PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pogledao sam popis radnika koji je bio na internetu, tu je bilo umrlih, pa ima jako puno ljudi koji su odslili u države bivše Juge, a ima i puno ljudi sa sela koji nemaju pojma šta su to dionce, tako da je upisalo čak i više ljudi nego što sam očekivao(3.000). Možda je tome razlog što su mali paketi, pa su radnici lako mogli kupiti pošto je vrijednost paketa za njih bila cca 5.000kn.

Činjenica je da će uzeti 4046 radnika, i da će svatko imati po 100 dionica i da će većinski dio njih raspolagati s dionicama tek u 2 mjesecu 2009.

Don’t worry be happy…………
[lol] [thumbsup]

Hedge Funds Stay Locked in to Bullish Fertilizer Sector

http://biz.yahoo.com/indie/080529/1233_id.html?.v=2

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Da se vratimo na PTKM…

Vaš link

Izjavu o namjeri kupnje dionica Petrokemije potpisalo je 4046 radnika, bivših radnika i umirovljenika te tvrtke. … Za radnike s godinom staža cijena će najvjerojatnije biti oko 90 kuna. Zabrana prodaje iznosi od mjesec dana za radnike sa 40 godina staža do 12 mjeseci za one s manje od 10 godina. Iako se neslužbeno procjenjivalo da će za dionice zanimanje pokazati oko 8000 potencijalnih kupaca,…

Čak 4000 radnika nije željelo kupiti dionice PTKM po cijeni od cca. 75kn tj. 40 do 90kn. Zašto?

Reci slobodno!

ovo ti je dobar post i dat ću ti 100-tku. Da ne kažeš kako te nitko ne cijeni.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Pogledao sam popis radnika koji je bio na internetu, tu je bilo umrlih, pa ima jako puno ljudi koji su odslili u države bivše Juge, a ima i puno ljudi sa sela koji nemaju pojma što su to dionce, tako da je upisalo čak i više ljudi nego što sam očekivao(3.000). Možda je tome razlog što su mali paketi, pa su radnici lako mogli kupiti pošto je vrijednost paketa za njih bila cca 5.000kn.

Evo ovo je istina……….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

***obrisano***

Vaš link

Glavni povjerenik EKN – a u našoj tvrtki Željko Klaus istaknuo je kako ima poruku za 8000 radnika, bivših radnika i umirovljenika Petrokemije. «Nakon dugo vremena moći ćete kupovati dionice svoje tvrtke, i to po vrlo povoljnim cijenama. Petrokemija ostaje u većinskom vlasništvu RH, a to je cilj svakog radnika i građana Kutine», poručio je Klaus.

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 91.729 2,75 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 73.762 2,21 Skrb. račun
6. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 53.348 1,60 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HPB D.D. 37.917 1,13 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 31.443 0,94 Skrb. račun
Ukupno: 80,51

Pogledao sam popis radnika koji je bio na internetu, tu je bilo umrlih, pa ima jako puno ljudi koji su odslili u države bivše Juge, a ima i puno ljudi sa sela koji nemaju pojma šta su to dionce, tako da je upisalo čak i više ljudi nego što sam očekivao(3.000). Možda je tome razlog što su mali paketi, pa su radnici lako mogli kupiti pošto je vrijednost paketa za njih bila cca 5.000kn.

Sigurno nema 4000 umrlih i odseljenih na popisu 8000 ljudi. Moguće da se potkralo njih nekoliko, pa nek je i tisuću, ma nek je i 2 tisuce, opet bi upisalo 6000. Pogledaj vijesti na http://www.petrokemija.hr i vidjet ces da je Klaus više puta izjavio kako očekuje 8000 upisanih zbog "izuzetno povoljnih uvjeta kupnje".

Svi koji su imali pravo upisati dionice su pravovremeno dobili obavijest, tako da su sindikati mogli otprilike znati koliki ce biti odaziv, a također je Klaus više puta javno pozvao radnike da kupe dionice ukazujući im koliki popust ostvaruju tj. da radnik s samo jednom godinom radnog staža dobiva dionice po cijeni od 90kn te da je cijena na tržištu 240kn. Da cijena u sljedecih godinu dana ostane na razini od 240kn, radi se o profitu od čak 170% u godinu dana.

Btw., očekivanja su spomenuta i u komentaru na koji si odgovorio "Iako se neslužbeno procjenjivalo da će za dionice zanimanje pokazati oko 8000 potencijalnih kupaca,…"

http://www.poslovni.hr/80933.aspx

Sudeći po navedenim činjenicama čak ni torbari nisu zainteresirani za kupnju jer npr. radniku je prodaja po 150kn izvrsna, zaradio je cca. 100%, odnosno 7500kn bez ikakvog truda, ali ako torbar kupi po 150kn, a radnici koji nisu uspjeli prodati torbarima izađu s tom cijenom na tržište (jer je za njih to izuzetno povoljna cijena tj. prodaja) – torbari su ispušili, a neki od njih su već zamalo doživjeli srčani na INI (kupovali po 2000kn od radnika kad je bila 3000kn, a onda trzisna cijena pala na 2200kn) očito ni oni ne žele riskirati.

kad radnici kupe i prodaju dionice i ako prodaju vjerujte mi vi ih vidjeti necete

Sigurno nema 4000 umrlih i odseljenih na popisu 8000 ljudi. Moguće da se potkralo njih nekoliko, pa nek je i tisuću, ma nek je i 2 tisuce, opet bi upisalo 6000. Pogledaj vijesti na http://www.petrokemija.hr i vidjet ces da je Klaus više puta izjavio kako očekuje 8000 upisanih zbog "izuzetno povoljnih uvjeta kupnje".

Svi koji su imali pravo upisati dionice su pravovremeno dobili obavijest, tako da su sindikati mogli otprilike znati koliki ce biti odaziv, a također je Klaus više puta javno pozvao radnike da kupe dionice ukazujući im koliki popust ostvaruju tj. da radnik s samo jednom godinom radnog staža dobiva dionice po cijeni od 90kn te da je cijena na tržištu 240kn. Da cijena u sljedecih godinu dana ostane na razini od 240kn, radi se o profitu od čak 170% u godinu dana.

Btw., očekivanja su spomenuta i u komentaru na koji si odgovorio "Iako se neslužbeno procjenjivalo da će za dionice zanimanje pokazati oko 8000 potencijalnih kupaca,…"

http://www.poslovni.hr/80933.aspx

Sudeći po navedenim činjenicama čak ni torbari nisu zainteresirani za kupnju jer npr. radniku je prodaja po 150kn izvrsna, zaradio je cca. 100%, odnosno 7500kn bez ikakvog truda, ali ako torbar kupi po 150kn, a radnici koji nisu uspjeli prodati torbarima izađu s tom cijenom na tržište (jer je za njih to izuzetno povoljna cijena tj. prodaja) – torbari su ispušili, a neki od njih su već zamalo doživjeli srčani na INI (kupovali po 2000kn od radnika kad je bila 3000kn, a onda trzisna cijena pala na 2200kn) očito ni oni ne žele riskirati.

[/quote]

Mala je vjerojatnost da će spustiti letvicu na tu razinu.

Moram se uključiti i reći kako su INU kupili "samo" trećina radnika, kako ni na HT radnici ne hrle, tako da priče kako PTKM radnici neće nije istina, dapače, čak je više radnika u postocima kupilo PTKM nego INU recimo, s time da ima dosta torbarenja na INI.

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

kad radnici kupe i prodaju dionice i ako prodaju vjerujte mi vi ih vidjeti necete

Činimi se da se počinje i ovdje kuhati,TA mi se poboljšala dali ukazuje na neke nove inf koje će uskoro doći.Vidjećemo u roku par dana,siguran sam.

SAM PROTIV SVIH

Činimi se da se počinje i ovdje kuhati,TA mi se poboljšala dali ukazuje na neke nove inf koje će uskoro doći.Vidjećemo u roku par dana,siguran sam.
[/quote]

Slažem se, no što se tiče torbarenja, to je nezakonito?
[sealed] [cool]

New Report

Close