J.UMIČEVIĆ: GASPROM POSTAJE VLASNIK RAFINERIJE U BOSANSKOM BRODU Ispis
Thursday, 12.06.2008.
gazprom.span1.jpg
„Gasprom je blizu kupovine Zabružnjefta, što znači da će Gasprom postati vlasnik i rafinerije u Bosanskom Brodu“, izjavio je Jasminko Umičević, naftni konsultant i bivši zamjenik gen. direktora Ina-e. On je …
… u razgovoru za HTV istakao da bi Hrvatska trebala svakako ponovo aktivirati projekt Družba Adria, koji je nastao 1999., a koji je zaustavljen u Hrvatskoj zbog problema na balastnim vodama.
http://www.biznis.ba//index.php?option=com_content&task=view&id=34269&Itemid=59
Dobro bi popušio na skoro bilo kojoj dionici. Zašto ne tražiš pare od onih koji su govorili da je realna vrijednost ATPL 4500kn, a sada je pala sa 3100 na skoro 2600kn. Da li je za to kriv forum, tržište, investitori ili uprava ATPL?
Tko misli da ulaganje u dionice nije za njega ne bi se niti trebao baviti sa ovim poslom. Konačno, svi smo izgubili puno para (i moj je portfelj pretrpio posljedice) radi kriminalnih postupaka od strane mirovinskih fondova a uz blagoslov HANFA-e pa što sada možemo učiniti. Žaliti se upravi vodovoda? Pisati Sanaderu da proda neki od svojih satova da bi nam kompenzirao gubitke? HDZ je plašio ljude sa porezom na kapitalnu dobit, a sam je blagoslovio jednu od najvećih burzovnih manipulacija u povijesti Hrvatske. I što sada?
U ovoj igri je potrebno strpljenje, tolerancija na ponekada nepravedno funkcioniranje tržišta, dobre analitičke sposobnosti..i onda će ti se možda posrećiti-jer i to je potreban faktor.
A prave investitore u PTKM ili bilo koju drugu dionicu na tržištu, koji znaju zašto su ušli u nju, niti ovakvi padovi tržišta neće tjerati na emotivne reakcije.
Cartmann što se tiče rusa potpuno si u pravu.Moram priznati da se po pitanju Rusa slažem sa kolegom Cartmannom da prodaje rusima neće biti.
Nitko ni ne tvrdi da će biti.
BBoss i mika to spominju kao potencijalnu mogućnost, a danas je sve moguće… čista špekulacija.
Ali tvrdnja da će rusi doći, kupiti i zatvoriti… [lol]
Prodaja Rusima ne može biti špekulacija jer nema šanse da se Rusima proda.Prodaja nekom zapadnom concernu već može biti špekulacija.
Ma čim kolega Cartmannn ovako piše to je dobar znak da je kraj jako blizu. Na sve njegove provokacije stavite onu njegovu privatnu poruku tako da kopija bude vjerna orginalu !
Si mlatnuo onih 100 komada?
Nisam kada me ovaj mirovinac nabidava cijelo vrijeme [lol]
Nebuš se valjda dal za.ebavat od nekog tam penzića?!
[proud]
@valentine
meni je žao svačijeg gubitka… no, nije ovo vrtić ili osnovna škola… Svatko je odgovoran za svoje postupke. Ako želiš ziher zaradu, oroči novce i prst u uvo!
Točno svatko je odgovoran za svoje novce, ali psihologija je najbitnija na tržištu, i kada sve raste i pogađaš i onda se praviš pametan i lažeš da kupuješ to djeluje na druge i onda se napale i kupe, a zapravo je tzv. kupac na strani prodaje i prodaje napaljenima.
Zato uskoro mora ići lista najvećih navlakača na forumu.
@geronimo
Nitko ni ne tvrdi da će biti.
BBoss i mika to spominju kao potencijalnu mogućnost, a danas je sve moguće… čista špekulacija.
Ali tvrdnja da će rusi doći, kupiti i zatvoriti… [lol]
Rusi svakako imaju rezona javiti se na tender za prodaju ptkm. Sa svojim količinama plina i novaca bili bi idealan strateški partner za ptkm. S njihovim novcem i našom pameti mogli bi raditi čuda. Ne znam otkud taj strah od Rusa kao investitora, a konstantna lupetanja da će Rusi zatvoriti tvornicu koja prodaje sve što proizvede i ima jedno od po sastavu najkvalitetnijeg gnojiva na svijetu graniče sa debilanom. Kad Rusi dođu na more i troše pare onda su dobri, a kad treba kupiti ptkm onda njihove pare smrde.
Tko da najbolju ponudu na tenderu za ptkm nek ju nosi pa makar i Rusi.