PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

puno smo već pisali da se jeftinim gnojivom u Hrvatskoj najviše koriste veliki tajkuni, pogotovo Todorić koji trži milione eura gnojiva. Je li on zaslužio subvenciju države nisam siguran. Još jednom nek država kroz profit i iz dividende ptkm pomogne seljake koji to zaslužuju .Oni koji žive u dvorcima od 1000 kvadrata sa bazenima i čuvarima na padinama Sljemena nisu zaslužili bogatiti se na račun radnika (dioničara) ptkm.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

gospodo, izgleda da se opasno radi na prvoj kotaciji, a onda vjerujem da nije niti potrebno objašnjavati što će se dogoditi.

živjeli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Prošle godine bilo je proizvedeno 1.272.223 tone gnojiva ove godine prosječna cijena gnojiva trebala bi biti oko 2950 Kn dakle kada se uzmu sve vrste gnojiva jer bi trebali i ove godine proizvesti oko toga………

Po tome bi ova cijela godina za PTKM značila da će imati ukupne prihode

1272223 * 2950 = 3 milijarde i 753 milijuna Kn prihoda…………….. to je je maximalno očekivanje

a minimalno je oko 3 milijarde Kn………………..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Sve što vrijedi i što sam pisao za ATPL vrjedi i za PTKM

SAM PROTIV SVIH

Prednosti

-projekcija prihoda za 2008 cca 3.2 milijarde
-projekcija dobiti 200 do 300 milijuna za 2008
-projekcija svjetskih analitičara 3 godine rastućeg sektora
-strateška industrij
-fenomenalni multplaji na ovoj cijeni
-špekulacija o ulasku u prvu kotaciju
-špekulacija da je plin riješen za ovu godinu uz neznatno poskupljenje

jel vam dosta ili da nastavim Fond menageri

SAM PROTIV SVIH

Ili ćete dalje nastaviti kupovati junk i manipulirati tržištem.

SAM PROTIV SVIH

PTKM je super, samo ne znam što se veselite ulasku mir. fonda unutra, pa to je strašno, pa taj će kontrolirati cijenu više nego itko, ako je porasla nekih 35 puta u zadnje četiri godine, sad će ići kako gazda kaže 0,001% godišnje. Strašno, bolje da je cijena na 100 kuna nego da ovi ulaze. Isto mi nije jasno tko im prodaje uopće. Prije bih poklonio nego njima prodavao.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Koliki će biti PS ako prihodi budu 3.2 milijarde

Ajmo ljudi kalkulatore u ruke prestanite biti glazbenici.Fondovci računajte to bi bar trebali znati izračunati a ako neznate pošaljite mi na PM pa ću vam ja izračunati.

SAM PROTIV SVIH

Pitanje je ako budu prihodi.

Ovako, prvo da toliko ne spamate temu možda bi i netko kupio kada budu ako budu prihodi toliki. Kada toliko pričate o budućim radnjama zapravo već na ovim cijenama mnogi su ulazili i pitanje je tko će ako sve servirate na ražnju ulaziti kasnije.

Ali izgleda da dobro Cartmann kaže, vi zapravo postavite naloge na prodaju i cijele dane po forumu želite da to netko kupi i tako u krug. To definitivno nije lijepo

Ulazak mirovinaca smanjit će buduće zarade, što god vi mislili o tome.[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Na žalost, analitičari još uvijek Petrokemiju smatraju dionicom visokog rizika i špekulativnom dionicom.
Tek ako znatnije naraste uz velike promete će doći do promjene razmišljanja.
Oni veći, koji znaju vrijednost, već mjesecima iscrpljuju dioničare. [undecid]

Na žalost, analitičari još uvijek Petrokemiju smatraju dionicom visokog rizika i špekulativnom dionicom.
Tek ako znatnije naraste uz velike promete će doći do promjene razmišljanja.
Oni veći, koji znaju vrijednost, već mjesecima iscrpljuju dioničare. [undecid]

O kakvim ti analitičarima pričaš.Zar ih ima kod nas?

SAM PROTIV SVIH

Evo kako CEO Yare vidi cijelo tržište gnojiva u narednim godinama,

kaže ne može se proizvesti kolika je potražnja, sigurno će takse od Kine napraviti daljne povećanje cijena gnojiva, ako imate oko 60 minuta vremena,
pogledajte……. Pozdrav
http://media01.smartcom.no/Microsite/start2.aspx?eventid=2968

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

New Report

Close