Evo, nemaš šta vidjet, sad sam se sjetio da bi ih lakše istipkao..
auh buco dobar post,stvarno dobar post ali misli da ni cartmanu ne treba zamjeriti sto iznosi svoje misljenje pa zato i forum postoji
iskreno mislim da si sve bitno reko o ptkm
Hvala na pohvali, pofuče [kiss]
Nemam ja ništa protiv cartmana niti njegovog pisanja dok god ne napada i vrijeđa… inače znali smo se i fino popričat na temi nadogradnja portala…
Jedino me smeta što stalno govori kak je sramota da se na ptkm jako puno piše, pogotovo nevaznih stvari, a 90 % glupih rasprava i svađa započne baš on… Ali kakav je, takav je, naš je! Pozdrav cartmanu, janezu i sličnima…
buco svaka ti čast napokon netko da veli nesto realno kak i je i kak mora biti i dodao bi samo jos to da morate znati da sanader nema bas puno dobrih argumenata da bi se hvalio kako je napravio dobar posao do sada ,ali zato ce nastojat napravit nesto kak valja , morat će (eu stisce) ne zato kaj hoce ,jer ce mu to biti argument na sljedecim izborima,a on je veliki egoist i voli vlast vise od mame.
par stvari dobrih u manadatu (ina i petrokemija) hep nece, zamaze nam oci na socijalnim stvarima a na milion drugih udri po svom
target prvih 50 100e [thumbsup] [proud]
Nemam ja ništa protiv cartmana niti njegovog pisanja dok god ne napada i vrijeđa… inače znali smo se i fino popričat na temi nadogradnja portala…
Jedino me smeta što stalno govori kak je sramota da se na ptkm jako puno piše, pogotovo nevaznih stvari, a 90 % glupih rasprava i svađa započne baš on… Ali kakav je, takav je, naš je! Pozdrav cartmanu, janezu i sličnima…
To nije tako, dapače, zna se dogoditi da jedrim tjedan dana i budem daleko od interneta, ali to ne sprijeci odredjene nickove da razvijaju cijele teorije "o Cartmannu", čak ih ni činjenica da nisam tu i ne odgovaram na optužbe ne ometa, po svaku cijenu žele degradirati mene, ne moje pisanje jer to ne mogu, vec kao u sudnici zele pokazati da moje "svjedocenje" nije pouzdano.
Dio toga vidim i u tvom tekstu (ili si prevaren), kad sam početkom prošle godine pisao kako PTKM na kraju godine neće biti iznad 450kn optuživali su me da strašim ljude pričama o "armagedonu", i kako je pitanje dana kad će se kupnja otvoriti na 500kn, a do kraja 2007. na 1000kn, neki tvrdili i 2000kn. Danas su još tu i dalje pričaju iste priče i koriste iste metode, zvuči nemoguce, ali nazalost istinito.
Kad vec spominjes "lijepo pričanje", nerijetko ugodno popričam s onima koji pozitivno pišu o PTKM, ali preko PM-a, jave mi se kukajući kako su prevareni, pišu ružne stvari o "navlakačima" iako to nitko ne traži od njih, kako su jos prosle godine razmisljali da li kupiti ili ne, ali sve price i obecanja "cadjara boysa" i rast cijene ih je nagnao da kupe. Sad kukaju da imaju 70.000 kuna kredita, da su prinuđeni svaki mjesec prodati da bi platili ratu, a kamata jede porfelj bez milosti. Kad je prvi put cijena pala razmišljali su o prodaju sukladno "stop loss", ali kako su boysi urlali "sad je vrijeme za kupnju, kupi jeftino prodaj skupo", umjesto prodaje su čak još dokupili, očekujući na taj način dodatno zaraditi i pokriti trenutni gubitak. A onda je cijena opet drastično pala. Tad više nisu razmišljali o dokupu, već isključivo o prodaji, ali su boysi urlali "sad je vrijeme za kupnju, ovo može samo gore, svaki dan", pa opet nisu prodali već čekaju, vjerujuci kako je PTKM među prvim dionicama koje će se vratiti na staro,ili bar blizu. Ali evo čekaju već 3mj. i njihovom čekanju se ne nazire kraj, IGH se dobrim djelom vratio, INA i ATPL također i tu se moglo dobro zaraditi kupnjom na dnu, samo PTKM stoji zacementiran, a kažu, citiram “dosta mi je tih priča, slušam ih već predugo, tko kaze da opet neće biti kao i zadnji put”. Ako im kažem da ne preporučam prodaju postoji mogucnost da ta privatna poruka izadje u javnost kao podrska pričama čađara boysa (makar je jasno to nije), a i čak kad sam to znao napisti vidio bi tog forumaša kako sljedećih dan-dva urla kako ce PTKM značajno gore, očito je umjesto da poklopi kupnju stavio svoje dionice na prodaju i sad gura kupnju, da se bar malo utješi. Kad proda – ode i nema ga više na temi.
Svi smo mi Cartmann. [thumbsup]
Ja nisam i neću nikad biti !
Nisam tako plemenit i pametan kao on, ne znam baš puno o dobrim automobilima, redovno idem spavat i ustajem na vrijeme pa vam svima skupa želim dobro jutro !
@ buco svaka ti čast. Odličan osvrt na temu ptkm-r-a.
Tako se piše o dionicama, budućim ulaganjima i perspektivi firme.
Nažalost postoje igrači koji su toliko zaglumili top investitore , i zagušili temu postavljaući sami sebi pitanja, te "pametno" odgovarali, a sa drugima se kontinuirano svađali.
Zato ova tema ima ovoliko stranica a 70% je totalno beskorisnih.
Evo sve si reako da pad cijene može biti još za 50kn ali i rast do 100Eura. Sve je transparentno i tko voli nek izvoli.
Plin iz Rusije i Azerbajdžana
Vlada je na sjednici prihvatila plan daljnjega razvoja plinske mreže koji obuhvaća gradnju dvaju novih dobavnih pravaca, i to za transport prirodnog plina iz Rusije i Azerbajdžana.
Prema riječima potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, radi osiguranja kontinuiteta i sigurnosti dobave prirodnog plina za svaki hrvatski grad uspostavio bi se dobavni pravac prema Mađarskoj za transport plina iz Rusije, koji bi trebao biti dovršen do 2011. godine. Tim bi se pravcem smanjili troškovi transporta plina iz Rusije, rekao je Polančec, najavljujući i spajanje tog plinovoda na planirani LNG terminal koji će se graditi u Hrvatskoj i time omogućiti ne samo uvoz već i izvoz plina iz Hrvatske.
Drugi se dobavni pravac odnosi na plinovod koji se u sklopu Jadransko-jonske inicijative gradi za dostavu plina iz Azerbajdžana do Albanije, nakon čega bi se jedan krak tog pravca podmorskim putem spajao na talijanski plinski sustav, a drugi bi preko Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Hrvatske išao do sjevera Italije.
U tu je svrhu Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva zaduženo da s mađarskim ministarstvom precizira energetski sporazum koji bi omogućio gradnju prvog pravca te uspostavu tzv. upravljačkog odbora u kojemu bi predstavnici zemalja kroz koji bi prolazio drugi pravac razradili ovu ideju, rekao je Polančec.
Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je da se nakon incidenta u NE Krško čuo sa slovenskim premijerom Janezom Janšom, koji mu je rekao da je sve pod kontrolom te da nema razloga za zabrinutost. Ujedno je ponovio kako Hrvatska mora početi razmatrati "sve pluseve i minuse" gradnje svoje nuklearne elektrane.
Istaknuo je kako se ni Vlada ni stranke vladajuće koalicije još nisu opredijelile, ali da se i ta mogućnost te nastavak projekta Družbe Adrije moraju razmotriti radi osiguranja energetske neovisnosti zemlje.
Kapital Network, za razliku od ostalih TV postaja koje su dale vrlo šture informacije, jučer u vijestima KN dala je više informacija o odluci vlade u vezi gradnje plinovoda.
Tako je rečeno da će promjer plinovoda biti povečan na 800 mm, tlak se povečava na 75 bara. Dionica Bosiljevo – Split ovom odlukom postaje međunarodni pravac dobave plina. Bravo dr Ivo [thumbsup]
Malo podataka za PTKM za 12/2007
Cijena 235 kuna
P/E= 10,10
EPS= 23,28
P/BV = 0,78
P/EBITDA = 2,75
P/EBIT = 6
P/S = 0,36
Ev/EBITDA = 2,68