PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dečki ne isplati se sa kolegom Cartmanom.Ne voli ovu dionicu ali isprićaću vam priču.Bio jednom jedan kolega Cartman koga su svi smatrali da je jedan od najboljih forumaša ako ne i najbolji(ja i danas smatram da je među boljima ,bez ironije kolega) i onda se uhvatio prognozirati oko kretanja cijene PTKM i izgubio sav ugled,toliko su ga ostali forumaši izludili da je se morao ostaviti pisanja na forumu godinu dana.I sada smo mi u problemu jer ne zna pisati o ničemu drugome nego o PTKM.Vraća se ko duh i moramo se pomiriti sa tim i pomoći mu da to nekako preboli.

Inače kolega stvarno vas cijenim i poštujem jer neke stvari sam naučio od vas.Ali prije niste ovako pisali ,mislim ovako poluistinito.

Moj posao je organiziran tako da imam dosta slobodnog vremena (komercijalisti traže kupce, tajnica piše račune, transportni razvoze robu, ja sjedim i gledam), isto vrijedi i za ulaganje, kupujem/prodajem cca. jednom u 3 mjeseca, u međuvremenu gledam. Zna se dogoditi da par tjedana manje pišem, ili čak par mjeseci, ali to ovisi isključivo o mojoj volji, ne postoji nikakav drugi razlog niti nekakvo izluđivanje. Nisam nikom dužan niti pisati kako bi on želio niti šutjeti o stvarima za koje netko ne bi volio da izađu u javnost, nemam želje niti razloga biti politički korektan i kao političar vagati svaku riječ kako imao dobru reputaciju jer moji prihodi ne ovise o tome što ovdje pišem. A ni na mom blogu http://www.cartmann.com nema niti jedne jedine reklame, baš zato da nemam obveza prema sponzorima iako sam znao primati i takve ponude. Zahvaljujući svemu napisanom mogu pogledati u oči i reći "car je gol", u ovom slučaju čistog obraza mogu reći da na temi Petrokemija ima jedan čovjek s mnogo nickova koji nema poštene namjere već pokušava prevariti i opljačkati forumaše navlačenjem. Btw., netko je napisao da i ja navlačim prema dole, to je smješno jer su se moje prognoze pokazale optimističnim, stvrna cijena je manja od onog što bi prognozirao, tako da me se može "optužiti" jedino za navlačenje prema gore, ali smješno je da me onaj tko je prognozirao 2000kn na kraju 2007. optuži za navlačenje jer sam ja nakon prvog kvartala ’07 prognozirao cijenu od 400kn na kraju godine.

Svakako, znam da to zvuči nestvarno jer je u svijetu financija muljanje postalo uobičajeno, kao što je napisao kolega Barmen (Tomislav Birtić) u svojoj knjizi Dnevnik malog ulagača, citirajuci rijeci svog poznanika – “rijetko pišem po forumu, a kad pišem – navlačim, to svi rade, isključivo tome forumi služe..”. I to je istina, u potpunosti, forumi su postali mjesto gdje se svi trude biti što uvjerljiviji i tako navući drugog forumaša. Tužno, al istinito. Eto ja odlučio biti malo drukčiji, umjesto navlačenja gubiti vrijeme na razotkrivanje navlakača. [proud] [smiley]

ispricavam se za off topic
kaze kolega catrmann razotkriti navlakace-hvale vrijedan cilj
ali onda sta si se uhvatio ptkm?idi na gradevince pa se svadaj sa plavim matrixom i co
ili na komentari trgovanja pa se svadaj sa baronom
ili si trebao to napraaviti na ledu kad je drukanje bio na vrhuncu?
ili da odes na brodare?
ali eto ti si nama odlucio ovdje pomoci da se razotkriju ti navlakaci
pa si se dohvatio gorana(rijetko tako objektivno neko pise)big bossa i co
svasta

pitanje za cartmanna, janeza i kneleta.

Šta mislite tko kupuje danas ptkm?

živjeli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

izgleda da ERSTE i dalje radi po svom i ne sluša kneleta i uvaženog znanstvenika cartmanna.

jesam li ja mozda ikome ikada sugerirao da kupuje ili ne kupuje ptkm??
ja samo tu i tamo postavim kakvo pitanjce koje me zanima i iznesem svoje misljenje!

ispricavam se za off topic
kaze kolega catrmann razotkriti navlakace-hvale vrijedan cilj
ali onda sta si se uhvatio ptkm?idi na gradevince pa se svadaj sa plavim matrixom i co
ili na komentari trgovanja pa se svadaj sa baronom
ili si trebao to napraaviti na ledu kad je drukanje bio na vrhuncu?
ili da odes na brodare?
ali eto ti si nama odlucio ovdje pomoci da se razotkriju ti navlakaci
pa si se dohvatio gorana(rijetko tako objektivno neko pise)big bossa i co
svasta

Te teme ne pratim, ako ih ti pratiš, slobodno razotkrivaj navlakače, ja nemam ništa protiv, dapače. Ali teorija “ako ne razotrkivaš navlakaće na svim dionica ne smiješ ni na PTKM već moraš gledati kako navlače i šutjeti” je čista glupost. Ne moram gledati kako navlače i šutjeti, a to što ima navlakača i na drugim dionicama nije moj problem, niti ja mogu pratiti baš sve forume i teme i stići kritizirati baš sve navlakače.

izgleda da ERSTE i dalje radi po svom i ne sluša kneleta i uvaženog znanstvenika cartmanna.

Erste je radio po svom i kupovao OPTIMU na IPOu kad su svi na forumu urlali kako samo luđak može tu dionicu platiti 300kn. Danas ta dionica vrijedi 130kn, a onaj tko je mislio "ako kupuje erste mora da je to dobra investicija" je danas u grdom gubitku.

Erste je radio po svom i kupovao OPTIMU na IPOu kad su svi na forumu urlali kako samo luđak može tu dionicu platiti 300kn. Danas ta dionica vrijedi 130kn, a onaj tko je mislio "ako kupuje erste mora da je to dobra investicija" je danas u grdom gubitku.

Kupovali su i mnogi drugi fondovi HT iznad 400,00 kn, a danas je 275,00 kn. No to nije razlog da HT niš ne vrijedi ili da vrijedi 500,00 kn.

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

[/quote]

čim ovako pišeš neke stvari ne razumiješ ili ne želiš razumjeti. Probaj se najaviti u recimo upravu ptkm na razgovor kao cartmann (ili svojim pravim imenom) ili kao Petar Vlaić predsjednik uprave ERSTE mirovinskog fonda. Reci da bi sa Mesarićem malo popričao o perspektivi poslovanja petrokemije u idućim godinama. Tu nastaje razlika .Vlaića će primiti na razgovor, a tebi će reći da nazoveš za 11 godina pa će vidjeti ima li portir vremena za razgovor s tobom.

Nadam se da su ti sad neke stvari jasnije.

Nove vijesti

Kina ima jaču potražnju, stoga cijena UREA gnojiva još će ići gore, za sve vrste goriva i dalje je jaki uzlazni trend, osim što Indija čeka s uvozom sada Kini nije dovoljna količina unutar svoje države jer oštećen je 4 proizvodač gnojiva u Kini i već sada se osjeti, daljni rast potražnje, a to znači još veće cijene….
Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

čim ovako pišeš neke stvari ne razumiješ ili ne želiš razumjeti. Probaj se najaviti u recimo upravu ptkm na razgovor kao cartmann (ili svojim pravim imenom) ili kao Petar Vlaić predsjednik uprave ERSTE mirovinskog fonda. Reci da bi sa Mesarićem malo popričao o perspektivi poslovanja petrokemije u idućim godinama. Tu nastaje razlika .Vlaića će primiti na razgovor, a tebi će reći da nazoveš za 11 godina pa će vidjeti ima li portir vremena za razgovor s tobom.

Nadam se da su ti sad neke stvari jasnije.

Ako predsjenik uprave Erste fonda nazove Ronalda Žuvanića, predsjednika uprave Optima telekoma, kupit će dionicu Optime za 300kn, a ta dionica niti par mjeseci poslje će koštati 130kn.

Da ih ti nazoveš tražili bi da im daš mamu ili tatu te ih upozorili da im klinac naziva okolo i troši telefon. Kakve gluposti ti znaš napisati da je to nevjerojatno, svaki put me iznenadiš, nakraju će zaista ispasti da sam se godinama dopisivao s 14godišnjim klincem..

Nove vijesti

Kina ima jaču potražnju, stoga cijena UREA gnojiva još će ići gore, za sve vrste gnojiva i dalje je jaki uzlazni trend, osim što Indija čeka s uvozom sada Kini nije dovoljna količina unutar svoje države jer oštećen je 4 proizvodač gnojiva u Kini i već sada se osjeti, daljni rast potražnje, a to znači još veće cijene….
Pozdrav

Ispravak napisao sam goriva gore u tekstu, a trebalo je pisati gnojiva i sada je ispravljeno…………

Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

New Report

Close