Zakonska regulativa poznaje termin ‘štetno poslovanje’ i možda bi se mogla istjerati stvar na čistac, no za to je potrebno na skupštini dioničara glasati protiv prihvaćanja godišnjeg izvješća za 2007, a nakon što ono bude prihvaćeno, najaviti tužbu. Ide li tko od forumaša na skupštinu, ja sam zakasnio zbog GO ali ću rado uputiti nekog što treba učiniti, a mogu i dati punomoć na svoje dionice (3.000) cca
Pozdrav
još jedno vrijeme treba biti strpljiv. Još se skupljaju dionice koje će uskoro moći sazvati izvanrednu skupštinu petrokemije. Onda će uslijediti veliki pritisak na Upravu firme oko svega što nam je bitno. Do tada čuvajte dionice i kupujte još ako uzmognete. Današnji promet nije slučajan, a to je tek početak. Traži se još puno dionica koje kad se kupe nestaju iz prodaje.
Naš cilj mora biti najmanje jedno mjesto u Nadzornom odboru.
živjeli.
Mika ja mislim da ti znaš malo toga više ali sve nekako govoriš u rukavicama, to sam zaključio po tome jer si prije nekoliko dana rekao da se očekuje veća transakcija, pa ako znaš reci brate dokle ide ova agonija, može i ne privat
Mika ja mislim da ti znaš malo toga više ali sve nekako govoriš u rukavicama, to sam zaključio po tome jer si prije nekoliko dana rekao da se očekuje veća transakcija, pa ako znaš reci brate dokle ide ova agonija, može i ne privat
ajmo pustit još malo nek se ovako razvija situacija. U ptkm je bilo kojekavih klošara, špekulanata i neznalica. Oni polako izlaze i dionice polako predaju u ruke pravih igrača koji znaju što imaju u rukama.
Pankretić je nevjerovatno glup čovjek. Sa ovakvim pritiskom na firmu riskira jako puno. Paket od 5% dionica danas bi vrijedio 39 milja kuna. Riskira da netko bez dobrih namjera uzme 5% firme i otvori si prostor za svakakva sranja. Država je kao većinski vlasnik na temelju tržišnog poslovanja trebala dići ptkm do nivoa gdje bi 5% firme koja radi milijarde kuna prometa vrijedilo respektabilne novce.
Ono što je dobro traže se i dalje velike količine dionica (govorimo o par % firme) i nek još jedno vrijeme bude ovako kako je trenutno. Ova firma je prevrijedna i imamo još malo vremena čekati.
Podržavam svakako pismena upozorenja Mesariću da je njegova briga povećanje vrijednosti po dionici dioničara, a do toga može doći samo tržišnim poslovanjem i ostvarivanjem dobiti. Mora se oduprijeti svim pritiscima makar mi je nejasno zašto se sindikat ptkm ne oglašava nakon ovakvog pritiska na upravu tvornice.
A onda će doći vrijeme da i mi stvarno participiramo u vođenju poslovne politike tvornice.
Iskreno ne svidja mi se trenutna situacija Mika jer mislim da Erste skuplja a da je nekom iz top10 nakon ovih vijesti o ne poskupljenju pukao zivac te je popustio i poceo prodavati.Ako pustimo jos malo da se razvija situacija moglo bi nam se obiti o glavu jer Pankretic gleda samo svoje seljake i kako njima da udovolji,cudno je sto se sindikat nije oglasio.Imamo slucaj Fime koja u Podravci ima 25% pa nema ni jedno mjesto u nadzornom jer su drugovi iz seljacke stranke tako htjeli.No sve cemo znati za par dana ko prodaje a ko kupuje.
Ako ti se ne sviđa lijepo izađi. Što se mučiš? Lijepo izađeš, zatvoriš kompjutor, zakljućaš vrata, nabaciš kapu, kao zaštitta od sunca, i lijepo kreneš kući.
Ha, ha njemu se ne sviđa a kupovao po 260 kuna, pardon prodavao budalama.
Iskreno ne svidja mi se trenutna situacija Mika jer mislim da Erste skuplja a da je nekom iz top10 nakon ovih vijesti o ne poskupljenju pukao zivac te je popustio i poceo prodavati.Ako pustimo jos malo da se razvija situacija moglo bi nam se obiti o glavu jer Pankretic gleda samo svoje seljake i kako njima da udovolji,cudno je sto se sindikat nije oglasio.Imamo slucaj Fime koja u Podravci ima 25% pa nema ni jedno mjesto u nadzornom jer su drugovi iz seljacke stranke tako htjeli.No sve cemo znati za par dana ko prodaje a ko kupuje.
Mislim da će se u idućim danima preslagivati portfelji oko ovih 230 kuna. Očito je da postoje jaki kupci koji traže puno dionica. Moje je mišljenje kad se ti kupci namire onda se otvara prostor za konkretne akcije i sazivanje izvanredne skupštine firme. Do tada možemo samo čekati i raditi veliki pritisak pismenim putem.
Očite su dvije stvari.
1. Sindikat igra čudnu igru kad ne komentira ovakve gadarije koje realno idu na štetu firme i vrijednosti dionica koje su sami radnici dobili. Klaus koji je uvijek do sada imao što reći šuti kao da se to ne tiče radnika koje predstavlja.
2. Novine šute o tome jer se očito boje pisati bilo što o ovim stvarima. Prilično zastrašujuće.
Prijatelju ja sigurno necu prodavati jer znam koliko vrijedi,i danas sam nesto sitno dokupio ali da situacija nije trenutno dobra nije i treba to priznati.A kupovao sam po 260 ali i po 228.Uskoro cu zatvoriti jos jedan trejd u Americi pa jedan dio $ ce biti odvojen za dokup.
dobar dan
pofuk ovde
danas sam razgovarao sa kutinom
ne pustaju me na skupstinu jer se nisam najavio,cak mi nisu ni tolerirali kaj sam bio bolestan
osoba koja mi se javila na telefon je bila i vise nego ljubazna i susretljiva tako da sam bio zadovoljan razgovorom
sljedece nam je da radimo
svako od nas koji imamo dionice ptkm lepo uzet telefon u ruke i malo se raspitivati kak stojimo
mozemo i pisma pisati ali je cak bolje da zovemo jer mi je rekla ta osoba da se ne sjeca kad je bilo toliko pisama i poziva
Mesaric je pod velikim pritiskom Pankretica tako da savjetujem telefonski da se zove i da svako lepo iznese kaj ga muci,zato i postoje te osobe za kontakte
buduci da ja i dalje mislim kad dojdem do kesa kupovat ptkm ja cu isto telefonski zvat
prijatan dan
da i da napomenem rekli su mi iz ptkm da pankretic stvarno vrsi pritisak ali nemre on bas tolko vrsiti pritisak kolko mi mozemo
pa decki odlucili smo se za kapitalizam i to je to
zamolio boh ako neko ide na skupstinu da postavi jedno vrlo bitno pitanje
unaprijed hvala
pofuk
…ili su stvari puno jednostavnije:
Svi šute jer se vrše pregovori o veličini poskupljenja, što ćemo znati za dan-dva.
Prekrcavaju se velike količine, do sada je to bio gotovo siguran znak porasta u bližoj budućnosti nakon što se zauzmu pozicije.
@mika
…ili su stvari puno jednostavnije:
Svi šute jer se vrše pregovori o veličini poskupljenja, što ćemo znati za dan-dva.
Prekrcavaju se velike količine, do sada je to bio gotovo siguran znak porasta u bližoj budućnosti nakon što se zauzmu pozicije.
ma sta imamo sutiti
lijepo telefon u ruke ,osoba koja je zaduzena za kontakt sa nama radi od 7 do 15 i stvarno je vrlo susretljiva
nemoram naglasavat da svi budemo fini i pristojni ali moramo takorekuc svakodnevno znati sta se desava jer ono kaj sam i privatno sazno da kakav to pankretic vrsi pritisak na Mesarica to je za neverovati
pofuk