i da kad se proda ina a to ce vjerujm biti uskoro drzava nema vise mogucnosti regulacije cijene plina za ptkm a u tom slucaju sigurno da nece stvarati gubitasa nego ce ili prodati 25% ili 51% strateskom partneru a o tome kako unija gleda na sindikat i njihove zahtjeve vidjeli smo iz priloga brodogradnje
Da li je netko jučer gledao emisiju More ? Prilog napravio Mladem Mateljan koji je zajedno plovio sa posadom broda Calipso 1 za Južnu Ameriku. E usput je spomenuo gdje su sve pristajali, a između ostalog rekao je da su u jednoj luci iskrcali 30.000 tona umjetnog gnojiva, a nazad kad je bilo sve gotovo vratili su kukuruz. Mislim da je što se tiće kukuruza bila Argentina, a za gnojivo nisam uspio čuti. Ako je netko čuo više i preciznije nek napiše nešto… Pozdrav
Kakav će biti rast potrošnje umjetnih gnojiva vidi se i iz niže navedenog:
Farmeri u SAD i svijetu povećavaju proizvodnju žitarica
Rast svjetskih cijena žitarica potaknuo je američke farmere da prošire zasijane površine kako bi povećali dobit na pšenici, kukuruzu i soji, a postoje i zahtjevi da se u proizvodnju uključe i veliki pojasi zemljišta obuhvaćeni programima zaštite prirode, izvješćuje u subotu Glas Amerike (VOA)………….
http://www.poslovni.hr/80455.aspx
zamolio bih Gospodina cartmana ako bi sljedeci tjedan mogao odvojiti malo vremena i ukljuciti se na diskusiju o ovoj dionici
unaprijed hvala
Mislim da je sve receno o ovoj dionici, pretjerano pisanje može samo trljati sol na ranu dioničarima koji su od ove dionice očekivali mnogo više (a to su svi).
zamolio bih Gospodina cartmana ako bi sljedeci tjedan mogao odvojiti malo vremena i ukljuciti se na diskusiju o ovoj dionici
unaprijed hvala
Mislim da je sve receno o ovoj dionici, pretjerano pisanje može samo trljati sol na ranu dioničarima koji su od ove dionice očekivali mnogo više (a to su svi).
Kao i uvijek humanost na dijelu. Hvala kolega što brinete o nama. Kad citiraš narodnu poslovicu, ima jedna slična o kojoj treba voditi računa, a to je "ljutu travu, na ljutu ranu". Samo me sad nemoj nazvati tvrda desnica i fašista. Nadam se da kolega "valentine" ili kako god vidi što je napisano ! Pozdrav svim malim dioničarima, a poseban pozdrav malim – velikim dioničarima Petrice. Čvrsto držite svoje položaje, rekao bi Branimir Dopuđa !
da se zahvalim Gospodinu cartmanu na odgovoru bez obzira sto ga nisam sluso i nisam izaso se ne nerviram,uvidio sam da nesto kuzite o dionicama a interesira me koliko kuzite o politickim pretumbavanjima
ako nije bed molim odgovor jer mi se cini da na ovoj dionici sve zavisi o tome
evo samo da kazem da sam i g cartmanu i Vama cijenjeni gTvrtkoPTT dao 100tku satime da me stvarno interesira ovo u vezi politckih zavrzlama oko ove dionice pa ako bi nam gCartman mogao reci nesto o tome jer je evidentno da dionica vredi samo da se sa njom bas i ne trguje pa molim osvrt g.Cartmana kad bi dionica mogla eksplodirati(mene radnicke uopce ne brinu) nego me nesto drugo mrvicu brine,
unaprijed hvala
može samo 1 pitanje budući da je cijena 239 na prodaji a nitko ne želi kupiti to znači da ju vlasnici ne žele prodati budući da se već par dana gubi sve više likvidnost na njoj. E sada jeli to pozitivna ili negativna vijest? Jer neće cijena padati ali neće ni rasti jer ju nitko ne želi kupiti; moglo bi ovo zaršiti ko sppl do kraja
mislim da ti to i nije najbitnije na ovoj dionici jer kao sto vidis kolko ja pratim ovu dionicu tu bas i nema loptanja kao na drugim dionicama
Rok za potpisivanje Izjava istekao je u subotu, čime je završena prva faza kupnje 12% dionica Petrokemije po povlaštenim uvjetima za radnike, bivše radnike i umirovljenike tvrtke.Kako je za prodaju Vlada Republike Hrvatske ponudila oko 416 tisuća dionica očekuje se da će sudionici u kupnji dionica moći kupiti pakete od oko 100 dionica Petrokemije. U Stožeru za obranu Petrokemije izuzetno su zadovoljni iskazanim zanimanjem za kupnju dionica.
«Dobro smo odradili posao i moramo biti zadovoljni jer su radnici, bivši radnici i umirovljenici pokazali kako im je stalo do Petrokemije i još važnije brigu za svoju budućnost. Jer ovaj dobar odaziv i veliki broj malih dioničara jamac je da će Udruga malih dioničara, koju ćemo osnovati imati utjecaj na poslovanje, te da će svojim aktivnostima i radom moći doprinijeti boljoj sigurnosti radnih mjesta i biti djelotvorna u zaštiti interesa zaposlenika.» naglasio je Željko Klaus, glasnogovornik Stožera za obranu Petrokemije. Nakon potpisivanja Izjava o namjeri kupnje dionica bit će potrebno neko vrijeme kako bi se izračunala točna veličina paketa koje će moći kupiti radnici, bivši radnici i umirovljenici Petrokemije, te da bi se pripremilo i organiziralo potpisivanje kupoprodajnih Ugovora i plaćanje. Plaćanje će biti moguće u gotovini, a cijena je dionice 114 kn uz 20% osnovnih popusta i 1% popusta za svaku godinu radnog staža u Petrokemiji. U Stožeru vjeruju kako će i taj postupak teći bez poteškoća, jer potpisivanje Izjava o namjeri kupnje bilo je izuzetno dobro organizirano i provedeno. Očekuje se kako će potpisivanje Ugovora o kupnji dionica Petrokemije početi u prvoj polovici lipnja.
Dakle ne radi se o preko 8000 dioničara kako je najavljivano već o 4046 radnika, bivših radnika i umirovljenika Petrokemije potpisalo je Izjavu o namjeri kupnje dionica Petrokemije.
I najveći dio dioničara imati će pravo prodaje tek u 2 mjesecu 2009. godine………….
Pozdrav