ovo zadnje povecanje cijene gnojiva vrijedi samo za domace trziste ili ?
U Hrvatskoj je jedna cijena, dok vani se prodaje po svjetskoj cijeni………… Pozdrav
mika:
”
vilma:
”
ernest: ” http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kutinska-petrokemija-povecala-cijenu-mineralnog-gnojiva-za-43-posto-ocekuje-nas-novi-val-poskupljenja.html ” pa zašto bi petrica morala uvijek tražiti rezerve kod sebe, ima i tu drugih u ovom lancu….. polako mi izgleda, da je za sve probleme u hrvatskoj, kriva petrica, da ne povjeruješ, samo još fali izjava fond menedžera, banaka i ostalih, da je za ove korekcija kriva petrica… [yawn]
”
nek gospon Pankretić iz svog đepa izvadi unutarnje rezerve i pokrije te gubitke poljoprivredi. Zašto bi mi privatni dioničari suvlasnici ptkm subvencionirali Todorića, Pipunića i tko zna koga još. Ako im je skupo ima đubra u Ukrajini koliko hoće. A i azotara nije daleko pa nek kupuju. A ovo da je ptkm kriva za inflaciju je jedna od većih debilana novinarskih pera.
”
Tako je majstore! Ovaj Pankretić je kumek nepismeni i stalno ga nastave kad neko treba dobiti po bulji. Ovo mu je prvi i zadnji mandat ako ima boga.
moze Pankretic pizd.. koliko ga je volja, ovo su Mesaric i Sanader dogovorili na sastanku…
lijep nacin za diskreditirat Pankretica i HSS
nklecak:
”
”
U Hrvatskoj je jedna cijena, dok vani se prodaje po svjetskoj cijeni………… Pozdrav
da, ali je i vanjska cijena jeftinija od konkurencije…
nklecak:
”
”
Ispravak netočnog navoda: šta se vani teško zaradi doma se olako pokloni!
da da kupovanje socijalnog mira dokle, sami sebi radimo stetu isto vrijedi i za plin, cijene plina trebaju ici gore, ali onda i cijene gnojiva..
vrijeme je za trzisnu ekonomiju jer ce nas hebeni stranci pocet kupovat za sitne solde…
ako cijene zitarica skacu >100% sto pankretic piz.. vise, svi imaju fuckin.. business case ovdje
BigBoss: ” nklecak: ” ovo zadnje povecanje cijene gnojiva vrijedi samo za domace trziste ili ? ” U Hrvatskoj je jedna cijena, dok vani se prodaje po svjetskoj cijeni………… Pozdrav ” Ispravak netočnog navoda: šta se vani teško zaradi doma se olako pokloni!
U Hrvatskoj cijena gnojiva bi trebala biti 5 posto da ima profita, sve što se proda u RH , a ne nekakve rezerve PTKM imala je cijelo vrijeme rezerve pa su se te rezerve istopile, država će dopustiti u Hrvatskoj da se ostvari nekakav takav profit, ali tako bi trebao biti za sve primjer u krug, a ne da se netko bogati na tuđi račun…..
Tako se trebaju ponašati i INA, poljoprivrednici, pekari, proizvođači hrane ma svi i onda ćemo imatu punu korist a ne samo par neki se ponaša kako treba, a drugi koriste takve prilike da se bogate na tuđi račun, ali država se mora prilagođavati EU stoga država će imati sve manji i manji utjecaj na tržište, ja sam zato da država ima najjači utjecaj u određivanju svih cijena a ne samo gnojiva ali ponavljam zbog EU tržište se sve više i više otvara…….
šjor ministar se gubi i prijeti u stili Tonija Soprana i kaže nadam se da je uprava shvatila poruku. Idući potez je vjerovatno paljenje auta članovima uprave ptkm. Bravo ministre, ako ne znate nekako drugačije riješiti problem poljoprivrede ,a ne samo preko leđa ptkm vrijeme je da dođe netko pametniji.
[bye]
Cijena gnojiva se povećala jer PTKM ima opravdanje cijena inputa raste vani. Te inpute država nema na [color=blue]raspolaganju a opet prije 3 mjeseca sam je Polančec najavio da će se cijena gnojiva povećati ako dođe do poremećaja na tržištu[/color], stoga ovi zadnji podaci iz Kine govore da će cijena gnojiva samo rasti………
Upravo zbog toga neće doći do smanjivanja cijena gnojiva od strane PTKM jedino država može putem subvencija za gnojivo.
nklecak:
”
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b1550e69-06a9-4640-ac3c-366430f11000
”
šjor ministar se gubi i prijeti u stili Tonija Soprana i kaže nadam se da je uprava shvatila poruku. Idući potez je vjerovatno paljenje auta članovima uprave ptkm. Bravo ministre, ako ne znate nekako drugačije riješiti problem poljoprivrede ,a ne samo preko leđa ptkm vrijeme je da dođe netko pametniji.
[bye]
ovo je igra Mesarica i Sanadera [thumbsup]
pankretic je mrtvo puhalo
Sanader i Mesarić
http://dnevnik.hr/bin/video.php?media_id=117944§ion_id=10004&article_id=43288
Kada je posjetio tvornicu prošle subote………
Gospodo draga cjena jednog hektara zemlje u Holandiji je 80 000€ pa kako se njima isplati a nama ne!? Kvaka je u obrazovanju jer je poljoprivreda već odavno visoko sofisticirana djelatnost kojom se ne može baviti neko sa 4 razreda osnovne. Umjesto da se valjamo u parama mi bi mogli i gladni ostati.