PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@leti

onda,
sutra se iskrcavaš?[sealed]

Kolega malo pretjerujete Leti vam je iskreno napisala sto misli.

SAM PROTIV SVIH

Inace ovo je trenutno podcijenjenija dionica u odnosu na svjetski sektor da nesmem ni napisati jer bi me proglasili ludim.

SAM PROTIV SVIH

Inace ovo je trenutno podcijenjenija dionica u odnosu na svjetski sektor da nesmem ni napisati jer bi me proglasili ludim.

A gdje ih samo nalaziš?

[lol]

I love the Smell of Profits in the Morning

ako će geronimo pisati nekoliko postova na ovoj temi bio bih sretan jer čovjek daje dobre argumente na atpl. E sada cartmane vrijeme je da i ti daješ svoje argumente ako se čovjek priključi raspravi zašto je ovo ovako a ono onako, btw stvarno bih volio ako mi netko odgovori sa mojim prijašnjim postom jer ako raste cijene hrane u ljeto pa nadalje na žitaricama vjerujte da će vlada sigurno odobriti porast cijene gnojiva unutar zemlje

Baš mi je drago vidjeti na ovoj temi kolege Geronima, Vlada i Fazana jer su meni osobno cijenjeni forumaši. I “vidjevši” njih ovdje baš si razmišljam o osnovnim značenjima analiza (fundamentalna, tehnička) prilikom ulaganja. Recimo FA može pokazati fundamentalno podcijenjenu ili precijenjenu dionicu, a s druge strane, TA će ti pomoći kada da je kupiš ili prodaš. Fundamentalne pokazatelje za ptkm znaju već i vrapci na grani, ali eto ti sad ovdje i kolega forumaša koji redom znaju znanje i za “tehniciranje”. Jeli to možda “buy signal”?[wink]
Šalu na stranu, ono što sam želio poentirati jest da cijenim znanja spomenutih kolega oko TA, a isto tako da FA ukazuje na podcijenjenost ove dionice.

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

Kad sam se već odlučio na postanje, moram primjetiti jednu stvar. Kolega Mika je i prije pojavljivanja Erste mirovinaca u prvih 10 najavljivao da, ako se dobro sjećam “netko veliki kupuje” ili nešto slično. Uglavnom, pokazalo se točnim. Danas, odnosno jučer jer je ponoć prošla, čitam Miku na “susjednom” forumu mojnovac i kaže: “pazite, ovdje ako se neke stvari uskoro poslože ovih 100-150 milja eura većeg prihoda moglo bi se pretočiti u eksploziju dobiti koju nitko nije očekivao. Čak niti najveći optimisti. Regionalni div ima sve jaču podršku iz puno struktura.”
Mika, pošalji nam neku “motu” ili nekakav “mig” da potvrdimo da si opet u pravu jer ja se nadam da jesi.

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

I prije spavanja, još jedna konstatacija. Erste mirovinci su prema podacima na uredovni dan 10.04.2008. posjedovali 31054 komada dionica ptkm. Na uredovni dan 22.04.2008. posjedovali su 53616 komada dionica što je za 22562 komada više. Oduzmemo li od tih datuma onaj famozni “T+3” dolazimo do činjenice da su “plavci” od 07.04. do 19.04. kupili 22562 komada ptkm. Zse.hr “kaže” da se u tom periodu protrgovalo sa 22645 komada dionica. Primjećujem da svega 83 dionice nisu kupili mirovinci Erste plavog (toliko o “snazi” utjecaja “drukanja UPUPUP” po forumima), a po intenzitetu kupnje “plavih” zaključujem da su ostali mirovinci ili slijepi ili raspolažu drugačijim podacima.
I sad se pitam dali navedeno ukazuje na:
a) nedostatak svježe love “malim” investitorima i OIF-ovima, pa zato ne kupuju
b) “grešku” u proračunima Erste mirovinaca, pa zato oni kupuju, a ostali “mirovinci” ne
Dalo bi se tu ponuditi još odgovora za zaokruživanje…ma, kasno je, laka noć.

I prije spavanja, još jedna konstatacija. Erste mirovinci su prema podacima na uredovni dan 10.04.2008. posjedovali 31054 komada dionica ptkm. Na uredovni dan 22.04.2008. posjedovali su 53616 komada dionica što je za 22562 komada više. Oduzmemo li od tih datuma onaj famozni “T+3” dolazimo do činjenice da su “plavci” od 07.04. do 19.04. kupili 22562 komada ptkm. Zse.hr “kaže” da se u tom periodu protrgovalo sa 22645 komada dionica. Primjećujem da svega 83 dionice nisu kupili mirovinci Erste plavog (toliko o “snazi” utjecaja “drukanja UPUPUP” po forumima), a po intenzitetu kupnje “plavih” zaključujem da su ostali mirovinci ili slijepi ili raspolažu drugačijim podacima.
I sad se pitam dali navedeno ukazuje na:
a) nedostatak svježe love “malim” investitorima i OIF-ovima, pa zato ne kupuju
b) “grešku” u proračunima Erste mirovinaca, pa zato oni kupuju, a ostali “mirovinci” ne
Dalo bi se tu ponuditi još odgovora za zaokruživanje…ma, kasno je, laka noć.

pa možda su kupili od nekoga van burze.
pa trenutno mali nisu jako aktivni, malnji su prometi, boje se, dosta je njih ispalo iz izgre..ko im kriv kad kupuju građevinare na 5-6 booka
pozz

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

@leti
onda, sutra se iskrcavaš?[sealed]

Kad vidis kupnju 112 kom to je moje na prvom mjestu. Evo unaprijed.
Tako da znas.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Kad sam se već odlučio na postanje, moram primjetiti jednu stvar. Kolega Mika je i prije pojavljivanja Erste mirovinaca u prvih 10 najavljivao da, ako se dobro sjećam “netko veliki kupuje” ili nešto slično. Uglavnom, pokazalo se točnim. Danas, odnosno jučer jer je ponoć prošla, čitam Miku na “susjednom” forumu mojnovac i kaže: “pazite, ovdje ako se neke stvari uskoro poslože ovih 100-150 milja eura većeg prihoda moglo bi se pretočiti u eksploziju dobiti koju nitko nije očekivao. Čak niti najveći optimisti. Regionalni div ima sve jaču podršku iz puno struktura.” Mika, pošalji nam neku “motu” ili nekakav “mig” da potvrdimo da si opet u pravu jer ja se nadam da jesi.

eto očito da su neka predviđanja o ulasku mirovinaca bila točna. (ispričavam se erste šta sam ih navukao na ovu dionicu). Nitko drugi nije kupio niti dionice iz jednostavnog razloga što to erste nije dozvolio. Nije dozvolio iz razloga jer je ova cijena po kojoj se zadnjih dana prodavalo bezobrazno niska. Svaka veća količina odmah je pojedena i to većinom preko skrivenih naloga. Nadam se da su pametni ljudi iz HYPA u ovoj akciji čišćenja nestali iz ove dionice. Imali su ponude da prodaju čitav paket po većoj cijeni, ali nisu htjeli. Kretenizam samo takav.

Stvari koje bi se mogle posložiti. Trošak plina je oko 700 milja kuna. Ako ode 20% gore to je 20 milja eura u apsolutnom iznosu. Nepoznanica su sirovine jer možda imamo dobru cijenu s obzirom na dugogodišnju suradnju s prodavatelljima. Takav razvoj osloboditi će velike količine dobiti. Nakon što plin poraste i ako cijena bude fiksirana do 2011 svako daljnje povećanje cijene gnojiva je čista neto dobit. Kad bi cijena otišla samo 10% na promet od 3 mlrd. to je 300 milja dobiti. Meni to zvuči zastrašujuće s obzirom na činjenicu da je kapitalizacija firme bijednih 808 milja kuna. Cijene poljoprivrednih proizvoda idu u nebo i više nitko ne može predvidjeti gdje je kraj. To se neće mijenjati dugo godina pogotovo na ovim prostorima.
Ulazaku u prvu kotaciju osloboditi će dodatni prostor za jači ulazak velikih kupaca. Očekuje se ulazak barem još jednog jakog igrača. Eventualni ekstra prihod ove godine.

živjeli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

O B A V I J E S T
23. travanj 2008

POZIVAJU SE ZAINTERESIRANI RADNICI I BIVŠI RADNICI TE UMIROVLJENICI PETROKEMIJE, d.d., SVIH NJEZINIH PRAVNIH PREDNIKA I DRUŠTAVA U 100% VLASNIŠTVU PETROKEMIJE, d.d. DA OD 24. travnja 2008. do 17. svibnja 2008. godine PROVJERE SVOJE PODATKE NA LINKU:

PROVJERA PODATAKA O RADNOM STAŽU

IZRAČUN CIJENE JEDNE DIONICE PO GODINAMA STAŽA

Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

O B A V I J E S T
23. travanj 2008

POZIVAJU SE ZAINTERESIRANI RADNICI I BIVŠI RADNICI TE UMIROVLJENICI PETROKEMIJE, d.d., SVIH NJEZINIH PRAVNIH PREDNIKA I DRUŠTAVA U 100% VLASNIŠTVU PETROKEMIJE, d.d. DA OD 24. travnja 2008. do 17. svibnja 2008. godine PROVJERE SVOJE PODATKE NA LINKU:

PROVJERA PODATAKA O RADNOM STAŽU

IZRAČUN CIJENE JEDNE DIONICE PO GODINAMA STAŽA

Vaš link

Evo nek bude na forumu

New Report

Close