Izgleda da svi cekaju rezultate prvog kvartala…..
On bi nam mogao ukazati u kojem cemo pravcu.
Mislim da u 1. kvartalu i nece biti nekog veceg profita. Cak mozda bude i gubitaka. 1Q u pravilu nije nikada dobar kvartal za PTKM jer treba uzeti u obzir i remont postrojenja i rezervacije, no i u slucaju malo losijeg 1Q FI-a, ne bi trebalo biti brige jer ce se sve to kompenzirati u iduca 3 kvartala i osim ako se ne desi nesto zbilja lose, samo nebo je granica na kraju godine. 😉
Jos samo da se sada maknemo s ovih smijesnih vrijednosti po kojima se trguje i pridruzimo se stampedu bikova koji tjeraju CROBEX gore zadnjih dana …
U očekivanju FI za prvo tromjesječje imam osječaj da će izvješće biti prikazano lošije od stvarnog kako bi se opravdalo povećanje cijene gnojiva i potpisivanje ugovora između Ine i Petrokemije o cijeni plina, da bi cijena plina bila što povoljnija za Petrokemiju !
Jos samo da se sada maknemo s ovih smijesnih vrijednosti po kojima se trguje i pridruzimo se stampedu bikova koji tjeraju CROBEX gore zadnjih dana …
Naš stampedo ide u krivom pravcu[undecid]
Izgleda da svi cekaju rezultate prvog kvartala….. On bi nam mogao ukazati u kojem cemo pravcu.
Ne može nam prvi kvartal biti smjernica kretanja cijene PTKM,svatko tko imalo prati situaciju oko PTKM zna da je prvi najgori zbog već navedenih razloga,isti slučaj je i sa turističkim dionicama,tako da nam je kod tih tkzv. sezonskih dionica najmjerodavnije godišnje izvješće.
Po prometima i cijeni naj lošije dionice na burzi su PTKM, INA, HT. Kakvo respektabilno društvo. Slučajno ?[thumbsup]
U očekivanju FI za prvo tromjesječje imam osjećaj da će izvješće biti prikazano lošije od stvarnog kako bi se opravdalo povećanje cijene gnojiva i potpisivanje ugovora između Ine i Petrokemije o cijeni plina, da bi cijena plina bila što povoljnija za Petrokemiju !
Prikažu veće rashode……….
Veća rezerviranja i usklađenja te promjene u zalihama gotovih proizvoda i nedovršene proizvodnje…….
Ja sam napisao svoja očekivanja za cijelu 2008. stoga ne moram ponavljati……….[thumbsup]
Ptkm je best buy na hrvatskom tržištu kompanija, ovdje trebaš povećati cijenu gnojiva i to je to, i zato su privatnici sposobniji jer oni povise cijenu……..
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3063089/index.do
Peta brzina ![thumbsup]