cartmann: ” Savage: ” cartmann: ” Kakva su očekivanja FI-ja za prvi kvartal 2008? [shocked] ” gubitak od 700 milijuna kn. al onako iskreno i ne pretjerano[lol] ” Ja sam po tom pitanju ipak mnogo veci optimist. Racunam siguran gubitak, ali nadam se ne mnogo veci od 15tak milijuna kuna. ” moja procjena se krece oko 23,6 milijuna kuna dobiti, za prvi kvartal. Vidjeti cemo, za najkasnije 15 dana.
moj prijatelj panda se pokazao kao prilično dobar prognozer. Vjerujem da će i najnovija prognoza biti tu negdje iako s upravom ptkm nikad neznate, kad mislite da su rezultati odlični, ono ispadne još i bolje.
a vidite kako tek ERSTE nemilosrdno trga ono što nesretnici prodaju. Ne bi bilo iznenađenje da se približe i do 50 000 dionica kutinskog diva ili jedne od najperspektivnijih dionica u Hrvata.
Ja predviđam dobit između 10-15 milijuna.
Zapamtimo prognoze, ali šjor crtani, nema onda izvlačenja nakon objave. Bez onih izjava tipa to je naštimano, rezervacije, blabla… govorimo o dobiti!
[rolleyes]
@cartmann
Zapamtimo prognoze, ali šjor crtani, nema onda izvlačenja nakon objave. Bez onih izjava tipa to je naštimano, rezervacije, blabla… govorimo o dobiti!
Prihvaćeno, isto vrijedi ako bude gubitak, bez “to su namjerno prikazali da mogu dignut cijene gnojiva” i sl. bedastoće..btw., jel 10 ili 15?
Savage – gubitak 700 milijuna kuna
Cartmann – gubitak 15 milijuna
Panda – dobit 23,6 milijuna kuna
Buco – dobit 10 mil. kuna
Buco:
”
@cartmann
”
Prihvaćeno, isto vrijedi ako bude gubitak, bez “to su namjerno prikazali da mogu dignut cijene gnojiva” i sl. bedastoće..btw., jel 10 ili 15?
Cartmann – gubitak 15 milijuna
Panda – dobit 23,6 milijuna kuna
Buco – dobit 10 mil. kuna
[thumbsup]
Potpisujem!
Umjereni optimist: Buco Bucić[tongue]
ti ili si zbilja glup pa ne shvaćaš sarkazam ili se zbilja dobro zabavljaš na ovom forumu provocirajući. Prije je ovo drugo.
Kao što je vidljivo da neće biti velike prodaje od braniteljskog fonda jer ljudi znaju da imaju vrijedne dionice, pa tako će i dioničari PTKM samo u još većoj mjeri, jer sindikat od PTKM je jedan od najorganiziranijih u Hrvatskoj, a svi dioničari će kupiti dionice da ih drže, eto dioničari bi mogli ovako rezonirati zašto ne bih kupio još dionica a kompanija sve bolje i bolje posluje i planira se strateški partner tako ću zaštiti svoje radno mjesto…..
1998. su odbili da kupe dionice PTKM za oko 120 Kn i da ih potom prodaju za 1000 Kn ……….. 1998. kada je novac bio potrebniji, dok danas se možeš snaći da dođeš do novca.
Eto najveću štetu od špekuliranja imaju oni koji olako prodaju dionice jer dionica nema beskonačno već u ograničenoj količini, i kada netko prikupi dionice s tržišta događa se naglo dizanje cijene, jer nema više…..
A najvažniji detalj jeste da će strateški kupovati dionice PTKM na burzi, dakle na ZSE morati će uzeti 25 posto +1 dionica, a da to ostvari morati će jako dignuti cijenu gore……
Eto računajte……….
Pozdrav pravim dioničarima
Ti si napisao da će biti gubitak 700 milijuna kuna, a mene optužuješ da se zajebavam po forumu? [shocked]
Pitanje je kratko i jasno “kakav FI za 1q 2008 očekujete?”. Pametni ljudi odgovore pametno, neznalice i provokatori se skrivaju iza cinizma i sarkazma, al nas ne mogu prevariti!
Ti si napisao da će biti gubitak 700 milijuna kuna, a mene optužuješ da se zajebavam po forumu? [shocked] Pitanje je kratko i jasno “kakav FI za 1q 2008 očekujete?”. Pametni ljudi odgovore pametno, neznalice i provokatori se skrivaju iza cinizma i sarkazma, al nas ne mogu prevariti!
cartmann,
pa barem Ti znanš da se kvartalno izvješće u firmi poput Petrokemije vrlo lako može po potrebi prikazati kao pozitivno ili negativno. Sjeti se samo 3Q 2006 i kumulativnog gubitka ili polugodišnjeg izvještaja za 2007 kada je prikazan manji kvartalni gubitak a napuhane rezervacije i sl, a što se ipak na kraju prikazati u godišnjem izvještaju kao dobit.
Jedino što je malo teže sakriti ili napuhati jesu ukupni prihodi pa je po meni P/S koeficijent najmjerodavniji za PTKM-R-A.
Ne znam što se stalno opterećujete što netko napiše nešto negativno. To je njegovo mišljenje. Ono što je najbitnije je to da je Petrokemija iskazala odlično GFI, da se cijena dobro drži, da netko sve to uredno skuplja.
Kada pišete na forumu o nekoj dionici, i smatrate da je ona odlična, morate imate argumente. Argumente koje njoj ide u korist. Kada se to zbroji i oduzme nema toga trenutno s negativnim stajalištem koji može “pobijediti” onog s pozitivnim. No, u to treba uključiti i setiment na tržištu i podjelu dionica radnicima.
Kada to sve prođe, onda će i potvrda GFI doći.[smiley]
Slažem se sa goranom, mislim da je 1Q skoro pa totalno nebitan za Petrokemiju, bitna je prognoza prihoda i sukladno time očekivanje u vezi dobiti za 2008 .
A cartman sigurno zna te brojke, zar ne?
Ineče, skoro pa ne znam koja firma u Hrvatskoj ima niži p/s
Nije ovdje samo P/S u igri, ima i Medika mali pa crvlji.