PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo još jedne urote. preskočili su petricu hahaha

Vaš link

Najjači izvoznici
Ina 6,97 milijardi kuna
Pliva 1,94 milijardi kuna
Uljanik 1,34 milijardi kuna
Brodosplit 1,33 milijardi kuna
Dioki 1,25 milijardi kuna
(Petrokemija 1,24 milijarde kuna)
Eni Croatia 1,21 milijardi kuna
Boxmark Leather 1,15 milijardi kuna
Ericsson NT 1,02 milijardi kuna

i sportski novinari su dobili nalog je slučajno ne spominju

šala mala.[lol]

Prema FI Y-07 bilo je samo 1.869 dioničara Petrokemije krajem godine. Da li netko ima podatak koliko je trenutno dioničara kako bi imali za usporedbu nakon upisa radničkih/penzionerskih dionica?

marcello

danas sam se malo raspito kod bivših i sadašnjih radnika koliko njih namjerava kupiti dionice i od njih 30 sam uspio naći samo jednog čovjeka koji ne namjerava kupiti. velika je zainteresiranost kod radnika za dionice. jedino šta ih dosta planira odma prodati.

..........................................................................................

danas sam se malo raspito kod bivših i sadašnjih radnika koliko njih namjerava kupiti dionice i od njih 30 sam uspio naći samo jednog čovjeka koji ne namjerava kupiti. velika je zainteresiranost kod radnika za dionice. jedino šta ih dosta planira odma prodati.

od tih 30 koliko misli prodati?

Angriff, 27.04.2008. u 20:09

Možda je zato nekome i u interesu da drži cijenu na ovim razinama, i to već jako dugo vrijeme***obrisano***

Žalosno kako to ide u lijepoj našoj, od Belišća, Petrokemije, Plive pa nadalje..a da ne govorimo o ovom zadnjem padu i katastrofi tržišta koje su uzrokovali mirovinci.

potrabbb: ” danas sam se malo raspito kod bivših i sadašnjih radnika koliko njih namjerava kupiti dionice i od njih 30 sam uspio naći samo jednog čovjeka koji ne namjerava kupiti. velika je zainteresiranost kod radnika za dionice. jedino šta ih dosta planira odma prodati. ” od tih 30 koliko misli prodati?

gotovo 60% ljudi samo zanima kolko moraju držati dionice i kad će moći prodat. ima i onih koji ne misle prodavat odma. al uglavnom svi će kupit. po petrokemiji kruži priča da se isplati kupit.

..........................................................................................

Baš se veselim da će radnici prodavati jeftino jer ih planiram skupiti još 9000 kom.Meni paše ako budu prodavali jeftino.

SAM PROTIV SVIH

Lebowski, djelomično se slažem.
Ali kod funkcioniranja slobodnog tržišta sve se i temelji na pretpostavkama, nismo viši u društvenoj ekonomiji. Moja slobodna pretpostavka je kao što rekoh da će se dobar dio vrlo brzo naći na burzi, jer veliki dio investitora koji su na burzu ušli grlom u jagode (čitaj onih skoro 400 tisuća “ht-ovaca”) su razočarani situacijom, a među njima ima i vjerojano djelatnika Petrokemije, ili njihove rodbine, prijatelja… a loša glas daleko se čuje. Tako da neće čekati, odnosno špekulirati tko će ih i kada kupiti nego će brže bolje prodati i kroz par mjeseci realizirati cca 200-500% . Velim, ne svi, nego dio. Pretpostavka…

vrlo brzo…ako su rekli da ce se kupnja dovrsiti negdje u lipnju, to znaci da ce naci u prodaji u srpnju (za one sa 40 godina radnoga staza, koji idu u mirovinu i ostavljaju unucadi dionice)….
tada cemo vec imati izvjestaj za prvi kvartal, a drugi bih trebao biti jos bolji…
tada ce se znaci cijena plina (tj. valjda ce se postici dugorocni ugovor o plinu)
vidjeti ce se efekt povecanja cijena na domacem trzistu za ukupno 40% koje se dogodilo u dva navrata ove godine
tada ce situacija biti jasna, ako PTKM nije u stanju dobro poslovati, svi cemo moci kupiti dionice po 100 ili 50 kuna, a u suprotnom, u sto uvelike vjeruje, necemo ih moci kupiti ni za 500 kn [smiley]

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

Baš se veselim da će radnici prodavati jeftino jer ih planiram skupiti još 9000 kom.Meni paše ako budu prodavali jeftino.

That s the Spirit !

Svaka čast, nadam se da ovo nije glas “vatrene vode” !
[thumbsup]
NHF

Pozdrav svima, nije me bilo neko vrijeme zbog zdravstvenih problema, dali netko zna kolika je bila proizvodnja za 1q 2007 godine. Meni se čini oko 210.000 tona gnoiva, duže smo bili u remontu za nekoliko dana više nego u 2008. godini a dobit je bila negdje oko milju ili dvije ne sječam se .
A sada ono VAŽNO petrica je za 1q 2008 godine proizvela 270 ili 290 tisuća tona gnoiva. Skoro za 30% više nego u 2007 godini.
Mika kaže da su skladišta prazna što znači da je i roba prodana, pa vi sami zaključite.
To su informacije od samog Polančeca

Pozdrav

Pretpostavka… ” vrlo brzo…ako su rekli da ce se kupnja dovrsiti negdje u lipnju, to znaci da ce naci u prodaji u srpnju (za one sa 40 godina radnoga staza, koji idu u mirovinu i ostavljaju unucadi dionice)…. tada cemo vec imati izvjestaj za prvi kvartal, a drugi bih trebao biti jos bolji… tada ce se znaci cijena plina (tj. valjda ce se postici dugorocni ugovor o plinu) vidjeti ce se efekt povecanja cijena na domacem trzistu za ukupno 40% koje se dogodilo u dva navrata ove godine tada ce situacija biti jasna, ako PTKM nije u stanju dobro poslovati, svi cemo moci kupiti dionice po 100 ili 50 kuna, a u suprotnom, u sto uvelike vjeruje, necemo ih moci kupiti ni za 500 kn [smiley]

Točno tako kolega, bit ćemo pukovinici ili pokojnici.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

@panda

Realno stanje financijskog izvješća u petrokemiji treba očekivati od 3q i 4q dakle kao i prošle godine kada je sve otkriveno u 3 i 4q pa tako će i u ovoj godini……… Treba pratiti rast prihoda i rezervacija………..
Pozdrav[thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

New Report

Close