Državi je jasno da PTKM nije kriva za poskupljenja kruha ili drugih namirnica, stoga mora dopustiti da cijene budu tržišne, dok za cijenu kruha svatko treba peći u svojoj peći kruh, pa će pekari morati sniziti cijenu kruha….[thumbsup]
pa dobro za koliko smo poskupili to gnojivo 12 ili 18%
prosječno za 18 posto……………
Sastojci:
1 kg brašna
1 kockica svježeg kvasca
25 g soli
6,5 dl mlake vode
2 žlice ulja
papir za kalup
2 uska kalupa za kruh
i to peku u pećnici, a cijena struje je ista
Ovo je recept za 2 vekne kruha…………………. Eto po ovome se vidi koliko pekari i trgovci uzimaju za kruh, obični polubijeli je 6,5 Kn, a ima kruha i po 10 Kn i više…………
Istina ziva, Cartmann me navukao da likvidiram PTKM po 235 i udjem u jednu drugu dionicu po 8200 a danas je ta dionica na 8.900 dok je PTKM gdje je:)
No offence guys, ovaj put slusam cart-manna, a PTKM cu opet kupiti u neko sretnije vrijeme[cool]
Mislis na 10.900? [thumbsup]
Evo novih vijesti iz svijeta,
Indija je pokazala veću potrebu za Ureom u 5 i 6 mjesecu za 650 000 tona Urea gnojiva i Pakistan u iznosu od 350 000 tona Urea gnojiva dakle te dvije države iskazale su veću potrebu od postojeće, a nema više tvornica, cijelokupno tržište u Aziji uvjetuje toliku potražnju da je Kina uvela takse od 135 posto na iznos, pisao sam da su stavili 100 posto ali našao sam na službeni podatak i od 135 posto. Dakle Kina još traži gnojiva ali ne zna se koliko točno, jer nemaju podataka.
Ali imam točan podatak taksa vrijedi od 20 travnja do 10 mjeseca.
A mnogi proizvođači gnojiva pošto ne mogu proizvesti toliko gnojiva zaustavljaju svoje isporuke i time utječu na cijenu gnojiva a za izgradnju nove tvornice treba do 5 godina…………
Stvarno je teška situacija za cjelokupnu ljudsku populaciju…..
Po meni je ovo gotova prica, netko ulazi u petrokemiju do ljeta garant
U očekivanju FI za prvo tromjesječje imam osječaj da će izvješće biti prikazano lošije od stvarnog kako bi se opravdalo povećanje cijene gnojiva i potpisivanje ugovora između Ine i Petrokemije o cijeni plina, da bi cijena plina bila što povoljnija za Petrokemiju !
pa netko je već rekao da će u 1Q biti gubitak zbog velike amortizacije (a da nije cartmann. on nije netko on je nitko). tako da jebiga dječaci pripremite se ako je to zbilja istina.
Prikažu veće rashode………. amortizaciju ne mogu prikazati jer nemaju toliki iznos nego
Veća rezerviranja i usklađenja te promjene u zalihama gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje…….
Ja sam napisao svoja očekivanja za cijelu 2008. stoga ne moram ponavljati……….
Ptkm je best buy na hrvatskom tržištu kompanija, ovdje trebaš povećati cijenu gnojiva i to je to, i zato su privatnici sposobniji jer oni povise cijenu……..
Sanader je ovo izjavio prije par dana
I dok je u slučaju prevelikog poskupljenja cijene gnojiva država u kutinskoj Petrokemiji intervenirala, premijer Ivo Sanader kaže kako se država inače ne treba previše u to petljati.
Mi smo u tržišnoj ekonomiji, a ne u komunizmu i cijene diktira tržište, smatra premijer.
Više u video prilogu.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/cijene-rastu-drzava-ne-intervenira.html
Bez psovanja, eto stavio sam još najnovije informacije cijena urea gnojiva još up, up, up…..
dr.IVO je sve lijepo rekao. Prije koji mjesec da kreće prvi korak u privatizaciji petrokemije i sada da nema petljanja u cijene gnojiva. Tržište gospodo i ništa drugo. A za takve firme s obzirom na vijesti iz svijeta neki interes će sigurno postojati.
dr.IVO je sve lijepo rekao. Prije koji mjesec da kreće prvi korak u privatizaciji petrokemije i sada da nema petljanja u cijene gnojiva. Tržište gospodo i ništa drugo. A za takve firme s obzirom na vijesti iz svijeta neki interes će sigurno postojati.
Ma i da prikažu lošiji rezultat ne smije se zaboraviti perspektiva tvornice, jer ona je jako podcijenjena, a opet kada je počeo govoriti tako premijer jer uvidio je da cijene diktira tržište a ne on onda sve je jasno…….
A za tvornicu vlada veliki interes samo ima premalo dionica na burzi……….. [thumbsup][lol]
mika: ” dr.IVO je sve lijepo rekao. Prije koji mjesec da kreće prvi korak u privatizaciji petrokemije i sada da nema petljanja u cijene gnojiva. Tržište gospodo i ništa drugo. A za takve firme s obzirom na vijesti iz svijeta neki interes će sigurno postojati. ” Ma i da prikažu lošiji rezultat ne smije se zaboraviti perspektiva tvornice, jer ona je jako podcijenjena, a opet kada je počeo govoriti tako premijer jer uvidio je da cijene diktira tržište a ne on onda sve je jasno……. A za tvornicu vlada veliki interes samo ima premalo dionica na burzi……….. [thumbsup][lol]
svatko tko se javi na tender za ptkm zna da kupuje firmu koja prodaje 100% svoje proizvodnje. Svi ti ponuđači rade i znaju svoje kalkulacije prihoda i rashoda tvornice kao što je ptkm. Za njih financijski rezultati više ne igraju ulogu. Pogotovo kad znaju da ptkm posluje u zemlji gdje se dobit ne smije prikazati jer odmah na grbu sjedaju kojekakvi tipovi iz podruma sa smješnim frizurama i kvazi sindikalci koji će sutra okrenuti košulju.
Također svi znaju kakva je trenutno svjetska potražnja za gnojem i koliki su kapaciteti tvornica diljem svijeta.
Stvari idu svome kraju, a ptkm je i dalje jedina svjetska tvornica čija burzovna cijena pada ovih dana.
Stvari idu svome kraju, a ptkm je i dalje jedina svjetska tvornica čija burzovna cijena pada ovih dana.
Sve kompanije su rasle, a ova cijena PTKM je iz 2006. 9 mjesec…………..
Bitno je što proizvodiš i koliko, kolika je potrošnja plina po m3!……. A sve ostalo je nevažno jer sve se ostalo korigira……