih ti vidiš nema. Koliko god politika pritišće, s druge strane je želja za pridruživanjem EU, što će jednostavno natjerati Sanadere, Polančece, Pankretiće i ostale da promijene svoju logiku ponašanja.
Odakle ti to?