Gasprom vlasnik rafinerije u Bosanskom Brodu,
bilo spomenuto na OTVORENOM……
Eto Rusa blizu Kutine………..
Pozdrav
isto tako spomenuto je da ugovor za plin koji uvozimo iz rusije, a potpisan je s gaspromom ističe 2010. i da će se tad morati žestoko pregovarati. To bi za Petrokemiju mogla biti dvostruka oštrica.
[/quote]
a još je rečeno da će biti liberalizacija tržišta u potpunosti
a PTKM ima najefikasnije korištenje plina u odnosu na proizvodnju gnojiva od 518 m3 po toni gnojiva [lol] [thumbsup]
Gasprom vlasnik rafinerije u Bosanskom Brodu,
bilo spomenuto na OTVORENOM……
Eto Rusa blizu Kutine………..
Pozdrav
da nemoj se ljutiti ali neznam kaj to bas nama toliko znaci
oni nisu od juce vlasnici tamo i dugo su se šacali kak ce odigrati da ulete tamo
tak da bez obzira kaj bi mi svi hteli da sutra poleti dionica ne na realni nivo nego u nebesa to se desit nece budi siguran
tu ce ti na ptkm biti jos šacanja,preslagivanja karata i trebat cemo svi jake živce
ali nesumnjivo ja vjerujem u ovu dionicu i pustimo da vrijeme donese svoje
pofuk
a posle toga svi zajedno ko jedna slozna familija na pivu ili kome god sta pase
i bilo bi lepo da mi se onaj valentine barem ocitao na ovom postu kaj sam ga juce tjesio
nemrem vjerovat kak je bil bijesan na prometu od 12000 kn kaj je cijena pala
za neverovat ko je na burzi
gledaj ja zivcaniju osobu od sebe nisam sreo a juce sam bio sokiran kak se on raznerviro
pa covjece da li taj decko zna da je 12000 kn nekakva boca kvazi butelje vina kaj ovi lopine nazdravljaju kad naprave dobar poso
a mozda je kod plenkija u rinfuzi vino za 60 kn bolje
za neverovat
prijatna vece
pofuk
jos nalo pa cemo i mi na neku realnu cijenu rusi sve blize a nas dragulj smo ceka tik tak
kud svi zurite nije mi jasno????
bilo bi nam bolje da se smirimo i cekamo razvoj situacije
tu smo di smo i to je tak
pofuk
Nije Gasprom nego neki Zarubežnjaja ali sve je to isto. Nije šija nego vrat. Samo kakve to štete može nama donijeti? Pitaj te Crnogorce šta bi bez Rusa. Naj veća šteta smo si mi sami i to je već mnogo puta dokazano.Po čemu su nam bolji nekakvi Austrijski, Njemački i ini investitori od Rusa? Para ne smrdi čija je da je. Umjesto da malo iskoristimo to naše Slavenstvo mi se stalno pravimo Englezi i na taj način smo prezreni i od jednih i od drugih. Ne sjećam se baš da su nas Rusi bilo kad okupirali ili bombardirali ako već i sa toga aspekta gledamo.U današnje doba se sa njima isplati biti dobar. Govorim to iz vlastitog iskustva. Harašo? Spokojnu noc.
Nije nagovor na kupnju nije nagovor na kupnju,nije nagovor na kupnju
E jebi.. ja cu sutra jos 100 kom mene ste danas nagovorili da dokupim.
Petrokemija 1. srpnja opet diže cijene
Zbog rasta ulaznih cijena Petrokemija u prva tri mjeseca ostvarila gubitak
izdvojeno:
Ukazuje se i na podatkak da su cijene gnojiva kod nas još uvijek niže nego u Mađarskoj, Sloveniji ili BiH.
http://www.poslovni.hr/79480.aspx
HSS: Poskupljenje gnojiva katastrofa, tražimo sastanak s premijerom
Zbog najave poskupljenja umjetnih gnojiva predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Darko Grivičić traži hitan sastanak seljačkih udruga s premijerom i resornim ministrom, a rješenje vidi u vraćanju cijena umjetnih gnojiva na staro ili povećanje poticaja za iznos poskupljenja.
"Gnojiva nema već mjesec dana i očekivali smo poskupljenje, ali ne u takvim postotcima. To je katastrofa i znači propast sela", ocijenio je Grivičić.
"Ako je Vlada mogla natjerati privatna poduzeća da smanje cijenu kruha i ulja, može i ‘Petrokemiju’, koja je u državnom vlasništvu, da smanji cijenu gnojiva. Zato pozivamo premijera i ministre poljoprivrede i gospodarstva da organiziraju hitan sastanak s predstavnicima udruga na kojemu ćemo tražiti rješenje", kazao je Grivičić. Drži kako bi se sastanak trebao održati najkasnije u ponedjeljak ili utorak.
izvor business.hr
Gnojiva skuplja 80 posto
Sa sve brže rastućim cijenama hrane svijet treba bogatije urode, no tome su se ispriječile cijene umjetnih gnojiva. Procjenjuje se da je jedna trećina proteina koju ljudi konzumiraju nastala uz pomoć gnojiva.
No cijena umjetnih gnojiva u samo godinu dana porasla je u nekim zemljama i 80 posto pa je poljodjelcima sve teže pratiti te troškove
http://www.poslovni.hr/82440.aspx
Seljaci očekuju dvije kune za kilogram nove pšenice
Kad je riječ o otkupu i cijeni pšenice, i Grivičić je mišljenja da se država ne treba miješati u tržište, a napominje i kako seljaci očekuju otkupnu cijenu od 1,80 do 2 kn/kg.
http://www.seljaci.org/vijesti/novosti/seljaci_ocekuju_dvije_kune_za_kilogram_nove_psenice.html
NO COMMENT!
Zašto mislite da Petrokemija treba ostati u većinskom vlasništvu države?
– Država, naravno, o tome ima zadnju riječ. Ipak, istaknuo bih da su za svaku državu ovakve industrije od posebne važnosti. Na "ulazu" nam je energija, u našem slučaju plin, čija cijena prati cijenu nafte, a formiranje njezine cijene stvar je svjetske politike. Na "izlazu" je hrana, cijena koje također podliježe političkim odlukama. Negdje u prostoru između energije i hrane je proizvodnja gnojiva.
Povlačenje države iz većinskoga vlasništva Petrokemije nosi opasnost da neka inozemna kompanija preuzme Petrokemiju, ugasi proizvodnju i uzme si tržište, ne samo hrvatsko nego i slovensko te bosanskohercegovačko, na kojima također dominiramo.
No, 1998. sindikati, Udruga branitelja Petrokemije, koja ima oko tisuću članova, Vlada i HFP sklopili su sporazum o načinu privatizacije Petrokemije, prema kojem udjel države ne smije pasti ispod 51 posto. Uz to, svi potpisnici sporazuma imaju pravo kreirati privatizaciju Petrokemije, odnosno, pri donošenju odluka mora se uvažavati i mišljenje sindikata i branitelja, a prevladava mišljenje da država treba ostati na 51 posto vlasništva ili minimalno 25 posto plus jedna dionica. [/b]
http://www.transfer-biro.hr/8020.aspx
SVEČANO POTPISANI PRVI UGOVORI
izdvojeno:
Ispred sindikata i udruge branitelja Željko Klaus se zahvalio Hrvatskom fondu za privatizaciju na obavljenom poslu, te naglasio kako nitko do sada nije kupovao dionice na ovaj način. «Ponosni smo na to i ne želimo brzu rasprodaju onoga što smo kupili», kazao je Klaus. Najavio je osnivanje jake udruge malih dioničara.
http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=52
Kockice se pomalo slažu. 1 dionica =1glas.
Petrokemija 1. srpnja opet diže cijene
Zbog rasta ulaznih cijena Petrokemija u prva tri mjeseca ostvarila gubitak
izdvojeno:
Ukazuje se i na podatkak da su cijene gnojiva kod nas još uvijek niže nego u Mađarskoj, Sloveniji ili BiH.
http://www.poslovni.hr/79480.aspx
HSS: Poskupljenje gnojiva katastrofa, tražimo sastanak s premijerom
Zbog najave poskupljenja umjetnih gnojiva predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Darko Grivičić traži hitan sastanak seljačkih udruga s premijerom i resornim ministrom, a rješenje vidi u vraćanju cijena umjetnih gnojiva na staro ili povećanje poticaja za iznos poskupljenja.
"Gnojiva nema već mjesec dana i očekivali smo poskupljenje, ali ne u takvim postotcima. To je katastrofa i znači propast sela", ocijenio je Grivičić.
"Ako je Vlada mogla natjerati privatna poduzeća da smanje cijenu kruha i ulja, može i ‘Petrokemiju’, koja je u državnom vlasništvu, da smanji cijenu gnojiva. Zato pozivamo premijera i ministre poljoprivrede i gospodarstva da organiziraju hitan sastanak s predstavnicima udruga na kojemu ćemo tražiti rješenje", kazao je Grivičić. Drži kako bi se sastanak trebao održati najkasnije u ponedjeljak ili utorak.
izvor business.hr
Gnojiva skuplja 80 posto
Sa sve brže rastućim cijenama hrane svijet treba bogatije urode, no tome su se ispriječile cijene umjetnih gnojiva. Procjenjuje se da je jedna trećina proteina koju ljudi konzumiraju nastala uz pomoć gnojiva.
No cijena umjetnih gnojiva u samo godinu dana porasla je u nekim zemljama i 80 posto pa je poljodjelcima sve teže pratiti te troškove
http://www.poslovni.hr/82440.aspx
Seljaci očekuju dvije kune za kilogram nove pšenice
Kad je riječ o otkupu i cijeni pšenice, i Grivičić je mišljenja da se država ne treba miješati u tržište, a napominje i kako seljaci očekuju otkupnu cijenu od 1,80 do 2 kn/kg.
http://www.seljaci.org/vijesti/novosti/seljaci_ocekuju_dvije_kune_za_kilogram_nove_psenice.html
NO COMMENT!
stovani g Goran8
dao sam Vam 100tku za trud (i zato kaj vidim da su Vas vec lose ocijenili)ali sljedeci put Vam moram reci zakeljit cu Vam odma jedinicu jer se desi u zadnje vreme da malo,malo neki stari tekst nam donesete,a buduci da je meni burza pojela pol mozga ja to tek skuzim kad procitam tekst
p.s. ovoje prvi put da sam nekome nezasluzeno dal stotku ali i zadnji
i nemoj te se molim Vas srdit kaj sam bil iskren
pofuk
za trud (i zato kaj vidim da su Vas vec lose ocijenili)ali sljedeci put Vam moram reci zakeljit cu Vam odma jedinicu jer se desi u zadnje vreme da malo,malo neki stari tekst nam donesete,a buduci da je meni burza pojela pol mozga ja to tek skuzim kad procitam tekst
pofuk
Prijatelju stariji tekstovi a tako i noviji su tu radi usporedbe što je komentirao Givričić kad je Petrokemija trebala povisiti cijenu gnojiva i danas( jutros sam čuo na radiju) kada su se usuglasili da žele otkupnu cijenu od 2,20kn/kg
Da ponovim ako nisi dobro pročitao:
"Ako je Vlada mogla natjerati privatna poduzeća da smanje cijenu kruha i ulja, može i ‘Petrokemiju’, …… kazao je Grivičić
08.02.2008 17:51
Kad je riječ o otkupu i cijeni pšenice, i Grivičić je mišljenja da se država ne treba miješati u tržište
11.06.2008
jos nalo pa cemo i mi na neku realnu cijenu rusi sve blize a nas dragulj smo ceka tik tak
Gazprom je u Bosanskom brodu, Lukoil, kako vidimo iz današnje štampe spreman je preuzeti odmah INU. Ono što su snimili na terenu od prije koju godinu sada bi se trebalo i odraditi. Da li je došlo vrijeme da se posjet ptkm od prije koju godinu konkretizira nečim jačim pokazati će vrijeme.
za trud (i zato kaj vidim da su Vas vec lose ocijenili)ali sljedeci put Vam moram reci zakeljit cu Vam odma jedinicu jer se desi u zadnje vreme da malo,malo neki stari tekst nam donesete,a buduci da je meni burza pojela pol mozga ja to tek skuzim kad procitam tekst
pofuk
Prijatelju stariji tekstovi a tako i noviji su tu radi usporedbe što je komentirao Givričić kad je Petrokemija trebala povisiti cijenu gnojiva i danas( jutros sam čuo na radiju) kada su se usuglasili da žele otkupnu cijenu od 2,20kn/kg
Da ponovim ako nisi dobro pročitao:
"Ako je Vlada mogla natjerati privatna poduzeća da smanje cijenu kruha i ulja, može i ‘Petrokemiju’, …… kazao je Grivičić
08.02.2008 17:51
Kad je riječ o otkupu i cijeni pšenice, i Grivičić je mišljenja da se država ne treba miješati u tržište
11.06.2008
[/quote]
ispricavam se ak sam te uvrijedio
evo da ti kazem moje glediste
mene ti ne zabrinjavaju seljaci jer se to moze jednim jedinim nacinom lako rijesiti u dogledno vrijeme(kratak period)
ne zabrinjavaju me ni radnicke dionice( ukrajnjen slucaju ak nekaj kratkorocno padne ima zema kaj ce to pokupit a vjeruj mi i dosta ce forumasa to pokupit-makar kolko mogu osjetit nemaju takvu lovu ili ak imaju vise vole druge dionice)
jedino malo kaj me muci je taj todorovic
pofuk