PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Eto, i slijepi će sad progledati.

Postavljeno je konkretno pitanje vezano uz poslovanje PTKM, a nitko od navlakaca se nije ni potrudio bar nekako odgovoriti vec umjesto toga poput djecice u pjescaniku pokusavaju isprovocirati svađe nebitnim upadicama koje nemaju veze s temom.

Taj podatak u udjelu cijene plina u cijeni proizvodnje tone gnojiva je izašao izravno iz Petrokemije, svak tko ozbiljno prati poslovanje tvornice ga vec zna, onaj tko želi ozbiljno pratiti poslovanje i sudjelovati u temi će ga pronaći bez vecih problema.

Ali vjerujem da to nikog ne čudi niti zabrinjava jer je vec odavno jasno da nekima na ovoj temi nije cilj konstruktivno sudjelovati vec prevariti sto je mogu ce veci broj ljudi te im uvaliti svoje dionice a zatim pobjeci s ove na druge teme. ATPL nisam ni pratio, ali eto čitam da navlakači ne varaju samo ovdje.

Po tvome imam milijune dionica PTKM i svaki dan se javljam samo da prodam nekoliko tisuća, stvarno jadno i SRAMOTNO, na ovoj temi sam od 2006. stoga što pišeš je LAŽ.

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Sindikati očito ne žele izazvati paniku među novopečenim dioničarima – radnicima, što bi sigurno bio slučaj kad bi izašli u javnost s najnovijim informacijama. Tu se ne radio samo o divljanju cijena sirovina već i o potencijalno značajno većem problemu – cijeni plina, a znamo da plin sačinjava preko 70% sredstava za proizvodnju gnojiva odnosno troškova Petrokemije.

http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=52

"U isto vrijeme nalazimo se i pred potpisivanjem ugovora za plin s Inom, čiju će cijenu svaka tri mjeseca određivati formula za izračun. Poznato je da prirodni plin formira cijenu na bazi kretanja svjetskih cijena lož ulja, koje se također u snažnom rastu."

Već sad je jasno da se gore navedenim tekstom priprema javnost na velike gubitke u bliskoj budućnosti, ali ako Petrokemija bude prisiljena plaćati tržišnu cijenu plina u pitanje će doći njena egzistencija. Najozbiljnije. To je onaj najcrnji scenarij o kojem se već mnogo pisalo u medijima, Petrokemija posluje isključivo zahvaljujući povlaštenom položaju tj. dvostruko nižoj cijeni plina od tržišne [/u](odnosno one koju bi Ina tražila sukladno položaju na tržištu, a kako nismo u socijalizmu Ina može reći 3kn umjesto 1,05kn, uzmi il ostavi, kao što autoplin naplacuju preko 6kn/kg, a Ina ga ispušta u atmostferu jer ga ima viška..) .

Evo listajući tvoje zadnje poruke našao sam na još jedan primjer
paušalne, površne informacije, stvarno sve više vjerujem da si renomirani navlakač kojem je u interesu zbuniti i dezorjentirati malog investitora.

Kolika je tržišna cijena plina 13.06.2008 iznio je Polančec.
citat.
Pritom se pod tržišnom cijenom plina podrazumijeva cijena ruskog plina na rusko-ukrajinskoj granici. Danas je ta cijena u Hrvatskoj kunu, a cijena ruskog plina na spomenutoj granici je 1,56 kuna
citat završen
izvor
http://www.poslovni.hr/82623.aspx

Koliko Petrokemijja plaća plin

Cijena plina je 1.05 Kn, dok ovaj 2q je oko 1,077 Kn po m3

Izvor INA: http://www.zse.hr/userdoc…in2008-1Q-NotREV-K-HR.pdf

Razlike prema uvoznim cijenama
HRK/Mcm /33.34 MJ I-III.2007 I-III.2008.
Cijena za povlaštene kupce (863,31) (755,23) PTKM plaća 1,811-0,755=1,0555 po m3
Cijena za tarifne kupce (736,78) (742,33)
Ukupna cijena (787,80) (747,72)

Molim Te kolega cartmmnn kad iznosiš podatke iste potkrijepi linkom da ne moram pretraživati po netu da bi te ispravio i iznio točan podatak što je i obveza kad pišeš na forumu; Točno i argumentirano pisanje sa linkom odaklen je podatak izvučen:

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

ma dajte molim Vas sta se Vi uzrujavate oko ove dionice
za nevjerovat
pofuk
p.s. vjerojatno ih imam vise nego bilo ko od Vas i bas me briga kaj ce se desavat jer sam si po prilici nasel datum kad bu eksplodirala
pofuk
prijatna vece

nastavno na moj predhodni post kad govorimo o plinu i tržišnoj situaciji INE treba istaknuti i ovo

Od 2011. tržište plina bit će potpuno slobodno, što će nam donijeti skuplje uvjete nabave, a kolika će mu biti cijena, danas zaista nitko ne može reći. Inače, otkad je lani u studenome proradio plinovod Pula-Karlovac, što je uistinu bio grandiozan projekt Plinacra i Ine, bitno se promijenila situacija na tržištu plina u Hrvatskoj: povećale su se ukupno raspoložive količine plina, a sa 60 na 70 posto porastao je udjel vlastitog plina u ukupnoj potrošnji plina u Hrvatskoj. Ostalo se uvozi.

http://www.transfer-biro.hr/8020.aspx

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Nove vijesti u vezi cijena UREA gnojiva
Po podacima koje sam dobio cijena UREA gnojiva je rapidno porasla u tjedan dana jer su se pojavili veći kupci, cijena je rasla s 635 dolara od prošlog tjedna na oko 695 dolara ovaj tjedan, sutra dolaze službeni podaci, ali kao što je Mika napisao da svi sada žele biti poljoprivrednici jer hrane nema, a nema niti gnojiva koliko ga se traži pa cijena samo raste……..
Sutra potvrda ovih vijesti………

Ima li netko novosti sa jučerašnje skupštine, pa da ih podijeli sa nama
Pozdrav

@ Tvrtko: ajd nauči quotati, nemoguće je dešifrirati tvoje poruke makar je tako najčešće i bolje jer se osim sitnih provokacija temeljenih na smiješnom iskrivljenju činjenica ništa drugo ni ne može pročitati. Informacije koje smo komentirali su dostupne u medijima već godinama, tako da tu nema posla za Hanfu. Ali nitko sretniji od mene kad bi Hanfa konačno počela djelovati jer je smješno da neki ljudi o čijim prevarama se još prije nekoliko godina pisalo i u tiskanim izdanjima poslovnih medija i dan danas s smješkom rade iste stvari bez imalo srama.

A čim čađara boysi krenu pisati "o Cartmannu" (što je čak izabranjeno pravilima i na što su moderatori mnogo puta upozoravali), umjesto o Petrokemiji jasno je da za svoju tezu nemaju argumente pa im ne preostaje ništa drugo nego pokušati diskreditirati one koji pišu ili prenose javno dostupne informacije.. Ali nitko nije sisao veslo.

Čak i da neke naivce uspiješ uvjeriti kako"Cartmann ne zna", opet ih nisi uvjerio da rapidno poskupljenje svih sirovina + moguce skoro poskupljenje plina nije negativna vijest za Petrokemiju. Što bi odgovorio prijatelju da ti dođe i kaže "da, Cartmann je budala, ali mi objasni ovaj tekst koji sam pročitao na http://www.petrokemija.com";

Kolega činjenica je da ste Vi napisali da vam je jedan visoko pozcionirani političar "rekao" da PTKM ništa ne vrijedi. Što sam ja tu iskrivio, slagao. Napisao sam ti da Vlada još nije na godišnjem, da Sabor još zasjeda pa kako je moguće da si ti na odmoru, a oni u Zagrebu i "vidiš" nekoga. Istina je slijedeća nikog ti nisi ni čuo ni vidio, već danima izigravaš Supermena. Svaki put kad malo bolje pogledaš i pročitaš tekst sam sebe demantiraš. Pričaš o skupocjenim autima, a brineš o radničkoj klasi od kojih ćeš torbariti dionice.Umjesto da uživaš u suncu i moru,ako je istinada si na moru, ti se raspisao kao Vjekoslava Huljić. Usput navrati u Vedrine (trilj), palete su ti tamo. Imam i broj telefona i ime firme pa ako ti treba mogu ti ih dati. Da si napisao to u Americi, sad bi bio na sigurnom, a političari koje ti "poznaš" rekli bi da te prvi put vide. Nadam se da koristiš visoki zaštitini faktor pa ćeš dobiti finu boju i nećeš izgoriti. Ja sam zadoljan i vjeruj mi nije mi bio na pameti tamo neki Cartmann dok u hladu odmaraš, a oko tebe prolaze komadi.

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Nove vijesti u vezi cijena UREA gnojiva
Po podacima koje sam dobio cijena UREA gnojiva je rapidno porasla u tjedan dana jer su se pojavili veći kupci, cijena je rasla s 635 dolara od prošlog tjedna na oko 695 dolara ovaj tjedan, sutra dolaze službeni podaci, ali kao što je Mika napisao da svi sada žele biti poljoprivrednici jer hrane nema, a nema niti gnojiva koliko ga se traži pa cijena samo raste……..
Sutra potvrda ovih vijesti………

Evo potvrde vijesti————

ODRŽANA GLAVNA SKUPŠTINA TVRTKE
Friday, July 04, 2008

Jučer je održana glavna skupština Petrokemije d. d., na kojoj su prihvaćena godišnja financijska izvješća Društva za 2007. godinu, kao i izvješće Uprave o stanju Društva u prošloj godini. «2007. je bila vrlo značajna za Petrokemiju, jer smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja. Ove nas godine pogađa divljanje cijena sirovina na svjetskom tržištu, a najveći problem koji trenutno imamo je pitanje cijena gnojiva na hrvatskom tržištu», poručio je dioničarima predsjednik Uprave Boris Mesarić. Glavna skupština sva je izvješća jednoglasno prihvatila, kao i izvješće Nadzornog odbora o radu Društva. «Rad Uprave u 2007. godini ocijenili smo uspješnim, budući da su u teškim uvjetima ostvarena značajna postignuća», istaknuo je Željko Nenadić, predsjednik Nadzornog odbora Petrokemije. Prihvaćena je i odluka o upotrebi dobiti, kao i odluke o davanju razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora. Na kraju skupštine imenovan je revizor Petrokemije d. d. za 2008. godinu.

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Friday, July 04, 2008
kao i izvješće Uprave o stanju Društva u prošloj godini. «2007. je bila vrlo značajna za Petrokemiju, jer smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja.

Ako smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja, a rezultat svega toga jeste izvoz…..

Nitko normalan ne bi izjavio da smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja ako je 2q negativan jer i 1q je bio negativan…….

A cijene u izvozu rastu po stopi od 10 posto tjedno………….

Eto još jedne potvrde kako neki na ovome forumu lažu i varaju kako bi došli do novca, dok neki pišu neprestano istinu….

Primite puno pozdrava

Izvrtanje cinjenica od strane navlakača postaje sve smješnije, čak neki navlakači pošalju linkove koji im ne idu u prilog, a onda uvjeravaju ulagaće da je crno ustvari bijelo i da na temelju njihovih pričica (opet) ulože novac i (opet) izgube. Komentare o uroti neću ni komentirati, tim bi se trebali baviti oni koji lijece paranoju, navlakači žele uvjeriti naivne forumaše da se cijeli svjet urotio protiv njih pa značajno podižu cijene sirovina, a zatim putem novinara, forumaša i Vlade RH pa čak i uprave Petrokemije šalju izvješća u medije i vrše pritisak na rušenje cijene. Nekad je bilo smiješno, ali sad postaje tužno pa čak i nevjerojatno do kud navlakači u svom bijesu i ludosti mogu otići. Ali vratimo se mi podacima.

Potrošnja plina i trošak za isti po tvrdnjama čađara boysa;

670mil x 1,050= 703.500.000,00 kn
670mil x 1,560= 1.045.200.000,00 kn

Razlika: 341 milijun i 700 tisuca kuna.

Na što otpada preostalih 1,36 milijardi kn? Na preostale sirovine potrebne za proizvodnju?

“Petrokemija d. d. ugovorila je isporuku sirovina za proizvodnju mineralnih gnojiva za treće tromjesečje 2008. godine, no njihove cijene na svjetskom tržištu nastavljaju neviđeni rast koji se više ne mjeri u postocima, nego množenjem koeficijentima od 3 do 11 puta. Takav rast cijena sirovina nije zabilježen u 40 godina proizvodnje mineralnih gnojiva u Kutini, i u našim ulaznim troškovima on poprima obilježje hiperinflacije.”

Na plaće zaposlenika?

Prosjecna bruto placa u Hr za travanj 2008 je 7708kn, u Srbiji je dvostruko niža, 3626kn. Ako povucemo usporedbu između PTKM i Azotare Pančevo lako ćemo izračunati koliko PTKM gubi na placama zaposlenika. Neki ce reci da su place u EU i US jos vece, jesu, ali smo vec odavno usporedili proizvodnju po zaposleniku i ustvrdili da ista firma u US po zaposlenom proizvede 3x više nego PTKM. To i jest najveći problem Petrokemije, ona se ne može prilagoditi tržišnim uvjetima na svj. tržištu. Zaposeleni u tim firmama znaju da sutra mogu dobiti obavijest kako se proizvodnja seli u Kinu, u PTKM to nije moguce, vidjeli smo koliko je problema imao TDZ s preseljenjem u Kanfanar, ovdje bi sigurno bilo još više problema. Taj problem prekomjernog broja zaposlenih tj. neefikasnosti se dosad anulirao povlaštenom cijenom plina na račun INE i svih nas, kad to nestane PTKM čeka teško razdoblje kojem skoro nitko o poznatih gospodarstvenika i političara ne vidi pozitivan kraj. Kratkorocno se mali dionicari mogu zahvaliti Bogu i politici sto im je poslala Erste OMF, inace bi dok ovo pričamo cijena bila 130kn umjesto 230kn, ali ne sumnjam da bi i tad isti ovi navlakači urlali “ovo je super, ovo je super, kupite kupite”, kao što to i danas rade, a radili su i kad je cijena bila 358kn.

Friday, July 04, 2008
kao i izvješće Uprave o stanju Društva u prošloj godini. «2007. je bila vrlo značajna za Petrokemiju, jer smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja.

Ako smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja, a rezultat svega toga jeste izvoz…..

Nitko normalan ne bi izjavio da smo prešli u sferu pozitivnog poslovanja ako je 2q negativan jer i 1q je bio negativan…….

A cijene u izvozu rastu po stopi od 10 posto tjedno………….

Eto još jedne potvrde kako neki na ovome forumu lažu i varaju kako bi došli do novca, dok neki pišu neprestano istinu….

Primite puno pozdrava

New Report

Close