PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pozdrav Čađara boysima!!!

Pozdrav kolega Hakela! Da li još uvijek čuvaš čađ ili si se prebacio na druga tržišta?

marcello

@ vilma

imaju dobar razlog…
http://www.rt.boerse-stuttgart.de/pages/search/main.html?searchterm=AT0000A09MF0&LANG=en

Kolega,
može li malo pojašnjenje ove tablice!

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

@goran8

pa ako ja pravilno razumijem call znači, cijenu dionice, koju brani izdavatelj certifikata u ovom slučaju erste, a to je i cijena o kojoj sam pričaš, da je trenutni minimalac za petricu….
e sad obično (teoretski) call pozicije se stavljaju, kada se očekuje rast dionice, a u istom trenutku treba i banka neko osiguranje (političko ili neko drugo s*anje, neizvesnost, radničke dionice etc) ako sve ne prođe po planu…a to je još uvijek slučaj (na žalost) kod ptkm (radnici, cijena plina, surovine)
isto vidimo, da je strike (kritična točka) kod 200,00kn, što kod vrijednosti dionice možda ne znači puno ali kod certifikata sigurno puno više…
meni ne izgleda loše ova situacija, kad su se big playeri ovako stavili (mogli su se stavit na 150,00)…
ako griješim (ipak sam amater), molim iskusne (mislim, da su leti i cartman nešto znali o tome napisati) za ispravke, kako bi možda dobili djelomični odgovor na buduče kretanje ove drame od dionice i mogučih scenarija…

pozdrav

@goran8

pa ako ja pravilno razumijem call znači, cijenu dionice, koju brani izdavatelj certifikata u ovom slučaju erste, a to je i cijena o kojoj sam pričaš, da je trenutni minimalac za petricu….
e sad obično (teoretski) call pozicije se stavljaju, kada se očekuje rast dionice, a u istom trenutku treba i banka neko osiguranje (političko ili neko drugo s*anje, neizvesnost, radničke dionice etc) ako sve ne prođe po planu…a to je još uvijek slučaj (na žalost) kod ptkm (radnici, cijena plina, surovine)
isto vidimo, da je strike (kritična točka) kod 200,00kn, što kod vrijednosti dionice možda ne znači puno ali kod certifikata sigurno puno više…
meni ne izgleda loše ova situacija, kad su se big playeri ovako stavili (mogli su se stavit na 150,00)…
ako griješim (ipak sam amater), molim iskusne (mislim, da su leti i cartman nešto znali o tome napisati) za ispravke, kako bi možda dobili djelomični odgovor na buduče kretanje ove drame od dionice i mogučih scenarija…

pozdrav

kolega, više zaključaka nije točno u Vašoj analizi. Najvažnija pogreška je u tome što mislite da će erste braniti tu razinu cijene niti bilo koju. Sve što se može zaključiti iz navedene pojačane kupnje erste banke je da su nešto ovih certifikata i prodali.
poz…

Zapamtite strategiju, na sve moguće načine se plasiraju vijesti na forumu na većini svjetskih jezika, izađe se sa svom količinom i čeka novi pad, tada se na forumu zašuti, a ako baš treba nešto reći reći će da onaj tko nije prodao nije izgubio i slične gluposti.

Zadnja 234 kuna s tendencijom daljnjeg pada ispod 200 kuna. [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Vidi se 210 kuna

Kupnja – PTKM-R-A
200 225,03
50 216,00
30 213,00
100 210,11
100 210,01

Prodaja – PTKM-R-A
35 234,00
372 240,00
16 245,00
63 247,99
241 248,00

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Zapamtite strategiju, na sve moguće načine se plasiraju vijesti na forumu na većini svjetskih jezika, izađe se sa svom količinom i čeka novi pad, tada se na forumu zašuti, a ako baš treba nešto reći reći će da onaj tko nije prodao nije izgubio i slične gluposti.

Zadnja 234 kuna s tendencijom daljnjeg pada ispod 200 kuna. [bye]

Točno kolega, potpuno se slažem sa tvojom tvrdnjom.
Tako fondovi trejdaju na likvidnim dionicama, INA, ATPL, IGH i zarade po 30%.
A petrokemija niti je lividna u zadnjih mjesec dva , niti je nešto posebno rasla, a ni padala.
Osilira neznatno gore pa dolje sa relativno malim prometima.

Usput vrlo je teško skupiti neku količinu ispod 240 kn, a isto tako teško prodati iznad 250kn.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

A da se ima što reći kada se sve reklo za PTKM, jedino da je cijena UREA gnojiva na fob-u PTKM oko 710 dolara po toni, ili da je ostvarena ovaj tjedan najveća cijena UREA gnojiva, PTKM je dionica za strpljive…….

Pozdrav Gorane8

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

[ valentine]
Vidi se 210 kuna

Kupnja – PTKM-R-A
200 225,03
50 216,00
30 213,00
100 210,11
100 210,01

Prodaja – PTKM-R-A
35 234,00
372 240,00
16 245,00
63 247,99
241 248,00

kolega ne vidiš ono što piše između redova, a to je puno bitnije !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Kako ne vidim, piše 216 pa 213 pa 210,11 kuna.

Ma kolega izvrsno ste to primjetili, svaka čast. Još obratite pažnju na ono između redova i onda je čista petica ( Maja Šuput) ! A što se naivaca tiće i Ivan Lacković Croata vam je bio naivac, pa su mu slike jako vrijedne. Tako da morate poštovati i nas naivce. Vaše pisanje više vuče na Krležu i Glembajeve ! Veliki pozdrav vama i vašoj umjetnosti !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

U tome i je problem. Vi vidite doslovno kolega ili kolegice….

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

New Report

Close