PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja to gledam ovako bila je privatizacija ine po takodjer povoljnim uvijetima pa je i nakon drugog kruga ostalo dionica to su nepobitne cinjenice ,mislim da ce se to takodjer desiti i sa ptkm dionicama.Sad neko spekulira sa 7-8tisuca novih dionicara ptkm sto takodjer nije istina oni dionicari koji su kupili inu nemaju pravo na ptkm.Sad radnici kojima prvima istjece lock up su upravo ona skupina koja je stvarala ptkm i koja nema pojma o dionicarstvu i koja ce svoje dionice ostaviti najvjerojatnije unucima a to se moze ocekivati od one skupine koji imaju i preko 30god staza koji imaju lockup od 3mj.Ona skupina koja ce ozbiljnije prodavati je skupina 0d10-20god staza a to je njima za nekih 9mj a do onda drugovi ko ziv ko mrtav zato ovo moze biti samo psiholoska igra koja moze biti pogubna za spekulante posebno stoga sto je u strukturu vlasnistva usao mirovinski fond pozdrav svim dionicarima [lol]

potpisujem!

Exports of urea increased by 250 percent in the first two months from a year earlier to 1.71 million tonnes,
Koliko su Kinezi izvezli samo UREA gnojiva u prva dva mjeseca 1.71 milijuna tona gnojiva, i cijena je rasla, a već su na internetu podaci da će te iste tarife biti na snazi dokle bi trebale biti čak do kraja ove godine ili čak će se produžiti do sljedeće godine, ako tako bude cijena UREA gnojiva moglo bi biti jako tražena ali i jako visoka …………
Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

ja to gledam ovako bila je privatizacija ine po takodjer povoljnim uvijetima pa je i nakon drugog kruga ostalo dionica to su nepobitne cinjenice ,mislim da ce se to takodjer desiti i sa ptkm dionicama.Sad neko spekulira sa 7-8tisuca novih dionicara ptkm sto takodjer nije istina oni dionicari koji su kupili inu nemaju pravo na ptkm.Sad radnici kojima prvima istjece lock up su upravo ona skupina koja je stvarala ptkm i koja nema pojma o dionicarstvu i koja ce svoje dionice ostaviti najvjerojatnije unucima a to se moze ocekivati od one skupine koji imaju i preko 30god staza koji imaju lockup od 3mj.Ona skupina koja ce ozbiljnije prodavati je skupina 0d10-20god staza a to je njima za nekih 9mj a do onda drugovi ko ziv ko mrtav zato ovo moze biti samo psiholoska igra koja moze biti pogubna za spekulante posebno stoga sto je u strukturu vlasnistva usao mirovinski fond pozdrav svim dionicarima [lol]

Šta misliš da oni na televiziji nisu vidjeli one naslove “rekordan pad crobexa”, “opet pad” i sl. Ovo je valjda jedina dionica na kojoj se tvrdi da je ulazak radnika dobar za ostale dioničare…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Ovo je valjda jedina dionica na kojoj se tvrdi da je ulazak radnika dobar za ostale dioničare…

Jeste rezultati su već vidljivi dopušteno je povećanje cijene gnojiva, jer da nije bilo podjele dionica, država bi napravila veliku štetu tvornici, a ovako štete neće biti, i dobili smo najjbolje rješenje jer ovi radnici ne prodaju samo tako PTKM, ovdje je sindikat najbolje organiziran u cijeloj Hrvatskoj, pa tako umirovljenici iz PTKM imaju svoje redovite susrete na koje dolaze, dakle o svemu se vodi računa pa i o dionicama PTKM……. I da nema prodaje………..

ja samo zbrajam cinjence koje su usvojene od pocetka godine u hr gnojivo je poskupjelo za prosijecno 37% a vani najmanje isto za toliko ako ne i vise ptkm je imala zaliha od 200000-300000tona ,cijena plina ostaje ista do ljeta , biti ce vrlo zgodno vidjeti izvjestaj za 1q a jos vise za 2qkoji bi trebao biti jos bolji pogotovo zbog eu gdje su ukinute anti dampinske mjere pa sad bas nisam siguran da bas za toliko mogu poskupijeti ulazne sirovine da ih sa ovim poskupljenjem ptkm nemoze amortizirati a ono sto je jos bitnije nitko nekaze da je i ovo zadnje poskupljenje gnojiva ove godine pogotovo sa obzirom na Kinu i Indiju dionice ovoga tipa industrije ce u lipnju poletjeti u nebo bas me interesira onda kretanje cijene dionice ptkm eto to je malo za razmisljanje[wink]

I prije spavanja, još jedna konstatacija. ………dolazimo do činjenice da su “plavci” od 07.04. do 19.04. kupili 22562 komada ptkm. …………… pa zato oni kupuju, a ostali “mirovinci” ………..ponuditi još odgovora za zaokruživanje…ma, kasno je, laka noć.

Ja imam ovaj podatak:
01/04/08-24/04/08 Prva253,00kn 200,00kn 269,99kn Zad.246,01kn +12,33% kol.64.669 dionica PTKM 15.527.229,13KN

A to je 64.669 – tvojih 22562 ukupno 42.107 dionica koje su ovaj mjesec do sada kupili svi ostali i novi OMF-ovi.
A od 01/01/08- protrgovano je 269.820 dionica PTKM. Samo neka se objavi tender u istom razdoblju dvostruka kolicina bit ce pojedena. Za taj apetit nece bit dovoljne ni sve dionice koje radnici dobe (400K)

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

ufff. mnogo dzabalesku to dobijaju radnici..

Vec vidim plakat u lokalnom konzumu:

PTKM – Trajno snizeno! Vec od 39,90 kn!

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

——————————————————————————–

[color=blue]Polančec: Ne prodajte dionice Petrokemije
Cijena dionica bit će 114 kuna uz popust od 20% i jedan posto za godinu staža[/color]

Zakon o osobnom identifikacijskom broju potvrđen je u četvrtak na sjednici Vlade i upućen u saborsku proceduru. Vlada je donijela i odluku, dogovorenu sa sindikatima, o prodaji dionica Petrokemije radnicima i umirovljenicima tog poduzeća. “Uvođenjem osobnog broja više neće biti moguće da neki poduzetnik, dužan državi i dobavljačima, otvori novu tvrtku i nastavi poslovati kao da ga se dugovi ne tiču”, rekao je ministar financija Ivan Šuker. Osobni broj dobit će hrvatski državljani i pravne osobe te strane tvrtke i državljani koji obavljaju neki posao u Hrvatskoj. “Stranci neće moći napraviti nijednu transakciju u Hrvatskoj dok ne dobiju osobni broj”, istaknuo je Šuker, dodajući da će to omogućiti suzbijanje nelegalnog iznajmljivanja jadranskih apartmana. Potpredsjednik Vlade Damir Polančec poručio je radnicima Petrokemije da dionice ne prodaju odmah čim istekne rok zabrane prodaje. “Cijene dionica će rasti nakon što se stabilizira tržište”, rekao je Polančec. Radnicima i umirovljenicima Petrokemije prodaje se 12,5 posto temeljnog kapitala tog poduzeća. Poziv za upis dionica bit će objavljen u roku od 15 dana nakon što Vladina odluka stupi na snagu. Cijena dionica bit će 114 kuna uz osnovni popust od 20 posto i jedan posto za svaku godinu radnog staža. Zabrana prodaje iznosi od mjesec dana za radnike sa 40 godina staža do 12 mjeseci za one s manje od 10 godina. Radnici sa stažem manjim od godinu dana moći će kupiti najviše 30 dionica, a ostali će ih dobiti u razmjeru prema ukupnom broju prijava.

Kasnije nove vijesti ……………[thumbsup]

Dobio sam obavjest kako radnici nece prodavati svoje dionice sve dok za svoj paket ne budu mogli kupiti automobil srednje klase te sa obitelji otici na zimovanje u Francuske Alpe da se ociste od čađe iz tvornice[tongue]

Prema tome dok dionica ne skoci na 600 – 800 kuna nista od radnicke prodaje[wink][tongue]

Shit happens, keep on smiling!

Evo novi update od cijena gnojiva, kako sam prije napisao da cijene skaču pošto su uvedene takse, evo dokaza, ovaj tjedan cijena Urea gnojiva skočila je 9,09 posto dakle tona više nije 495 dolara već 540.
To je FOB Black Sea, a kod PTKM za izvoz je fob zbog blizine Europi oko [color=blue]570 dolara[/color] po toni……….

“Cijene dionica će rasti nakon što se stabilizira tržište”, rekao je Polančec.

Sličnu izjavu je dao Hebrang za Končar dok je cijena bila oko 130 kn. Za nekoliko godina cijena je porasla 10 x !
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Što se tiče radničkih dionica, dio će ih sigurno prodati, ali tek treba vidjeti kakav će to utjecaj imati.

@leti
Ja imam ovaj podatak:
01/04/08-24/04/08 Prva253,00kn 200,00kn 269,99kn Zad.246,01kn +12,33% kol.64.669 dionica PTKM 15.527.229,13KN

A to je 64.669 – tvojih 22562 ukupno 42.107 dionica koje su ovaj mjesec do sada kupili svi ostali i novi OMF-ovi.
A od 01/01/08- protrgovano je 269.820 dionica PTKM. Samo neka se objavi tender u istom razdoblju dvostruka kolicina bit ce pojedena. Za taj apetit nece bit dovoljne ni sve dionice koje radnici dobe (400K)

——————————————————————————–

Na Top 10 na PTKM su fondovi, a još i skuplja obvezni mirovinski fond Erste plavi, dok se ubacio još jedan veći igrač, a špekulira se da još jedan fond zanima ista dionica, kada bi počeli svi kupovati niti milijun dionica ne bi bilo dovoljno

Jučerašnja izjava premijera SANADERA;
[color=blue]Morati ćete se naviknuti na visoke cijene hrane i energenata………[/color]

Ukupni prihodi PTKM biti će iznad 3,2 milijarde Kn……….

New Report

Close