BBoss, Mika, jeste kad tražili popis dioničara?
Zanima me jel daju to bez problema i ako ima netko broj na koji se može zvati. Možda oni brojevi sa web-stranice?
P.S. Što nas je manje to sam sigurniji da smo na pravom putu[thumbsup]
BBoss, Mika, jeste kad tražili popis dioničara? Zanima me jel daju to bez problema i ako ima netko broj na koji se može zvati. Možda oni brojevi sa web-stranice? P.S. Što nas je manje to sam sigurniji da smo na pravom putu[thumbsup]
samo preko SDA, preko ptkm nisam pokušavao. Mislim da to ne bi niti dali. Bez obzira na broj dioničara (iako je bolje da je manje) ništa nas više ne može zaustaviti. Jednostavno mozaik se slaže i fali tu i tamo koja kockica. Erste je počistio preko 50 000 dionica i njih više nema u prodaji do zadnje bitke. Kako ovi najveći nisu prodavali vjerovatno je veći broj manjih nestao iz strukture vlasnika. Sada ostaju samo najhrabriji koji će biti obilno nagrađeni uskoro.
Čekam od 2006. i 2007. te i ovu 2008.
U te dvije godine sve se promijenilo, perspektiva ali i na vrhu shvaćanje važnosti gnojiva, sada je pitanje da li će ga biti dovoljno jer da Hrvatska nema tvornicu gnojiva kupovali bi gnojivo lošije kvalitete po visokoj cijeni i nebi ga bilo dovoljno, a ovo je MADE IN CROATIA.
Stoga treba držati dionice ali i kupovati jer sada će biti još teže kako sam napisao u vezi nabave gnojiva imati dovoljnu količinu jer poremetila se svjetska potražnja za gnojivom……….
mika: ” ” Čekam od 2006. i 2007. te i ovu 2008. U te dvije godine sve se promijenilo, perspektiva ali i na vrhu shvaćanje važnosti gnojiva, sada je pitanje da li će ga biti dovoljno jer da Hrvatska nema tvornicu gnojiva kupovali bi gnojivo lošije kvalitete po visokoj cijeni i nebi ga bilo dovoljno, a ovo je MADE IN CROATIA. Stoga treba držati dionice ali i kupovati jer sada će biti još teže kako sam napisao u vezi nabave gnojiva imati dovoljnu količinu jer poremetila se svjetska potražnja za gnojivom……….
prema mojim informacijama Sanader već zadnje 3 godine prepoznaje važnost ptkm. Dapače njegova saznanja o ovoj tvornici su i više od običnih saznanja. Kad je ponuda za ptkm prije 3 godine bila na 400 kuna i u tadašnjim okolnostima možemo zamisliti koliko ista ova tvornica 3 godine poslije vrijedi za kupce. Ova izjava Sanadera o tržišnim cijenama i izraz lica dok to govori pokazuju da je stvar pod kontrolom.
Neredi za hranu šire se po svijetu, a mi imamo tvornicu gnojiva koja je po kvaliteti gnojiva među 5 u svijetu.
Važeći podaci za uredovni dan 21.04.2008 . …..7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 50.429 1,51
Svaka čast svim dobrim vijestima, ali za nas kao male ulagače rekao bih da je krucijalno pojavljivanje jednog mirovinskog fonda u top 10 koji konstantno kupuje, pa i danas ima upisanih novih +1875 dionica PTKM, a izgleda da će kupovati i dalje. Mjesta u PTM možda ima za još jednog mirovinca ako otkupi cijeli udio nekog od većih dioničara u top 10 jer kupujući na burzi teško da bi oba mogla skupiti veću količinu bez dizanja cijene bar na 300 kn. U svakom slučaju, dobra vijest.
Koliko je Drzava los gospodar u PTKM (ili bilo kojoj drugoj firmi) vidi se iz jednog primjera:
-PTKM (vlasnik-Vlada HR) je vlasnik 22.651 PBZ dionica u prvih 10.
“1. INTESA HOLDING INTERNATIONAL S.A. 14.609.532 76,59 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D./EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT 3.981.990 20,88 Skrb. račun
3. PBZ D.D. 50.440 0,26 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 47.869 0,25 Skrb. račun
5. PETROKEMIJA D.D. 22.651 0,12 Osnovni račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 12.521 0,07 Skrb. račun
7. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 11.598 0,06 Osnovni račun”
Oni dakle puste da im vrijednost tog portfelja padne iz (22.651×2000 =45.302.000) 45 miliona kn na pola.
Privatnik bi vec iskoristio taj kapital za toliko povecanje proizvodnje, da bi mu firma vrijedila 10 puta vise nego je danasnja vrijednost PTKM. I zaradjivao na dionicama svoje vlastite tvornice PTKM.
Jadno i zalosno, a sada jos toliko tajni i glupih izjava da covjek ne povjeruje. Jel Pankretic mozda kupuje PTKM ili netko iz drzavnih tijela. O drzavo drzavo jel jos hoces jeftino pokupiti i te dionice koje ce radnici steci krvavom mukom radeci i oboljevajuci, nedovoljno zasticeni, od fosfata??
Kako u isto vrijeme ide cijena dionice privatne firme: http://finance.yahoo.com/q/bc?s=TNH&t=2y
@BiggBoss,
Svaka ti cast, samo danas u par sati 11 postova na temu PTKM. Nevjerovatan angazman, optimizam, entjuziazam, ali na zalost “rezultata” nema. Narocito kad se velika vjecina dionica polako vraca na stare pozicije, PTKM opet u crvenom uzrukuje jos vece frustracije.
Ali mozda ima tu i nesto pozitivnog-da ne bi bilo BiggBossa in Mike sa hiperprodukcijom optimistickih postova bi bila PTKM mozda vec duboko pod 200 kuna.
Savage:
”
Važeći podaci za uredovni dan 21.04.2008 . …..7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 50.429 1,51 ”
Svaka čast svim dobrim vijestima, ali za nas kao male ulagače rekao bih da je krucijalno pojavljivanje jednog mirovinskog fonda u top 10 koji konstantno kupuje, pa i danas ima upisanih novih +1875 dionica PTKM, a izgleda da će kupovati i dalje. Mjesta u PTM možda ima za još jednog mirovinca ako otkupi cijeli udio nekog od većih dioničara u top 10 jer kupujući na burzi teško da bi oba mogla skupiti veću količinu bez dizanja cijene bar na 300 kn. U svakom slučaju, dobra vijest.
samo kažem dečki nemojmo se zavaravati, 1Q može biti “loš” po dobiti (čak i minus) i mogao bi imati negativan psihološki efekt. na to se treba spremiti psihički. ja jesam, ali znam da ćemo izgubiti još bar 10ak dijoničara [rolleyes]
BBoss, Mika, jeste kad tražili popis dioničara?
Zanima me jel daju to bez problema i ako ima netko broj na koji se može zvati. Možda oni brojevi sa web-stranice?
P.S. Što nas je manje to sam sigurniji da smo na pravom putu[thumbsup]
U god.izvješću piše da je na zadnji dan prošle godine bilo 1869 dioničara. Pitanje je kolko ih je otpalo tijekom ova 3 paklena mjeseca na cro burzi…
. Neredi za hranu šire se po svijetu, a mi imamo tvornicu gnojiva koja je po kvaliteti gnojiva među 5 u svijetu.
[thumbsup]
STRAH OD SIROMAŠTVA
http://www.biznis.ba//index.php?option=com_content&task=view&id=30147&Itemid=59
o kažem dečki nemojmo se zavaravati, 1Q može biti “loš” po dobiti (čak i minus) i mogao bi imati negativan psihološki efekt. na to se treba spremiti psihički. ja jesam, ali znam da ćemo izgubiti još bar 10ak dijoničara [rolleyes]
Pa ni to nije lose, mozemo nadokupiti. Ja sam u ovu dionicu tek usao nedavno, tako ako je ekipa cekala godinu dvije,tri ja cekam do ljeta 2009…[pray]