PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li je uputno vjerovati sindikalistima? Oni koje znam prvo su štitili svoj položaj u firmi u zamjenu za …….usluge upravi, vladi i t.d. Sve ostalo dolazilo je na red tek poslije osiguranja pozicije. No….možda netko misli drugačije?!

marcello

@ cartmann

nešto si mi nervozan prijatelju, smiri emocije.
Da li još imaš PTKM ili je namjeravaš kupiti.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

@ cartmann

Trenutno nemam PTKM, prodao sam. Vjerojatno ću kupiti par paketa, ali samo zato što poznam prodavatelje. Ponude po 150kn za dionicu ili čak 120kn sam odbio tj. preusmjerio kolegama. S obzirom na cijenu ulaza nemam ni najmanjeg razloga biti nervozan. Nervozni su samo navučeni koji su kupili po 3x većoj cijeni.

Vijesti iz Rima zvuče dramatično. Svijet se skupio sa nadom rješavanja problema gladi u svijetu.
Proizvodnju hrane treba povećati u idućim godinama. Budućnost kutinskog diva više je nego jasna.
Šta bi dale mnoge zemlje kad bi za 107 milja eura koliko danas vrijedi ptkm na burzi mogli kupiti ili napraviti ovakvu tvornicu. Možda bi neki dali i 10 puta više.Vidjeti ćemo kad bude tender.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

NOVE VIJESTI……..

Cijenu Urea gnojiva znate a pitate se što s NPK gnojivima na svjetskom tržištu,
došlo je do korekcije cijena prema gore pa tako većina NPK gnojiva poskupila za 25 posto u zadnjih mjesec dana……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

A evo i maloprodajna cijena gnojiva u RH za 3 mjesec ……..

5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 73.805 2,21 Skrb. račun

Računaju u ERSTE da su i 43 dionice ptkm vrijedne za kupiti.Kako se kreću cijene gnojiva i te dionice će uskoro vrijediti respektabilne novce.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

@ cartmann

Trenutno nemam PTKM, prodao sam. Vjerojatno ću kupiti par paketa, ali samo zato što poznam prodavatelje. Ponude po 150kn za dionicu ili čak 120kn sam odbio tj. preusmjerio kolegama. S obzirom na cijenu ulaza nemam ni najmanjeg razloga biti nervozan. Nervozni su samo navučeni koji su kupili po 3x većoj cijeni.
[/quote]
Cartmann, jel Vi to torbarite ili sam krivo shvatio? Ukoliko sam dobro shvatio onda iskazujem svoje veliko razočaranje takvim ponašanjem.

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

Cartmann, jel Vi to torbarite ili sam krivo shvatio? Ukoliko sam dobro shvatio onda iskazujem svoje veliko razočaranje takvim ponašanjem.
[/quote]

Ne torbarim, nekim čudom ste krivo shvatili iako poprilicno nedvojbeno pise da sam odbio i ponude za kupnju, a kamoli išao s torbom i nagovarao nekog da proda. Volio bi vidjeti koliko navlakača bi odbilo ponudu da kupi dionice PTKM po 120kn?

4. lipanj 2008.| Tomislav Petrov

HT, Ina, Istraturist, Magma, Podravka i Petrokemija na meti mirovinaca

Sva četiri obvezna mirovinska fonda (OMF-a) u četvrtak 29. svibnja su na Zagrebačkoj burzi bila aktivna kao kupci dionica, pokazuju sinoć objavljeni podaci Središnje Depozitarne Agencije.

Prezentirani podaci važeći su za uredovni dan 3. lipnja ove godine, a izvučeni su iz “Prvih 10 računa s najvećom količinom vrijednosnog papira” Središnje Depozitarne Agencije. Namira stečenih dionica obavlja tri dana po zaključenju transakcija na Zagrebačkoj burzi.

http://www.poslovni.hr/81712.aspx

marcello

[/quote]

Ne torbarim, nekim čudom ste krivo shvatili iako poprilicno nedvojbeno pise da sam odbio i ponude za kupnju, a kamoli išao s torbom i nagovarao nekog da proda. Volio bi vidjeti koliko navlakača bi odbilo ponudu da kupi dionice PTKM po 120kn?

[/quote]

Ja ne mogu vjerovati da ima netko na ovoj burzi tko ne želi zaraditi, kolega mislim da je vrijeme da se počnete baviti politikom, bez uvrede ali to je moje skromno mišljenje

Kapacitet tvornice PTKM je oko 1,6 milijuna tona gnojiva od toga

500 000 tona UREA
900 000 tona NPK
200 000 tona Kan

a po svemu ovako se trenutno proizvodi

500 000 tona UREA
650 000 NPK gnojiva
150 000 Kan

Cijene svih tih gnojiva su jako visoko

New Report

Close