PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

1. super su rusi pomogli srbima da zadrže kosovo… stvarno da…
2. Super su rusi platili srbima za naftnu industriju
3. Promašio si ceo futbal: Neprijateljsko preuzimanje (s namjerom uništavanja) se radi kada ti netko direktno konkurira. Ti nemoš prodat svoju robu jer je nečija ili bolja ili jeftinija ili popularnija, pa ga kupiš i uništiš.

ALI U SVIJETU SE NE PROIZVEDE DOVOLJNO GNOJIVA!!!!!!!!

Kolike zemlje brane izvoz jer GA NEMA…

4. jel zaista misliš da kapital/lovu/biznismene boli k za to jel firma tu ili u srbiji???
5. Prema novim propisima, tko ju bude kupio, smije otpustit koliko god ljudi hoće, smanjiti im plaću, blablabla, uzet na studenrski ugovor… može šta god hoće… Još bih i shvatio to premještanje da je tvornica 50 m od mora u dalmaciji pa imaju neke planove… ovako… baš baljezgaš.

Iskreno, mislio sam da jednostavno imamo suprotstavljena mišljenja, ali sad vidim da tebe zdrav razum napušta… pa to je stvarno jadno!!!!

Kod mene nema zle namjere, a ti degradiraš raspravu na osobnu razinu. Zato i ne pišeš o brojevima, troškovima, konkretno… prodaješ tu demagogiju… već dugo… ali ovo je najniže do sada! Sad več mislim da si isti nick sa baronom!

I Vjeko, daj više objavi te ip adrese!

Pozdrav, odoh slaviti…

P.S. možda nas švabe kupe i zatvore jer smo ih dobili, a možda likvidiraju i ht jer su ljuti!

Vijesti na drugom, HTV u 23.40:
Polančec danas izjavio: cijena plina za građanstvo do daljnjeg se neće povečavati. Što se tiće tzv. povlaštenih potrošaća (HEP + PTKM) cijena će se određivati tromjesećno po posebnoj formuli. Cilj je da se do 2012 godine dođe do tržišne cijene. Završavam citat.
I stari i novi dioničari mogu godinama mirno spavati. Laku noć!

marcello

evo me
doso sam
malo sam si popil jer smo dobili nemce
posluso sam neke kolege pa sam stavil na nemce 800 kn da nas ne ureknem
mislio sam da ce i nemci dobit al se nisam mislio kladit protiv nas al kad su me kolege sa foruma zamolile to sam i napravio jer sam prije nekaj dobil na kladi
no predjimo na stvar
gledam ovo vese a mogu reci i moje prepucavanje na ovoj temi i nemrem verovati
zapamtite nesto
forum sluzi da svako iznese svoje misljenje cak i u krajnjem slucaju ak se bolje oseca nek i druka,ali ne sluzi da jedni druge vredjamo i zato bi moli da ipak imamo neki nivo u kako da kazem korespodenciji,tako da se ne svede na spiku ti si ovakav ti si onakav i bla bla bla
molim vas da se nedjusobno ne napikavamo jedni na druge na perifernim stvarima
tu ima i intersantnih i cak jos interesantnijih razmisljanja forumasa i to je jedino kaj mogu reci da je pohvalno kaj pisemo
molio bih da mi se vise ne javljate da li ce cijena ptkm i nekih drugih dionica gore ili dole jer ja to stvarno nemogu reci jer neznaam na to odgovor
zahvaljujem se sta ste mi prije nekog vremena rekli kad je skupstina jer kako stvari stoje ja cu na nju ici
e tek kad tamo vidim uzivo face moci cu izmedju recenica zakljuciti sta ce se i kad poprilici desiti,makar svi znamo da se na tim raznoraznim skupstinama u velikoj vecini slucajeva bezveze laprda
po prilici svi znamo kakva je sad situacija i tu smo di smo
hvala vam na razumijevanju
pofuk

cartmann:

Angriff, 13.06.2008. u 08:19
..nigdje se ne spominje Hrvatska već ide preko Mađarske u Sloveniju, a činjenica da zaobilaze Hrvatsku je očit znak da nemaju namjere s PTKM.

Opet pričaš bez veze, da si neki dan gledao otvoreno gdje su gosti bili Polančec, Piršić, bivši član uprave Ina-e i ostali, onda bi čuo da postoje velike šanse da se napravi jedan krak koji bi vodio prema Hrvatskoj. To nisu moje riječi, već riječi sudionika emisije.

cartmann:

Angriff, 13.06.2008. u 08:19
A to jasno pokazuju i prometi ovom dionicom.

Glupost na glupost-kako možeš govoriti o niskim prometima ovom dionicom, u danima kada su prometi na cijeloj burzi bijednih 20-40 milijuna kuna. Jedini razlog radi kojega možeš slati ovakve postove nakon toliko godina bavljenja sa poslom investitora je manipuliranje sa ljudima koji su dovoljno neuki.

Ako sam prije sumnjao sada su mi te sumnje sve manje i uopće se ne bi čudio da sve ovo radiš kako bi pogodovao nečijim interesima. Toliko energije, toliko negativnih postova, a sve to samo za jednu dionicu. Zašto cartmanne, zašto? Nemoj samo pričati o svome altruizmu-jer navlakača protiv kojih se možeš boriti ima doslovno na svakoj temi.

Cijena ruskog plina na rusko-ukrajinskoj granici je 1,56 kuna.
Cijena plina koja petrokemija plaća INI je cca 1.05 (špekulira se o ovoj cijeni)
Petrokemija troši godišnje između 650 i 700 milijuna prostornih metara plina.

Cijene umjetnih gnojiva su u svijetu porasle za cca 80%
Petrokemija je poskupjela gnojiva ove godine cca 40%
Kapacitet petrokemije 1.3 milijuna tona umjetnih gnojiva (proda se sve do zadnje mrvice)

Od početka godine do travnja cijena sumpora na svjetskom tržištu porasla je šest puta, cijena klorida 1,5 puta, a cijena fosfata čak 6,5 puta

Ostali troškovi proizvodnje robe bi ostali ne promijenjeni a prijevoza nešto veće zbog poskupljenja nafte.

Da li bi petrokemija u tržišnim uvjetima poslovala pozitivno ili bi stvarala gubitke ostavit ću forumašima da sami izračunuaju.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Cijena plina koja petrokemija plaća INI je cca 1.05 Kn

Cijena plina je 1.05 Kn, dok ovaj 2q je oko 1,077 Kn po m3

Izvor INA: http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/INA-fin2008-1Q-NotREV-K-HR.pdf

Razlike prema uvoznim cijenama
HRK/Mcm /33.34 MJ I-III.2007 I-III.2008.
Cijena za povlaštene kupce (863,31) (755,23) PTKM plaća 1,811-0,755=1,0555 po m3
Cijena za tarifne kupce (736,78) (742,33)
Ukupna cijena (787,80) (747,72)

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Molio bih gospodina Cartmanna da me spoji s radnicima koji su prodavali pakete ispod pulta za 120 kn da me spoji s dotičnima uz proviziju (zarada bez rizika). Za razliku od mene, on je premoralan da se upušta u takve eskapade.

[cool]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Cijena plina koja petrokemija plaća INI je cca 1.05 Kn

Cijena plina je 1.05 Kn, dok ovaj 2q je oko 1,077 Kn po m3

Izvor INA: http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/INA-fin2008-1Q-NotREV-K-HR.pdf

Razlike prema uvoznim cijenama
HRK/Mcm /33.34 MJ I-III.2007 I-III.2008.
Cijena za povlaštene kupce (863,31) (755,23) PTKM plaća 1,811-0,755=1,0555 po m3
Cijena za tarifne kupce (736,78) (742,33)
Ukupna cijena (787,80) (747,72)
[/quote]

Cijene gnojiva ovaj tjedan u blagoj tedenciji prema gore……

Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

***obrisano***
Inače Lukoil pokazuje "srmežljive" znakove da ga interesira INA ali ako prva potegne potez. Zna se da nije u pitanju samo nafta jer je neodvojiva od plinskog biznisa pa je rusima hrvatsko tržište itekako interesantno ne samo kao direktni potrošać nego kao sjecište svih eurpskih (i šire) pravaca dobave i transporta. Zato bi bilo dobro pročitati (i) između redova jučerašnji članak iz Jutarnjeg lista:

Lukoil ima dovoljno potencijala da može odmah preuzeti Inu Piše: Vlado Vurušić
Nikolaj Ivčikov:
ZAGREB – INA je izuzetno jaka tvrtka, ima sposoban menadžment i pravo je nacionalno blago. Stoga, INU ne treba ni djeliti ni prodavati, pogotovo sada i budzašto.

Nju u prvom redu treba jačati. INA će ili imati dugoročni plan razvoja koji će omogućiti da postane jedna od vodećih tvrtki, i to ne samo u regiji, jer takvih potencijala ima, ili će pak biti jeftino prodana na netransparentan i sumnjiv način, a to znači da bi mogla za neko vrijeme praktički nestati – kaže Nikolaj Ivčikov, direktor hrvatskog predstavništva ruskog naftnog giganta Lukoil. Prema Ivčikovu, danas, kao nikad, postoji mogućnost da se Ina pretvori u jaku tvrtku, s velikim utjecajem na naftaška zbivanja u središnjoj i jugoistočnoj Europi. No INA, nastavlja Ivčikov, mora u modernizaciju i restrukturiranje.

INA ima velik potencijal, no da bi postala jaka tvrtka kontinentalnog značaja, potreban joj je jaki partner, nastavlja Ivčikov.

– Kada to kažem, ne mislim na partnera koji bi kontrolirao osnovni paket dionica, nego o suradnji na temelju ravnopravnog partnerstva.

Ina je poželjan partner za krupne naftne kompanije iza kojih stoje velike rezerve nafte jer posjeduje solidne prerađivačke kapacitete, postoji razgranata mreža benzinskih postaja i prodavaonica i pristup morskim putevima i lukama s dubokim gazom.

Ne inzistiram na tome da ININ budući partner bude Lukoil, kaže Ivčikov, ali mi svakako imamo potrebne potencijale, a INI treba svjež novac za modernizaciju da bi mogla biti konkurentna na europskom tržištu. Lukoil može biti takav partner, mi tu mogućnost ne isključujemo, ali nećemose nametati. No ako nas pozovu, rado ćemo se odazvati, rezimira Ivčikov.

Priču o Lukoilovim planovima u Hrvatskoj objavljujemo u subotnjem Magazinu.

marcello

Koja panika među navlakačima, fino se može vidjeti kako se jedan odlogira da bi se drugi pojavio isti sekund i potvrdio svoje tvrdnje uz uobičajeno igranje ocjenama. [lol]

Čak pršte i uvrede koje bi na nekim forumima bile dovoljne za izravno baniranje, ali eto, dovoljna je kazna sramota što naš dragi navlakač nikad nije čuo za pojam neprijateljskog preuzimanja.

PTKM je pokrila određeno tržište, kad bi netko tko posjeduje tvornicu u npr. Srbiji došao u posjed PTKM, on bi polako povlačio gnojivo iz ptkm s polica, a na isto mjesto stavio gnojivo iz Srbije, koristio distribuciju petrokemije sve dok ne bi potpuno preuzeo njeno tržište i time povećao prodaju za dosadašnji petrokemijin udio (cca. 500mil usd). U Srbiji je cijena radne snage značajno niža, kroz nju će prolaziti plinovod južni tok te što je najvažnije politički utjecaj, jer je Rusima bitno ulagati u prijateljsku zemlju i usput je iskorištavati za svoje vojno-političke potrebe, a ne gospodarski potpomagati Hrvatsku koja je u NATOu. [/b]

http://www.poslovni.hr/82732.aspx

Kolega Cartmann molim Vas kako ovo protumačiti ! Da nije Bush došao u Sloveniju da to spriječi ? Čovječe pa ti radiš za Bijelu kuću ! Čestitam !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Žitarice u Hrvatskoj dvostruko skuplje nego prije godinu dana

Statistički podaci o kretanju proizvođačkih cijena poljoprivrednih proizvoda u Hrvatskoj i u travnju pokazuju kod niza proizvoda visoke stope rasta na godišnjoj razini.
Tako su cijene žitarica u travnju u odnosu na isti lanjski mjesec veće za 119,9 posto, pokazuju podaci o cijenama proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva pri proizvođačima po grupama proizvoda koje objavljuje Državni zavod za statistiku.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b3b85332-2bf4-46f0-a1b4-fe74815d2b50

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Stanje 05.06.08:
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 75.903 2,27 Skrb. račun
Stanje 12.06.08:
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 76.862 2,30 Skrb. račun
Tek toliko da imamo za usporedbu idući tjedan
[smiley]

marcello

New Report

Close