PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na zalost 1Q neće biti dobar kaže teta Barica.ALI svi znate zašto mora biti tako.

SAM PROTIV SVIH

Koliko tona texta na ovom topicu, a sve se može sabrati u samo dvije proste rečenice.

Da bi dionice Petrice rasle moraju se zadovoljiti dva uvjeta:

1. Otkidanje od države
2. riješen plin.

Amen.

Ukoliko se u bližoj (ili daljoj) budućnosti _oba_ uvjeta zadovolje cijena će drastično narasti. Ukoliko se ne zadovolje, cijena može biti na ovim razinama do megdana.

pozdrav.

I'LL BE BACK

Koliko tona texta na ovom topicu, a sve se može sabrati u samo dvije proste rečenice. Da bi dionice Petrice rasle moraju se zadovoljiti dva uvjeta: 1. Otkidanje od države 2. riješen plin. Amen. Ukoliko se u bližoj (ili daljoj) budućnosti _oba_ uvjeta zadovolje cijena će drastično narasti. Ukoliko se ne zadovolje, cijena može biti na ovim razinama do megdana. pozdrav.

1. 12% radnicima i traženje strateškog partnera
2. ugovor s inom do 2011. godine

1. 12% radnicima i traženje strateškog partnera
2. ugovor s inom do 2011. godine

1. Strateski partner se ne nazire, bar koliko ja pratim.
2. Pregovori sa INOM se vec odvijaju dugo vremena i pitanje je akda ce biti potpis toga.
Ako grijesim ispravite me…

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Ako grijesim ispravite me…

Naravno da ne griješite. Međutim, je li realno očekivati da se cijena plina neće dogovoriti, ili da se neće pojaviti strateški partner?

Realno je ocekivati da ce se cijena plina dogovoriti(ali opet na stetu PTKM kao poskupljenje), a i to se ne zna kada ce biti.
Strateskog partnera mislim da cemo jos pocekati. Recimo yza razdoblje akda cijena dionice malo padne radi radnickih dionica.
Ne drukam ni dolje ni gore. U ovoj sam dionici i razmisljam jos o dokupu…

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Mislim da rumeni neće čekati sada još 6mj ili godinu dana ,nakon svega što su do sada napravili ,da bi objavio širenje kapaciteta ili neku drugu vrstu ulaganja za što mu je potreban strateški partner.

ako se ne varam dr.ivo je na vijestima izjavio da ovo nije komunizam i da stvari treba prepustiti tržištu- vezano uz poskupljenja gnojiva.

ovo više ne može biti slučajno[thumbsup]

Erste OMF je u 1.-ih 10. u SDA vidljiv javnosti =nema vise tajne. Erste vodi najosjetljiviji BFond drzave =ima povjerenje vlade. Svima postaje sve jasno.
Za ulaz u EU, 3 najvaznije tocke: 1. Rijesit se KORUPCIJE, 2. TRANSPARENTNOST u radu (privatizaciji i poslovanju PTKM) 3. ….
Cijenu PTKM je vise nemoguce zadrzati na ovom mizernom nivou ispod nominale i BV. Osjecam da je vec MIKI i BBosu jasno da je otvaranje ociju macicima postao nepotreban i uzaludan posao. Koji nisu progledali vise ni nece.
Tko je drugi u prodiranju medju prvih 10 mora posegnut dublje u zep, za dionicu koja ima ovakve temelje i perspektivu visestrukog (100%-1000%tnog) rasta.

Vlasnicima ne preostaje drugo do poslovati po pozitivnim kapitalistickim zakonima (ne negativnim).
Treba Skolovati svoje ljude i ne postavljajti takve ministre koji svakim istupom pokazuju koliko im je pamet PLITKA. (Pankretić)
HDZ – je izabran od NARODa zato da u Vladu i Ministarstva stavi sposobne znalce (NE nesposobnim).
Od DANAS traje boj za svaki glas na buducim izborima. Nije vrijeme da bace sve svoje gradjane u gubitke.
Treba prekinite optuzivanja i krivljenje 500.000 i vise svojih gradjana-investitora (i onih s kreditima margin i drugim), za PAD trzista. Stati u obranu tih svojih gradjana. Njihova hrabrost ide rame uz rame sa najvecim HR Herojima. Oni su na svoja ledja preuzeli teret DRZAVNIH DUGOVANJA (onaj razumije tko zna o cemu se radi).
Treba organizirati TV emisije i sAVJETodavne emisije za javnost (RTV). Bit ce vise novca na ZSE trzistu, a manje na orocenoj stednji.
Nije bez veze Crobex padao vise nego u regiji. I vec 4. mjesec ne moze se odbiti do 50 dnevnog prosjeka (usporedba sa svim trzistima na svijetu Nasdaq do Belexa-gdje je rasulo, a imali su odbijanac i vise od 50MA).

PTKM vise nebi smjela padati ni kune.
Receno je: Tajnistva su Komunisticka izmisljotina. Treba Prestati TAJITI na stetu svog naroda!!!

Ljude treba nauciti da vade lovu iz carapa i kupuju kad su cijene nisko, a ne kad vec odu u nebo, i prodaju im (stoljecima) iskusni kapitalisti.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Sindikat ptkm se nije oglasio povodom kriminala iz usta smješnog ministra poljoprivrede. Očito je da je i Klaus obaviješten o namjerama Vlade za budućnost ptkm. Od sada jedan od najjačih radničkih sindikata ima zadaću štititi interese radnika ptkm preko profitabilnosti kutinskog diva. Cijena dionice rasti će samo povećanjem profita. Termin unutarnje rezerve treba izbaciti iz usta hrvatskih ministara jer je to nespojivo sa EU i načinom poslovanja država koje žive u toj zajednici. Kad bi sve bilo kako treba biti neto dobit ove godine bila bi oko 300 milja kuna i dionica bi otišla na najmanje 1000 kuna. Borba za profit sveti je cilj sindikata ptkm od ovog tjedna.

živjeli

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

svaka čast Mika pravi si govornik !

Cookie Monster

svaka čast Mika pravi si govornik !

hvala ti prijatelju.
Puno ljudi koji su danas u gospodarstvu znaju kako je teško ostvariti dobit. Iako se obujam ekonomije širi profitne marže padaju u svim granama samo tako. Puno više prometa mora se danas ostvarivati da bi se ostvarivao isti profit. To je ubitačna i iscrpljujuća borba. Tako je i u EU gdje idemo. I onda kad neka naša firma ostvari dobit i pokaže da može i bolje javljaju se glasovi iz mraka koji tvrde da je dobit naše firme i njihova dobit. Zašto ministar nije rekao INI da snizi cijenu dizela za seljaka, zašto SYNGENTA ne snizi cijenu herbicida za seljaka…. puno je tu kandidata koji su mogli naći mjesto u ustima smješnog ministra. Ali ne, on je našao samo našu ptkm. Zar Toda mora ostvarivati profit i na gnoju kojeg kupuje iz Kutine, nije mu dosta profit iz desetina drugih firmi koje prodaju proizvode po tržišnim cijenama. (7-8 KING sladoleda košta 15 eura).

Ptkm idućih godina očekuje sjajna budućnost i red je da joj svi pomognemo u tome. Rad na štetu ptkm ne može se više tolerirati. Tko što zaradi neka i troši i neka bude ponosan da je zaradio.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

New Report

Close