je ta dionica na 8.900 dok je PTKM gdje je:)
No offence guys, ovaj put slusam cart-manna, a PTKM cu opet kupiti u neko sretnije vrijeme[cool]
”
Mislis na 10.900? [thumbsup]
Upravo tako kolega,
steta,imao sam namjeru ali ne i hrabrosti da ATGR podje istom sudbinom kao i PTKM u korist IGH, sad bih zbrajao lijepi novac, ali ajde, bar sam nesto spasio.
e moji dečkići…
žao mi vas ali mislim da ste i vi znali kako će biti sa petricom pa i niste za žaliti jer ste htjeli i jeste vjerovatno neke navukli…
a današnji dan je sve pokazao – zar ne ?
Prosvjetlite nas kolega….sto je pokazao?
budite realni. radnici ce dobiti dionice badava i bez veceg lock up-a. tesko ce ova dionica odraditi rast kad se ocekuje tako nesto [undecid]
ekoeko:
”
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/cijene-rastu-drzava-ne-intervenira.html
”
Po meni je ovo gotova prica, netko ulazi u petrokemiju do ljeta garant
Potpisujem.
Razlozi za to:
1. Deficit vanjsko-trgovinske bilance
2. Deficit proracuna
3. Vanjski dug mislim preko 33 mlrd
4. Dolaze na naplatu izdane državne obveznice
5. Skuplje zaduživanje u inozemstvu za državu, vanjski dug prešao još davno kritičnu razinu od 82%
6. Deficit računa bilance plaćacanja treba pokriti (ili zaduživanjem ili prodajom imovine)
7. Upravo zbog tih veliki cifri odlazi INA,kao veci kolac jer je PTKM relativno mali iznos,a INA vuče PTKM za sobom
8. Privatizacija i to dva kruga su najavljena
9. Ne postoji nikakvi značajniji prosvjedi, tek danas poljoprivrednici dobivaju pravu šansu da zarade
budite realni. radnici ce dobiti dionice badava i bez veceg lock up-a. tesko ce ova dionica odraditi rast kad se ocekuje tako nesto [undecid]
Lako za radnike njih će burza progutati. Mislim da se radnike podcjenjuje isto kao i branitelje za koje se mislilo da će navaliti na prodaju. Više me brine mogući negativan 1Q i namještanje izvješća. Inače vidim u poslovnom članak gdje se Petrokemiju proziva što poskupljuje cijene a napravila je eto dobit od 77 milja. Kao da bi svaka državna firma trebala biti gubitaš!? Zbog takvih stvari će u 1Q možda biti prikazan gubitak. A kad sanader kaže da je ovo tržišno natjecanje i da ne mari previše što su gnojiva poskupila 40% onda je apsolutno jasno da kroz prije ulaska u EU misli privatizirati firmu, a za to je bolje imati dobra izvješća zar ne?
e moji dečkići… žao mi vas ali mislim da ste i vi znali kako će biti sa petricom pa i niste za žaliti jer ste htjeli i jeste vjerovatno neke navukli… a današnji dan je sve pokazao – zar ne ?
Šta je pokazao?
Nemam PTKM.niti sam je imao.
Za mene je odlična dionica koja se u korekciji pokazala tvrd orah.
A svi znamo kakve fundamente ima.
Podsjetimo se cijena gnojiva od 17.04.2008. dok Kineska taksa stupa od 20.04.2008. i traje do 10 mjeseca 2008. udar na cijenu gnojiva trebao bi biti već ovaj tjedan.
zvone101:
”
”
Prosvjetlite nas kolega….sto je pokazao?
Ne želim puno gnjaviti jer to nitko ne voli a niti se praviti pametan pa reči kako sam najavio da još nije vrijeme za petricu.
zato ću ukratko:
1.izvješće nešto lošije… znamo zašto
2.podjela dionica radnicima i inima…
3.nesigurnost oko opskrbe plinom (cijena)…
4. ima još…
Ako nekome ništa ne govori to kada sve ide gore , neke i u blokadama a petrica dolje onda je bespredmetno diskutirati…
i šečer na kraju :
PTKM vrijedi i tu se slažem i to jako puno (nemam preciznu računicu ali 1000 + nije pretjerano) ako se uzme u obzir šta joj predstoji.
Ali do tog dana treba koristiti vrijeme u drugim dionicama i budno paziti na petricu (razvoj događanja).
Kada se sve posloži čak i puno iznad nije preoptimistično i tu se slažem sa dežurnim drukerima – koje vrlo cijenim i priznajem što govore ali sa jedniom velikim ALI – još nije vrijeme…[wink]
pa reći kako sam najavio da još nije vrijeme za petricu. zato ću ukratko: 1.izvješće nešto lošije… znamo zašto 2.podjela dionica radnicima i inima… 3.nesigurnost oko opskrbe plinom (cijena)… 4. ima još… Ako nekome ništa ne govori to kada sve ide gore , neke i u blokadama a petrica dolje onda je bespredmetno diskutirati… i šečer na kraju : PTKM vrijedi i tu se slažem i to jako puno (nemam preciznu računicu ali 1000 + nije pretjerano) ako se uzme u obzir šta joj predstoji. Ali do tog dana treba koristiti vrijeme u drugim dionicama i budno paziti na petricu (razvoj događanja). Kada se sve posloži čak i puno iznad nije preoptimistično i tu se slažem sa dežurnim drukerima – koje vrlo cijenim i priznajem što govore ali sa jedniom velikim ALI – još nije vrijeme…[wink]
1.Slažem se u vezi izvješća jer PTKM bi trebala imati jako velike rezervacije i troškove nedovršene proizvodnje
2. Kontaktirao sam sindikat PTKM i rečeno je da oni neće prodavati, tek ako bude jako visoka cijena te zaključio sam da će prodati ako su osigurana radna mjesta.
3. Ugovor s Inom je u pregovorima, a opet može se očekivati 20-30 posto povećanja plina od srpnja 2008.
4. Potražnja gnojiva nadmašuje svu raspoloživu proizvodnju, a tako OPEC nema….
5. PTKM nema strateškog partnera i stoga treba očekivati da će ući netko a nikako drugačije ne može ako ne kupi dionice na burzi
6.Slažem se za cijenu dionice PTKM da vrijedi jako puno……….
Bitno je da Sanader govori da poduzeće mora poslovati tržišno…………..
Pozdrav
Važeći podaci za uredovni dan 21.04.2008 .
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 91.729 2,75 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 53.348 1,60 Skrb. račun
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 50.429 1,51 Skrb. račun
8. HPB D.D. 41.176 1,23 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 30.854 0,92 Skrb. račun
Ukupno: 79,89
giga: ” zvone101: ” a današnji dan je sve pokazao – zar ne ? ” Prosvjetlite nas kolega….sto je pokazao? ” Ne želim puno gnjaviti jer to nitko ne voli a niti se praviti pametan pa reči kako sam najavio da još nije vrijeme za petricu. zato ću ukratko: 1.izvješće nešto lošije… znamo zašto 2.podjela dionica radnicima i inima… 3.nesigurnost oko opskrbe plinom (cijena)… 4. ima još… Ako nekome ništa ne govori to kada sve ide gore , neke i u blokadama a petrica dolje onda je bespredmetno diskutirati… i šečer na kraju : PTKM vrijedi i tu se slažem i to jako puno (nemam preciznu računicu ali 1000 + nije pretjerano) ako se uzme u obzir šta joj predstoji. Ali do tog dana treba koristiti vrijeme u drugim dionicama i budno paziti na petricu (razvoj događanja). Kada se sve posloži čak i puno iznad nije preoptimistično i tu se slažem sa dežurnim drukerima – koje vrlo cijenim i priznajem što govore ali sa jedniom velikim ALI – još nije vrijeme…[wink]
ovo je opasna taktika za ovakvu dionicu. Kad se objave određene vijesti za ptkm neće biti vremena za bilo kakve reakcije. Prodaje će nestati i rupa bid, ask biti će najmanje 1000 kuna. Neredi za hranu počeli su i u Indiji, tko misli da će se potrebe za uslugama petrokemije u budućnosti smanjivati, mislim da teže griješi.
Važnost gnojiva je postala spektakularna i iz dana u dan stvari postaju dramatične.