PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čim ti tako doživljavaš burzu ona nije za tebe, i bolje ti je da se što prije makneš jer ćeš ostati i bez tih 1000 Kn.

Prvo bi mi ukrao mojih 1.000 kuna pa bi me sada još i otjerao e pa neće moći ove noći.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Pazite ovo, zadnja 225 kuna. Koje navlačenje od GERONIMA i inih na temi, kada je "kupovao" vama je uvaljivao i sada nestade. Strašno i jadno kako se varaju ljudi!!!

Kao prvo jos uvijek oni koji su kupovali Atpl na 2400 kada sam najvise pisao mogu prodati sa debelim plusom.Druga stvar moj problem nije sto ti ne znas trgovati na burzi U dugorocnom porfelju imama PTKM i ATPL A shvati da mi je u dugorocnom 30%,druga stvar sto ja imam veliki porfelj pa je i tih 30% puno.PTKM ne mislim prodavati vec dokupljivati.Sa ostalim porfeljom trejdam i sa zaradom dokuplujem ATPL i PTKM.Sa dionicama koje trejdam o njima ne pisem na forumu.Ako bas hoces PTKM imam ko ambrozije ali za razliku od tebe mene ovaj pad uopce ne uzrujava.Vec mislim jos podebljati poziciju a Target mi je 5000 kom.Vidim da si jako nervozan sto mi implicira da si 100% u dionicama a to je osnovna greska pocetnika.Nikada nemoj biti 100% u dionicama.

SAM PROTIV SVIH

A sto se tice pisanja na ovoj temi mislim da od mene ima puno strucnijih na ovoj temi da pisu.

SAM PROTIV SVIH

Zanimljivo, svi uthnuli, zna li netko nešto što ja ne znam??
BigBoss, Mika, Cartmann, gdje ste???

Ja znam i necu vise ponavljati!
Ako zelis vratiti sve izgubljene novce do sada na ZSE (postati milioner) trebas ovaj trenutak iskoristiti:

– Prodaj ERNT, HT, INA, IGH, Todorice i banke.

– Kupi PTKM, ADRS-p-a, (PODR i ATPL) =Imaces kroz 24mj prinos najmanje 300%, bez nervoze i trgovackih problema.

Ako ne zelis onda trguj iz dana u dan i reci mi za 2 godine sta bi bilo bolje da si ucinio.
PTKM jedina dionica kojoj je bliska buducnost 10 puta danasnja cijena. Na duzi rok i vise.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Ja bih dodao da prevaranata ima svuda, na forumu puno njih. Obično kada govore da dugoročno ulažu…da…i druge nazivaju pčetnicima lijepo se iskrcali i prevarili ljude.

A da će Petrokemija vrijediti 10 puta današnja cijena istina, isto tako može se njena vrijednost smanjiti 10 puta pa može vrijediti i 25 kuna.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Zanimljivo, svi uthnuli, zna li netko nešto što ja ne znam??
BigBoss, Mika, Cartmann, gdje ste???

Ja znam i necu vise ponavljati!
Ako zelis vratiti sve izgubljene novce do sada na ZSE (postati milioner) trebas ovaj trenutak iskoristiti:

– Prodaj ERNT, HT, INA, IGH, Todorice i banke.

– Kupi PTKM, ADRS-p-a, (PODR i ATPL) =Imaces kroz 24mj prinos najmanje 300%, bez nervoze i trgovackih problema.

Ako ne zelis onda trguj iz dana u dan i reci mi za 2 godine sta bi bilo bolje da si ucinio.
PTKM jedina dionica kojoj je bliska buducnost 10 puta danasnja cijena. Na duzi rok i vise.
[/quote]

Koleg imam ptkm već 2 godine i znam da vrijedi ali priče da će uskoro skočiti 300% su basne ili još smješnije da će vrijedeiti 10 puta više.
Pa crobex je pao za 30%.
Pozdrav svim dugoročnim investitorima, i Tebi čije postove rado čitam.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Koleg imam ptkm već 2 godine i znam da vrijedi ali priče da će uskoro skočiti 300% su basne.
Pozdrav svim dugoročnim investitorima, i Tebi čije postove rado čitam.

vrlo objektivan post, evo ti 100 od mene!

budći da je cijena ptkm-r-a skoro na samom dnu , ponovit ću još jednom:
Na kretanje cijene dionice će najviše utjecati:
poslovanje tvrtke, jer ako petrokemija ponovi dobre rezulatate od lani i ostvari dobru dobit cijena će ići gore
– u protivnom ovisit će samo o crobexu i tržišnom sendimentu.
– jedino međunarodni teneder može lansirati cijenu dionice jako prema gore bez obzira na crobex i poslovanje.

Post kojeg je 3 sata slao Leti je tipičan primjer navlačenja potencialnih prodavača. Takvih postova je bilo na temi PTKM u zadnjoj godini i pol dana na stotine, ali gdje smo sada evidentno je nama svima. Sječam se nekih aboniranih navlakača, još jih mogu imenovat, koji su kupili i a onda iz dana u dan navlačili, "kupuj narode, samo još danas po ovoj diskontnoj cijeni (kad je bilo preko 300), sutra če to biti puno, puno skuplje". Navlakači napokom odustali, nema više ni traga na PTM o njima. U tom smislu svaka čast pravim optimistima -npr. Miki, Goranu, BiggBossu, koji još insistiraju, sa manje ili više muka, jer ovo je samo za ulagače sa vrlo jakim nervima. Skoro sve ostale dionice malo ili više dole, odmah malo gore, opet dole, a PTKM samo sa trendom dole (sa 1-2 vrlo kratkim preobratima u zadnjoj godini dana).
Ja se najviše bojim da če biti PTKM u junu 2009 npr.oko 185 kuna, a komentari još uvjek u istom smislu kao danas-"treba još malo pričekati, to se mora prije ulazka u EU na svaki način privatizirati, na svaki način se izplati pričekati još koju godinu dana…"

onaj ko nije za ovu dionicu nek ne investira a onaj ko je ima neka proda ali eto u moje ime ja cu prije krepati nego je prodati ispod moga targeta

@janez

Kolega janez svi smo mi tu u nadi da ćemo kapitalizirati dobit, međutim neki u to su sigurni.
Ali ulagati na temelju foruma i priča ići će to dolje ili gore 300% ili na 3000 kn i zato optuživati druge je djetinjasto.
Kad sam svoje prve pare uložio na SASE moj mentor mi je rekao:

– pravilo broj 1 nemoj ulagati u dionice ako ne možeš psihički i materijalno podnijeti pad od 50%
– i kada svi sve znamo onda je to već odavno ukalkulirano u cijenu.

Ja bih dodao još slijedeće:
– nikad ne ulaži u dionice kad cijena raste pri velikim prometima
– nemoj se zaduživati i ulagati preko svojih mogućnosti (margin krediti) jer kad se lavina pokrene možeš lako biti isbrisan sa tržišta.
– pročitaj 1000 stranica o investiranju a neke knjige su napisane i u 19, 20 stoljeću i danas su IN.

Netko je u svom potpisu napisao (možda i ti ne sjećam se )" da samo gubitnici traže opravdanja".

Onome tko zna čekati vrijeme otvara vrata

Pazite ovo, zadnja 225 kuna. Koje navlačenje od GERONIMA i inih na temi, kada je "kupovao" vama je uvaljivao i sada nestade. Strašno i jadno kako se varaju ljudi!!!

pofuk ovde
evo kao sto rekoh na jedno vreme sam danas zagasio kompjutor i otiso u prirodu
obracam ti se u dobroj namjeri kao kolegi po dionicama i zato sto vidim da si nervozan a kad sam ja nervozan drago mi je da me neko dobronamjeran smiri
dakle da krenemo
umjesto da sam sada uvaljan u trosjed i da mirno prezivam ovo sto sam pojeo za rucak(to me danas jedino muci jer sam jeo u vrlo losem a jako razglasenom restoranu) ja sam morao prelistavati ko je kaj rekao na temi petrokemija jer sam ti obecao
gledaj napao si onog indijanca geronima da je navlacio da ljudi kupuju,kolko sam ja shvatio covjek je kupovo i jos je nesto govorio za atmosferu sam kupio po asku,tako da cisto sumnjam da je radio ono sto si ti rekao
da sam sluso tog indijanca na drugim dionicama kaj je prico(atpl) sad bi bio u plusu i vjerojatno ne bi bilo u meni nimalo ljudskosti i nebi tebe tjesio
sad ces mi ti reci zasto nisi spomenuo cartmana
i tu si u pravu,ali postoji jedna caka ,makar mi je zao sto ga nisam posluso i sad se vratio u ptkm ne nerviram se jer sam u ptkm usao na mrvicu duzi perod(to ti nije dionica bas za trejdanje u ovom trenutku)
moram ti naglasiti da nisam neki strucnjak za dionice al sam dobio dosta puta po onoj stvari na burzi tako da ti mogu samo paralelu povezati
da li ti znas koliko vredi pri ovoj cijeni dionice ptkm
vredi oko 100 milja eura
znas li ti koliko je to
to ti je 20tak kuca u okolici dubrovnika
e sad da li ti znas koliki je prihod godisnji ptkm
iznad 3 milijarde kunica ili 400 milja eura
e sad neki ce reci to nema veze(ma cak su i oni u pravu),ali ja cu ti reci sljedece
nikada na forumu nisam reko sto sam kupio sto cu kupiti sto ce ici gore ili dole niti nemam namjeru ali svecano objavljujem da cim dojdem do neke lovice opet kupujem ptkm a vjeruj mi imam je dosta i mogu ti reci koliki mi je prosjek ali ni to nije bitno
ovo ti sve govorim da te malo smirim i da se ne uzrujavas i da bezveze ne napadas ljude makar mozda i oni bili krivi po tvom sudu
a kaj se tice tog indijanca kaj si spomenuo po mom sudu ti on sigurno nije nis kriv jer u njegovom pisanju nisam nasao nekakvog elementa drukanja
pamet u glavu,makar mislim da se na burzi bolje snalazis nego ja,i nemoj raditi greske ko ja
a sad idem pokusat malo prileci jer ovaj restoran u kojem sam bio nis ne valja a svi idu tamo pa ako oces si povuci paralelu tog restorana sa ulaganjem ljudi u razne dionice
ovime te opet ne nagovaram da kupis ili prodas ptkm ali sam ti reko kaj cu ja napravit
gledam ljudi tu govore drugi kvartal ce biti ovakav onakav a ni to nije toliko bitno u mojoj situaciji
zacrtal sam si neki target i do odredjenog momenta ce dionica to odraditi vjeruj mi
kad ce biti ja to neznam
da li ce ici prije dole ili gore to ti ni svevisnji nezna ali to ti je tak
zelim ti prijatan dan i zapamti nemas nikoga nis napadati jer si sam najveci znalac jer ulazes svoje pare a ne tudje
pofuk
da i dobio sam muskufiber od ovog posta eto to me jedino brine kod ptkm
nek se jave oni koji idu na skupstinu
unaprijed hvala
idem sad vidit kaj cartman ,geronimo i knele pisu da i ja nekaj saznam

New Report

Close