PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ne brine me ni plin,ni radnici ni profitabilnost ptkm
jedini starh koji imam je da se cadara da todoricu

dragi Mr.Wiseguy ne mogu reci da to mene nimalo ne brine ali mislim gotovo siguran sam da je to proslo svrseno doba,da me to brine ne bi bio na ovoj stranici foruma.

Dobro smo odradili posao i moramo biti zadovoljni jer su radnici, bivši radnici i umirovljenici pokazali kako im je stalo do Petrokemije i još važnije brigu za svoju budućnost. Jer ovaj dobar odaziv i veliki broj malih dioničara jamac je da će Udruga malih dioničara, koju ćemo osnovati imati utjecaj na poslovanje, te da će svojim aktivnostima i radom moći doprinijeti boljoj sigurnosti radnih mjesta i biti djelotvorna u zaštiti interesa zaposlenika.» naglasio je Željko Klaus, glasnogovornik Stožera za obranu Petrokemije.čara imati će pravo prodaje tek u 2 mjesecu 2009. godine………….
Pozdrav

sve ide po planu, a kako sam davno i pisao radnici će se odlučiti za jedan obilik radničkog dioničarstva. Nisu uzeli više dionica jer bi u tom slučaju cijena dionica bila puno veća a s druge strane postojala bi mogućnost da ih netko (firmu) preuzme preko burze odnosno da skupi kontrolni paket.
Ovako će sjedati zajedno u upravi i zajedno donostiti bitne strateške odluke za firmu.
———————————————————————————————————————
Radnici su se već 98 među prvima stali u obranu svoje tvornice jer su se zabrinuli za njezinu budućnost i organizirali u stožer za obranu. Bojali su se da će Petrokemija biti prodana jeftino strancima te da bi se moglo lako naći na ulici. Od tada pa do danas oni su bitan čimbenik u donošenju svih odluka. Kad kupe dionice oni to neće prodavati jer koliko je poznato 1 dionica je 1 glas, ako bi prodali svoje dionice više ne bi sudjelovali u nikakvim odlukama te sindikat i stožer za zaštitu Petrokemije bi izgubili kredibilitet – a to će se teško dogoditi.
———————————————————————————————————————

Nigdje kao u Petrokemiji nije prisutna briga o samoj tvornici i budućnosti iste od strane njezinih radnika.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Nigdje kao u Petrokemiji nije prisutna briga o samoj tvornici i budućnosti iste od strane njezinih radnika.

Ako je tako zašto radnicima nije ponuđen veći paket dionica, odakle takvo nepovjerenje u radnike i strah da bi PTKM mogla biti preuzeta preko burze ako je kod radnika "prisutna briga o samoj tvornici i budućnosti iste"? 100 dionica po prosječnoj cijeni od 70kn je 7000kn, radnici INE, HT i sl. su dobivali skoro 40.000 kuna, dok radnici Petrokemije dobijaju jedva 7000kn (ovisno o godinama staža), samo zato da kontrolni paket ne bi bio u rukama radnika.

oprostite ako neko zna kad je skupstina jer bi htio biti prisutan
unaprijed hvala

molio bih cijenjenog gospodina cartmana da nam kaze zasto nije ponudjen jer se pokazalo da ste u dosta slucajeva bili u pravu pa da nam pojasnite
unaprijed hvala
Vas pofuk

Dragi moj kolega cartman

Sigurno si upozanat sa ovim linkovima i pravima radnika.
http://www.poslovni.hr/45254.aspx

http://www.bum.vjesnik.hr/pdf/2007%5C02%5C08%5C04A4.PDF

http://www.ncs.hr/view.asp?v=207

U ovom slučaju se barata sa podacima od 25% radnicima i čak da radnici ne bi htjeli prodati niti jednu dionicu na buzi što je gotovo nevjerojatno stanje vlasništvo bi se znatno promijenilo.

Koliko bi onda država imala?
koliko bi imali radnici?
koliko bi imali fondovi?
Koliko bi bilo slobodnih dionic?

I koliko bi netko u tom slučaju trebao skupiti da ovlada kontrolnim paketom.

Ovako država ima više od 50% i situacija je jasna. Samo država i radnici mogu odlučiti kome i kada prodati dionice (kontrolni paket ili većinsko vlasništvo).
U protivnom bi to mogao bilo tko sa 1 milijardu kuna a to je ispod cijene.

Klaus je pravi vođa i netko ga izvrsno savjetuje.

U ovom slučaju se barata sa podacima od 25% radnicima i čak da radnici ne bi htjeli prodati niti jednu dionicu na buzi što je gotovo nevjerojatno stanje vlasništvo bi se znatno promijenilo.

još jedno pojašnjenje.
Pravo povlaštene kupivine dionica ima 8000 radnika (bivših i sadašnjih)
trenutno uz Petrokemiji radi cca 2400 radnika
pravo povlaštene kupnje (upisa) iskoristit će nešto više od 4000 radnika

hm,da mislim da taj Klaus kuzi a i mi svi kuzimo da dionica vredi,ja imam neko svoje predvidjanje kad bi mogla cijena eksplodirati(da nije jedan faktor u igri u vidu jedne persone mislim da bi se vec pocelo prasiti)pa bi molio g Gorana88,pardon Goran8 da mi kaze kad on misli da bi se to moglo desiti i ako nije tesko g.Cartman da se izjasni pa da vidim da li ima neko barem razmisljanje blizu mog
vec duze vrijeme pratim Vase rasprave pa sam dobio potrebu se ukljucit zadnjih dana
unaprijed hvala
pofuk

Radnici (Klaus) nisu htjeli uzeti preko 51% dionica jer bi nastala opaka tarapana i slijedilo bi preuzimanje na burzi paketa dionica. Makar to i ne bi bilo loše za dioničare jer bi dobili vrhunsku cijenu za dionicu. Država ili određeni igrači i dalje želi kroz jeftino gnojivo puniti đepove hrvatskih tajkuna i zato još nema privatizacije.

Vidjećemo uskoro kakve su namjere KAPPA grupe iz Italije koja opasno udara na tržište gnojiva. Znaju oni dobro koje količine se izvoze iz Hrvatske u Italiju i možda žele biti prisutni kad se bude dijelio kolač.

živjeli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

da cijenjeni mika tu se potpuno slazemo,bez obzira na raznorazna razmisljanja na ovu temu mislim da bum moral najti negde kes da si jos malo kupim dok je po ovakvoj cijeni jer kolko vidim ljudi ni pri korekcijama ostalih dionica nece bas nesto popustit na ovoj.neznam kakav bu bil 2 kvartal ali sam siguran da ministar si nece moci dozvolit onakve izjave a i ono sa seljacima mislim da ce rjesit tak da ce im dati zemlje u najam ali kaj se tice cijene gnojiva sumnjam da ce je bas previse dugo moci stopati,pa bar su svi birali kapitalizam

Ovako država ima više od 50% i situacija je jasna. Samo država i radnici mogu odlučiti kome i kada prodati dionice (kontrolni paket ili većinsko vlasništvo).
U protivnom bi to mogao bilo tko sa 1 milijardu kuna a to je ispod cijene.

Klaus je pravi vođa i netko ga izvrsno savjetuje.

Radnici ne mogu odlučivati jer nemaju kontrolni paket već isključivo država koja trenutno ima 63% dionica, a nakon prodaje 12% radnicima (416.248 dionica od ukupno njih 3.341.117) ce imati vecinski paket od 51%. Ako isključimo državu koja posjeduje 63%, najveći dioničar je skrbnički bank of NY s 6,37%, nakon njih Victoria fond s 2,75%. Velik je put od 6,37% do 50%+1 čak i da radnici dobiju 35% dionica, a ne 25%, jer ne bi baš svi htjeti prodati, ili su se sindikati/vlada prestrašili da bi pa su tražili lock-up i ograničili prodaju na 12% tako da državi ostane vecinski paket?

Kao što sam već mnogo puta napisao, situacija je vrlo jasna, samo treba malčice bolje pogledati. S svih strana dolaze kritike vladi kako smo rasprodali "obiteljsku srebrninu", dok zemlje EU kojima se težimo pridružiti to nisu i ne žele napraviti već same gospodare najvecim firmama i ubiru dobit tj. dividentu. Kako Petrokemija NEMA potencijalnog kupca jer je teško udati krezubu baku i još mladoženji postavljati uvjete (zbog socjalne osjetljivosti položaja PTKM po pitanju radnih mjesta u Kutini, a time izravno i glasova) – iskoristili su je za pribrojiti par jeftinih političkih bodova i prodali priču kako ce "čuvati obiteljsko srebro" te nece prodati PTKM i pustiti radnike na nemislost "kapitalističkom robovlasniku" vec ce ista ostati u naručju države što izravno znači da je otkaz nepoznat pojam, bez obzira na rad tj. nerad radnika. A to radnici vole, istina, plaće im nisu velike, ali odavno su naučili da ih "ne mogu tako malo platiti koliko oni mogu malo raditi".

ps. Mika, nedavno sam bio na predstavljaju Adidas kolekcije za 2010. godinu. Prvi tren me začudilo čemu toliko osiguranje, ali još više sam se začudio kad sam ušao u salu u kojoj su trebali biti izloženi primjerci kolekcije za 2010., a tamo samo vreće s gnojivom. Kasnije nam je brand manager Adidasa objasnio kako Adidas planira napusiti proizvodnju i prodaju odjeće i obuće te kupiti Petrokemiju i u svojim poslovnicama prodavati gnojivo. Obećao sam da to neću nikom reći, al eto, tu smo da se pomažemo, kaj ne?

New Report

Close