A reci ti meni, po kojim cijenama misliš da su prodavane zalihe? Po starim cijenama ili cijenama nakon 1. poskupljenja?
I da, za vrijeme remonta nije se proizvodilo, no nije se niti trošio plin…
ali os. dohodak se isplaćivao a ima tu i drugih troškova.
Buco: ” A reci ti meni, po kojim cijenama misliš da su prodavane zalihe? Po starim cijenama ili cijenama nakon 1. poskupljenja? I da, za vrijeme remonta nije se proizvodilo, no nije se niti trošio plin… ” ali os. dohodak se isplaćivao a ima tu i drugih troškova.
Isti je bio kao i prošle godine………………[thumbsup]
cartmann:
”
Kakva su očekivanja FI-ja za prvi kvartal 2008? [shocked]
”
gubitak od 700 milijuna kn. al onako iskreno i ne pretjerano[lol]
Ja sam po tom pitanju ipak mnogo veci optimist. Racunam siguran gubitak, ali nadam se ne mnogo veci od 15tak milijuna kuna.
Ponajprije zbog samih najava iz ptkm
http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=52&cmd395=arch&archDt395=012008
Situacija je gora nego što je bila prije tri godine, a naredne godine bit će još gora», upozorio je Mesarić.
Predsjednik Uprave Petrokemije smatra kako tvornici ove zime može pomoći samo Bog, odnosno da ona ovisi o tome kakve će biti temperature u veljači.
«Radove na godišnjem održavanju postrojenja radimo u za nas najnepovoljnijem razdoblju, pred proljetnu sezonu. To izaziva veliku nervozu kod naših kupaca jer je upravo sada potražnja za gnojivom najveća», ističe predsjednik Uprave Boris Mesarić.
I tehnički su to za Petrokemiju najnepovoljniji uvjeti za remont, posebno kad su temperature ispod nule.
Kako je u drugom kvartalu došlo do dodatnog povećanja naših ulaznih troškova, posebno cijena ulaznih sirovina, fosfata, sumpora i drugih, te prijevoza, a isto tako uvažavajući činjenicu da je proljetna sjetva pri kraju, kao i da je Petrokemija već pretrpjela ozbiljne štete, prisiljeni smo povećati cijene naših proizvoda za u prosjeku 23, 9 posto.
EDIT:izbrisano, ne želim se s budalama svadit.
Evo opet scenarija od prošlog poskupljenja
Ajmo kladaru – prognoziram poskupljenje od 9,7 %.
većine danas protrgovanih dionica duže vrijeme neće biti u slobodnoj prodaju. Vjerovatno tamo negdje do privatizacije.
Savage:
”
cartmann:
”
”
”
Ja sam po tom pitanju ipak mnogo veci optimist. Racunam siguran gubitak, ali nadam se ne mnogo veci od 15tak milijuna kuna.
Ponajprije zbog samih najava iz ptkm
http://www.petrokemija.hr/Default.aspx?tabid=52&cmd395=arch&archDt395=012008
Aj ako bude FI za 1qt pozitivan onda prestani pisat na ovo temi, jel to pošteno?
To je jedini način da se količina postova na ovoj temi smanji a time će se sigurno i koncentracija konstruktivnih postova podići.
Ti sa svojim pisanjem provociraš jednu stranu, onda optimističnu oni svojim pisanjem tvoju stranu, pesimističu, a da ima išta pametno iz tih postova pa i nema.
Govoriš o čistoći i konstruktivnom pisanju na forumu a i sam zagušuješ
Važeći podaci za uredovni dan 15.04.2008 .
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 91.729 2,75 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 53.348 1,60 Skrb. račun
7. HPB D.D. 41.850 1,25 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 37.454 1,12 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 30.854 0,92 Skrb. račun
Ukupno: 79,52
Savage:
”
cartmann:
”
”
”
moja procjena se krece oko 23,6 milijuna kuna dobiti, za prvi kvartal. Vidjeti cemo, za najkasnije 15 dana.
panda:
”
dok u rvata kad sve raste rastu i loše firme sa slabim potencijalima a kad padaju onda padaju i kvalitetne sa ogromnim potencijalima…u rvata nikad logike….[lol]
”
Nitko te ne tjera da ulazes “u rvata”, ako ti se ne sviđa uvijek mozes svoj novac uloziti vani.
ulazem ja lovu i vani, MON, CF, TNH su mi bas odradile lijepi rast…pitanje je da li se on moze nastaviti…
kvaka je u tome da moze, no ja opet moram i regionalno diverzificirati pa ulazem malo i u Hrvata, jer PTKM nije odradila rast, bude to uskoro postignuto….
sto se vani tice, prostora za rast bi moglo biti jos, ako se ovakva potraznja za hranom nastavi, bez katastroficnog rasta nafte, plina i drugih energenata rast je zajamcen….no rast samih dionica je blizu pri vrhu no postoji jedna kvaka, a ta je oil bubble koji opisuje George Soros
http://www.ft.com/cms/8a38c684-2a26-11dc-9208-000b5df10621.html
ako taj bubble zaista pukne, profitne marze firmi tipa TNH ili u krajnjoj liniji PTKM mogu se povecati, sto ce pruzati jos veci prostor za rast cijene dionicama.
Aj ako bude FI za 1qt pozitivan onda prestani pisat na ovo temi, jel to pošteno?
To je jedini način da se količina postova na ovoj temi smanji a time će se sigurno i koncentracija konstruktivnih postova podići.
Ti sa svojim pisanjem provociraš jednu stranu, onda optimističnu oni svojim pisanjem tvoju stranu, pesimističu, a da ima išta pametno iz tih postova pa i nema.
Pošteno, naravno, pod uvjetom da i navlakači prestanu pisati ako FI bude negativan i o tome se izjasne prije objave izvješća.
Ja ih ne provociram, samo s vremena na vrijeme kazem istinu. Čak zadnje vrijeme ni ne ispravljam sve greške koje ovdje pročitam samo da ne bi bezveze trošio vrijeme na svađe. Istina, vrlo vjerojatno će netko te stvari pročitati i reci u društvu pa ispasti budala, u najboljem slučaju neznalica, ali tu ja ne mogu pomoći.
upisite link i pod search George Soros,
a video je pod nazivom on commodities, incipient bubble tako nesto
znaci, uz stabilnu cijenu nafte i plina, raste i dalje potraznja za hranom jos vise,
a ako padne nafta, pada i plin (doduse pao bi sa manjim intenzitetom jer im se u posljednje vrijeme ne poklapa korelacija kao i prije) i tada imamo jeftiniju sirovinu i vece profitne marze
cartmann:
”
”
”
”
moja procjena se krece oko 23,6 milijuna kuna dobiti, za prvi kvartal. Vidjeti cemo, za najkasnije 15 dana.
Znaci;
Savage – gubitak 700 milijuna kuna [sealed][rolleyes]
Cartmann – gubitak 15 milijuna
Panda – dobit 23,6 milijuna kuna
Bas me zanima tko ce biti najblizi [thumbsup]