PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko je ono govorio nedavno da nema kupn je ni za lijek?! [thumbsup]

Zakonska regulativa poznaje termin ‘štetno poslovanje’ i možda bi se mogla istjerati stvar na čistac, no za to je potrebno na skupštini dioničara glasati protiv prihvaćanja godišnjeg izvješća za 2007, a nakon što ono bude prihvaćeno, najaviti tužbu. Ide li tko od forumaša na skupštinu, ja sam zakasnio zbog GO ali ću rado uputiti nekog što treba učiniti, a mogu i dati punomoć na svoje dionice (3.000) cca
Pozdrav

boga mi opako

..Sve super, ali uz ovoliki promet cijena skoro ni mrvicu gore???
[sealed]

Poslano!!!

PTKM = Knjigovodstvena vrijednost 2007-12mj. bila je 300,54 kn. Zarada po dionici (EPS) 23,28 kn
Knjigovodstvena vrijednost u 12 mj. 2008 nece biti puno niza od 400 kn.
Nominalna vrijednost 270,00 kn.
Cijena PTKM-r-a 230 kn = najvece cudo (apsurd) nase ZSE burze.
Trenutno u drzavi jedina firma s toliko enormnim izvoznim potencijalom. Dok drzava skripi pod najvećim kvartalnim deficitom od kada postoji službena statistika.
"Skok deficita platne bilance na 2,5 milijarde eura"
http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/608/Default.aspx
"Manjak na tekućem računu platne bilance u prvom je tromjesečju iznosio 2,5 milijardi eura, objavila je Hrvatska narodna banka. To je najveći deficit od barem 1999. odnosno od kada postoji službena statistika i predstavlja pogoršanje kretanja na računu platne bilance na godišnjoj razini jer je u odnosu na prvo lanjsko tromjesečje deficit porastao 465 milijuna eura. Prema posljednjim podacima, udio deficita tekućeg računa platne bilance u bruto domaćem proizvodu zabilježio je rast i iznosio je 9,6%.

Najznačajniji utjecaj na nepovoljnija kretanja došao je od daljnjeg pogoršanja kretanja u robnoj razmjeni Hrvatske s inozemstvom gdje je deficit u prvom kvartalu iznosio 2,7 milijardi eura. Dodatni negativni utjecaj u ovoj godini imao je i pad izravnih inozemnih ulaganja od 50 posto u odnosu na isti prošlogodišnji kvartal na 688 milijuna kuna."

Drzava =katastrofalni Vlasnik. Da li ce jos biti i maceha svojim gradjanima (kojima je prodala dionice)?
Kako ce smanjiti deficit ako ne poticajem (ili cak samo dopustenjem) firmi da se slobodno razvije vlastitom snagom i trazenim proizvodom (a moze izvoziti koliko hoce)?

Sutra je godisnja Glavna skupstina. Dnevni red: …. 4. Odluka o upotrebi dobiti (78Mkn za 2007).

Da li ce Vlasnik (Vlada-drzava) i dalje primjerom pokazivati ostalim vlasnicima firmi u HR. kako se lopovski pljacka i unazaduje vlastito poduzece, prikazuje lazni manjak, ne placa porez i na sve moguce nacine odlijeva kapital iz vlastite firme.
Nekako mi ovih 17.000 dionica kupljenih jucer 6.300 i danas 10.700 (od 30.4.08.najveca kolicina 5779) govori da ce sutra na skupstini biti kraj povlastenim informacijama.
A cijena dionici da li ce vec konacno porasti preko knjigovodstvene (300kn)? ili ce vlasnik i dalje obezvredjivati i firmu i vlastitu drzavu?
Firma i radnici koji mogu proizvesti proizvod vrijedan 1 milijardu EUR-a nisu "komunisticki mastadont"!.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Božidar Pankretić, o zakonu o poljoprivrednom zemljištu

http://www.seebiz.eu/hr/system/video/?mediaId=386

Nekako mi ovih 17.000 dionica kupljenih jucer 6.300 i danas 10.700 (od 30.4.08.najveca kolicina 5779) govori da ce sutra na skupstini biti kraj povlastenim informacijama.

Može objašnjenje?

Top 10 koliko vidim svi se ukrcavaju. Tko toliko prodaje da mi je znati?

who dares, wins

Žao mi je, moram malo smanjiti udio, nemam još puno što se bojite!!!

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Žao mi je, moram malo smanjiti udio, nemam još puno što se bojite!!!
[/quote]
Ma nemaš frke samo daj. Nego gledam Vikica se tovari a cjena joj se juče otkliza za 2.60% pa mi ništa ni je jasno!? Sa ovom dionicom će se nešto uskoro morati desiti jer mi ovako kako stvari stoje to izgleda neodrživim na dulje razdoblje.

who dares, wins

Pa normalno da pada ako veliki ulazi, tj. ako on to tako rješava.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close