Trenutno nemam PTKM, prodao sam. Vjerojatno ću kupiti par paketa, ali samo zato što poznam prodavatelje. Ponude po 150kn za dionicu ili čak 120kn sam odbio tj. preusmjerio kolegama. S obzirom na cijenu ulaza nemam ni najmanjeg razloga biti nervozan. Nervozni su samo navučeni koji su kupili po 3x većoj cijeni.
Cartmann, jel Vi to torbarite ili sam krivo shvatio? Ukoliko sam dobro shvatio onda iskazujem svoje veliko razočaranje takvim ponašanjem.
[/quote]
Ne torbarim, nekim čudom ste krivo shvatili iako poprilicno nedvojbeno pise da sam odbio i ponude za kupnju, a kamoli išao s torbom i nagovarao nekog da proda. Volio bi vidjeti koliko navlakača bi odbilo ponudu da kupi dionice PTKM po 120kn?
[/quote]
Ja ne mogu vjerovati da ima netko na ovoj burzi tko ne želi zaraditi, kolega mislim da je vrijeme da se počnete baviti politikom, bez uvrede ali to je moje skromno mišljenje
[/quote]
Ja zelim zaraditi, ali na legalan način. Ako vi kolega želite zaraditi nelegalnim radnjama, to vam ne služi na čast. A pomalo će takvi početi završavati po zatvorima, meni to nije cilj, mogu dovoljno zaraditi i bez toga. Ni politika me ne zanima – više zaradim ovako, a nikog nisam prevario.
Trenutno nemam PTKM, prodao sam. Vjerojatno ću kupiti par paketa, ali samo zato što poznam prodavatelje. Ponude po 150kn za dionicu ili čak 120kn sam odbio tj. preusmjerio kolegama. S obzirom na cijenu ulaza nemam ni najmanjeg razloga biti nervozan. Nervozni su samo navučeni koji su kupili po 3x većoj cijeni.
Cartmann, jel Vi to torbarite ili sam krivo shvatio? Ukoliko sam dobro shvatio onda iskazujem svoje veliko razočaranje takvim ponašanjem.
[/quote]
Ne torbarim, nekim čudom ste krivo shvatili iako poprilicno nedvojbeno pise da sam odbio i ponude za kupnju, a kamoli išao s torbom i nagovarao nekog da proda. Volio bi vidjeti koliko navlakača bi odbilo ponudu da kupi dionice PTKM po 120kn?
[/quote]
Ja ne mogu vjerovati da ima netko na ovoj burzi tko ne želi zaraditi, kolega mislim da je vrijeme da se počnete baviti politikom, bez uvrede ali to je moje skromno mišljenje
[/quote]
Ja zelim zaraditi, ali na legalan način. Ako vi kolega želite zaraditi nelegalnim radnjama, to vam ne služi na čast. A pomalo će takvi početi završavati po zatvorima, meni to nije cilj, mogu dovoljno zaraditi i bez toga. Ni politika me ne zanima – više zaradim ovako, a nikog nisam prevario.
[/quote]
Kolega ima ona narodna "krao ili držo ljestve". Ako ti nisi htio, pa si poslao kod nekog tko hoće, u čem je razlika po te ljude ? Kasnije se ti nađeš na piću s čovjekom za kojeg si odradio posao, kad tamo oni iz Erstea !
Omišalj najizgledniji za investiciju vrijednu više od milijardu eura
Business.hr
04.06.2008 12:10
Adria LNG preferira Omišalj na Krku za izgradnju plinskog LNG terminala, a vrijednost investicije iznosit će 800 milijuna eura, odnosno više od milijardu uzme li se u obzir i izgradnja plinovoda, rekao je Michael Mertl, generalni direktor Adria LNG-a, u intervjuu Globusu.
Mertl projekt smatra jedinstvenom prilikom za Hrvatsku zbog razvoja gospodarstva te kaže da je riječ o jednom od najvećih greenfield ulaganja u Hrvatskoj u povijesti.
Prema njegovim procjenama, početkom rada terminala u Kvarnerski zaljev bi dolazilo osam do 10 LNG tankera mjesečno, što uključuje najveće Qmax tankere. Tvrdi kako neće biti kompromisa po pitanju sigurnosti, pogotovo jer se terminal gradi za sljedećih 30 godina. Kaže i kako LNG terminali nisu imali dramatične incidente već desetljećima.
Hrvatske tvrtke pozvane su da se u konzorcij uključe što je prije moguće. Trenutačno su u njegovu sastavu EON Ruhrgas, OMV, Total, RWE i Geoplin od inozemnih, a očekuje se ulazak hrvatskih Ine, HEP-a i Plinacra.
Upravo tako…
onaj tko kupuje PTKM osim sto kupuje samu tvornicu kupuje i infrastrukturu plinske mreze koja se gradi
za sada RH ima samo dva dobavna pravca plina, jedan je uvoz preko Slovenije iz Rusije a drugi je iz podmorja sjevernog jadrana. Grade se ili ce se graditi:
1. Slavonski brod-Donji Miholjac (do kraja 2010/11) spoj na madjarsku mrezu-interes madjara je da preko LNG-a odnosno Hrvatske imaju drugi dobavni pravac a ne samo od Rusa
2. Drugi krak cijevi prema Sloveniji-povecane potrebe nalazu izgradnju jos jedne cijevi
3. Produzenje Bosiljevo-Split prema Dubrovniku je moguci spoj na TAP (Trans Adriatic Pipeline)/Jadransko-jonski plinovod -izvor je tu kaspijska regija
u pripremi je South Stream koje je 99% izbacio iz igre Nabucco projekt, ili ide Preko Madjarske (evo tu nas spojeni) ili preko Srbije, samo produzimo cijev od Sl.Broda do granice sa Srbijom
Hrvatska ulazi u EU-nema vise dumpringa, nema vise stopanja cijene. Prije toga, mozda vrlo brzo prodaja INE. Ina onda postaje privatna firma koja posjeduje plinske rezerve u sj.Jadranu i onda to moze prodavati Albancima ako hoce, i zbog toga ce se povecati cijena plina najvjerojatnije ali ce se povecati i cijena gnojiva i PTKM mora poslovati po trzisnim principama jer joj inace ide kljuc u bravu. A drzava, da bih ostvarila izvoznu ofenzivu, nece staviti kljuc u bravu i prije toga prodati radnicima dionce.
Ona ulaze velike svote u sadasnju plinofikaciju, LNG je od strateskoga interesa za RH i njezinu industriju, i RH ce naplatiti prodajom PTKM ulaganje u infrastrukturu, tj. gradnja infrastrukture je veoma pozitivna externalija za PTKM o cemu je malo rijeci na ovome forumu.
Za dvije godine, u EU i sa LNG-om, spojem na Madjarsku, i drugom cijevi sa Slovenijom, sa povecanjem obradivih povrsina, povecanim potrebama za gnojivom, PTKM je up.
samo dodatne cijevi za LNG terminal ce biti preko 300 milijuna eura troska…a PTKM se danas trzi za nesto vise od 100 milijuna eura…doce sve u svoj ekvilibrium, prije ili kasnije…
pozdrav svima!
P.S. tu je naravno i dva skladista plina koja idu u ovu kombinaciju…sto se moze vidjeti na karti, to je naravno i predlozeno od polanceca
Samo da se nadovežem na raspravu, legalno ili ne, prevara ili ne. Kao prvo koristim sve legalne pravne mogučnosti koji mi zakon dopušta i ne vidim razloga da idem u zatvor, a da se hoda po rubu hoda se. I sad da vidimo koga to prevarim, ljudi koji nemaju novaca za kupnju dionica, ni mogučnosti da ih kupe i nebi ih ni kupili i nebi ništa zaradili. Primjer: dam im novac da kupe dionice i ostatak do dogovorene cijene je njihova zarada. Dakle zaradili su a da nisu ni mislili da če zaraditi njihov rizik je 0%, a moj je 100% i još čekam 6 ili više mjeseci lock-up. Dakle, još sam pomogao da ti ljudi zarade nešto novaca bez ikakvog rizika a ne da sam ih prevario. A na kraju krajeva večina dionica se prodala između kolega na poslu.
Evo vam jedan file koji sve kaže…
Što kaže? To što piše u toj privatnoj poruci sam napisao i javno, više puta, npr. 5.5.2008
http://www.mojnovac.net/forumi/showpost.php?p=407631&postcount=3039
"Kao što nakon kiše dolazi sunce, tako i nakon bearish razdoblja dolazi bullish razdoblje. Ako je sad kraj korekcije te cijene svih dionica krenu prema gore (IGH preko 16.000kn, HT na 400kn itd..) i PTKM bi mogla otići na vrijednosti koje sam spomenuo (350kn-400kn). Ako smo u ovom trenutku na početku korekcije, mogla bi i dole, naravno."
***obrisano***
Ne znam što je ta poruka od Cartmanna toliko unijela nemira, baš ništa ne govori o tome što bi trebalo ili ne s Petrokemijom?
Ma nema nemira ovdje, ali bitna je konstruktivnost i korisnost pojedinog člana,
ako si svi želimo pomoći bitno je pisati podatke kakve jesu i kakvi će biti, a ne pisati i opstruirati
konstruktivnost foruma.
Ako postoji situacija koja je negativna neka se napiše ali i neka ta osoba uvaži i iznese sve pozitivne činjenice koje se dešavaju na tržištu ne samo u RH već i na svjetskom, i na kraju se oduzmu negative i kada se zbroji i oduzme sve dobije se cijelokupna slika, a kod PTKM trenutna je situacija koja može biti samo bolja i bolja i to je bitno, a ne bazirati cjelokupnu raspravu na radnike ili plin….
Bitno je gnojivo, koliko ga proizvodi u količini i po kojoj cijeni, te po koliko ga gdje prodaje dakle na kojem tržištu.
PTKM ne prodaje radnike, već gnojivo……
Eto toliko……..
Pozdrav
da tu se slazem
zamolio bih ako neko zna da mi veli kad je skupstina jer bih isao na nju
unaprijed hvala
pofuk
zamolio bih ako neko zna da mi veli kad je skupstina jer bih isao na nju
unaprijed hvala
Izmjene u postupku potpisivanja ugovora za kupnju dionica Petrokemije
Iz kutinske Petrokemije priopćeno je kako potpisivanje ugovora za kupnju dionica Petrokemije neće biti u vremenu od 2. do 12. lipnja kao što je ranije najavljeno već će se ugovori po završetku tiskanja u Hrvatskom fondu za privatizaciju distribuirati putem Petrokemije. Sadašnji radnici će dobiti ugovor na svoje radno mjesto, a svi ostali poštom na kućnu adresu zajedno s daljnjim uputama za kupnju. Datumi potpisivanja biti će objavljeni naknadno.