Kapital Network, za razliku od ostalih TV postaja koje su dale vrlo šture informacije, jučer u vijestima KN dala je više informacija o odluci vlade u vezi gradnje plinovoda.
Tako je rečeno da će promjer plinovoda biti povečan na 800 mm, tlak se povećava na 75 bara. Dionica Bosiljevo – Split ovom odlukom postaje međunarodni pravac dobave plina. Bravo dr Ivo [thumbsup]
Panda je već objavio eksluzivu
vidi sliku da je 75 bara pozdrav
S prvim kvartalom 2008, prosjek zadnja 4 kvartala
P/E= 16,80
EPS= 13,98
P/BV = 0,81
P/EBITDA = 3,10
P/EBIT = 11
P/S = 0,36
Ev/EBITDA = 2,97
IFC osigurao 40 milijuna eura za Todorićevo Belje i PIK Vinkovce
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 3 minute.
IFC, članica grupacije Svjetske banke, objavila je kako je sklopila novi aranžman s hrvatskom prehrambenom kompanijom Agrokor namijenjen razvoju PIK Vrbovca i Belja.
IFC je odobrio novi zajam u iznosu 40 milijuna eura PIK Vrbovcu i Belju nakon zajma u istom iznosu koji je odobren u srpnju 2006. godine. Ta sredstva će biti investirana u svrhu udvostručenja proizvodnog kapaciteta PIK Vrbovca, unapređenja produktivnosti Belja i osiguranja obrtnih sredstava za rad oba povezana poduzeća.
"Ova investicija IFC-a daje podršku Agrokorovoj poslovnoj strategiji i omogućuje znatna poboljšanja u Belju i PIK Vrbovcu. S IFC-om kao partnerom nastavit ćemo stremiti prema najvišim standardima poslovanja, što će unaprijediti čitavu prehrambenu industriju Hrvatske tijekom priprema za pristupanje Europskoj uniji", rekao je Ante Todorić, izvršni potpredsjednik Agrokora.
"Jedan od osnovnih prioriteta IFC-a je potpora lokalnim poduzećima u ključnim sektorima poput prehrambene industrije, i to osobito onima koja imaju potencijal investiranja u regiji", rekao je Shahbaz Mavaddat, direktor IFC-a za južnu Europu i središnju Aziju. "Ova investicija u skladu je s našom strategijom u Hrvatskoj i zadovoljstvo nam je nastaviti pružati potporu Agrokoru kao značajnom regionalnom poduzeću u ovom sektoru."
Suradnja između Agrokora i IFC-a uključuje unapređenje proizvodnih standarda i standarda vezanih uz očuvanje okoliša. Kao rezultat, Belje je nedavno dobilo certifikate Global GAP i HACCP.
"Podržavamo napore Agrokora u nastavku značajnog rasta. Pod upravom Agrokora PIK Vrbovec i Belje postali su profitabilni. Naša nova investicija će pomoći u povećanju učinkovitosti proizvodnje namijenjene međunarodnom tržištu, ponude na domaćem tržištu i same održivosti proizvodnje", rekao je Oscar A. Chemerinski, direktor IFC-a za poljoprivredni sektor.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=83f0f1cf-c70a-45ce-844c-a68cbc3770c9
Šta se to dogadjalo danas na relaciji vlada – sindikati u vezi privatizacije?
Kasno sam ključio HTV1-Dnevik u 20.00 oko 9. – 10. minute i vidio kako Kneževićku i njezinj grupu sindikata optužuju da se "prodala" i nakon toga O. Ognjenović izjavljuje kako njegovo članstvo u HFP nakon "toga" više nema smisla i da će se povuči?!
Na kraju Polančec odlazi uz komentar novinara da je rekao kako će se po tom pitanju oglasiti idući tjedan……
Sve jasno! U novim pregovorima i dokumentu koji je vlada dala EU više nema socijalnih klauzula, ograničenja otpuštanja radnika, pa čak i promjene djelatnosti poduzeća.Pogledajte od 9. minute dalje ako vas zanima.
http://www.hrt.hr/index.php?id=181
Dobro sam predvidjao da će sindikati prvi puknuti kao balon od sapunice a vođe se prodati ili otići!
Ovo je naznaka daljnjih dogadjanja i za PTKM. Radnici će dobiti dionice i više nego pristojan povrat ulaganja nakon privatizacije (možda i otpremnine ako bude sreće) a Klaus i sindikati……ciao!
"….više nema socijalnih klauzula, ograničenja otpuštanja radnika, pa čak i promjene djelatnosti poduzeća….."
Ispravljam, htio sam napisati "nema više zabrane promjene djelatnosti za poduzeća”.
Baš razmišljam…..zgodno je to tempirano za petak. Od nedjelje nitko više neće niti znati šta su sindikati, svi će biti u nogometu. Sad mi je jasno i zašto se sadržaj dokumenta predanog EU radi nastavka otvaranja nove dvije teme, otkriva dozirano….na kapaljku. Još ga neznamo u cjelosti, ne?
Thanks for your attention!
Bilo bi zanimljivo pročitati ugovor koji radnici potpisuju kod povlaštene kupnje.
Da sam ja iz vlade, stavio bi klauzulu "tko potpiše, slaže se sa svim budućim odlukama vlade oko privatizacije, jer dragi druže radniče upravo ste postali kapitalista, pa se tako i ponašajte" [cool]
Bilo bi zanimljivo pročitati ugovor koji radnici potpisuju kod povlaštene kupnje.
Da sam ja iz vlade, stavio bi klauzulu "tko potpiše, slaže se sa svim budućim odlukama vlade oko privatizacije, jer dragi druže radniče upravo ste postali kapitalista, pa se tako i ponašajte" [cool]
Prije tačno godinu dana PTKM je bila oko 310, sa solidnim prometima. Danas 230, mizeran promet, osim kod pojedinih forumaša je dionica sasvim izvan fokusa. Zabrinjuje me da u dobi kad je u Hrvatskoj(i kod nas u Sloveniji) vrlo težko nači za rast potencialnu dionicu, fond manageri i veči investitori potpuno ignoriraju PTKM, kao da su zbivanja oko potencialne privatizacije PTKM samo stvar BigBossa, Gorana, Mike, Cartmanna, možda još Klausa….Očito su procjenili da privatizacije u dogledno vrijeme neče biti, ili da če biti cijena tvornice puno nižja od procjena nekih forumaša. Da nije kupovao u zadnje vrijeme Erste mirovinski ne znam kdje bi bili. Da BigBoss šalje svaki dan 10 postova u enormnoj perspektivi PTKM , ne vrijedi ništa, čitamo jih samo neki forumaši, koji se svaku dan nadamo da če se konačno dogodit nešto pozitivno, neka neočekivana konkretna pozitivna informacija sa ozirom na privatizaciju. Ali za sad ništa što bi uzrokovalo optimizam.
Prije tačno godinu dana PTKM je bila oko 310, sa solidnim prometima. Danas 230, mizeran promet, osim kod pojedinih forumaša je dionica sasvim izvan fokusa. Zabrinjuje me da u dobi kad je u Hrvatskoj(i kod nas u Sloveniji) vrlo težko nači za rast potencialnu dionicu, fond manageri i veči investitori potpuno ignoriraju PTKM, kao da su zbivanja oko potencialne privatizacije PTKM samo stvar BigBossa, Gorana, Mike, Cartmanna, možda još Klausa….Očito su procjenili da privatizacije u dogledno vrijeme neče biti, ili da če biti cijena tvornice puno nižja od procjena nekih forumaša. Da nije kupovao u zadnje vrijeme Erste mirovinski ne znam kdje bi bili. Da BigBoss šalje svaki dan 10 postova u enormnoj perspektivi PTKM , ne vrijedi ništa, čitamo jih samo neki forumaši, koji se svaku dan nadamo da če se konačno dogodit nešto pozitivno, neka neočekivana konkretna pozitivna informacija sa ozirom na privatizaciju. Ali za sad ništa što bi uzrokovalo optimizam.
dragi janez oko cega se vi zamarate
da li firma vredi nekih para,VREDI
zaboravite na tu dionicu i gotovo i ne bute se zivcirali i na kraju bute bili u velikom plusu(dobro kak stvari momentalno stoje pitanje je dal bu to bilo u ovom ili sljedecem tisucljecu)
ak vas svrbi da bi prodali dionice strpite se malo dok ja nabavim neku lovicu i prodajte ih meni
pofuk