PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Cartmann, još jedno pitanje za vas, hvala na brzom odgovoru jučer.
Što mislite o frazi ‘Dead cat bounce’, sprema li se tako nešto i ovdje ili je vjerojatnije da će CROBEX natrag prema 4k?
Hvala i pozdrav

To nitko ne može s sigurnošću reci, ali po mom mišljenju globalna kriza nije završila.

Dead cat bounce je uobicajena pojava, koristi se na marketu, ali isti pattern vrijedi za sve, zato i po ducanima neprestano vidis popuste od 50, 70 i vise %. Jer kad nesto sto je vrijedilo 1800kn dobijes za 1100kn, imas osjecaj da si dobro prosao, sto ne mora biti istina. Kad sam ja kupio ptkm po 220kn imao sam osjecaj da sam dobro prosao jer je nedavno kostala 340kn, a na kraju je malo falilo da i taj trade bude gubitnicki tj. zvucalo je nerealno da ptkm moze ispod toga, pa ipak…

Smrdi na pretovar ili su Rusi pred vratima…Mika znaš li nešto?[cool]

Šta reći kad je trenutno za 53 milje eura moguće kupiti 51% petrokemije. Naravno da će gadnih igrača biti na vratima. Izgleda da i dalje postoji pametan kupac koji uredno skuplja. Očekujem ERSTE već na preko 40 000 dionica. Mi i ERSTE blizu 100 000 dionica uskoro.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Na vijestima Hrv,Radija u 15:00 maloprije rekli da petrokemija diže cijene za 23%! Je li zato ovakav rast?

Vaš link

GNOJIVA POSKUPJELA U PROSJEKU 23, 9 POSTO
15. travanj 2008

Uprava Petrokemije d. d. na svojoj je današnjoj sjednici donijela odluku o povećanju cijena mineralnih gnojiva. Petrokemija je 11. veljače ove godine tražila povećanje cijena od 44 posto, no imajući razumijevanja za hrvatsku poljoprivredu u dogovoru s resornim ministarstvima poljoprivrede i gospodarstva dogovoreno je poskupljenje od 19 posto. Kako je u drugom kvartalu došlo do dodatnog povećanja naših ulaznih troškova, posebno cijena ulaznih sirovina, fosfata, sumpora i drugih, te prijevoza, a isto tako uvažavajući činjenicu da je proljetna sjetva pri kraju, kao i da je Petrokemija već pretrpjela ozbiljne štete, prisiljeni smo povećati cijene naših proizvoda za u prosjeku 23, 9 posto. Unatoč ovom poskupljenju cijene mineralnih gnojiva u Hrvatskoj ostat će niže od cijena u regiji i na susjednim tržištima, pa je nužno da i dalje ostane na snazi odluka o izvoznim dozvolama, kako ne bi došlo do nekontrolirane preprodaje mineralnih gnojiva. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 16. travnja 2008. godine.

Petrokemija mi sa jučerašnjom kupnjom čini 52% portfelja [cool]

eto nas i preko 3 mlrd. prometa ako da dragi bog. Logično je ako je sva roba prodana, a kupci i dalje opsjedaju tvornicu da cijena mora gore. Kapacitet je problem.

Vaš link

15. travanj 2008

Uprava Petrokemije d. d. na svojoj je današnjoj sjednici donijela odluku o povećanju cijena mineralnih gnojiva. Petrokemija je 11. veljače ove godine tražila povećanje cijena od 44 posto, no imajući razumijevanja za hrvatsku poljoprivredu u dogovoru s resornim ministarstvima poljoprivrede i gospodarstva dogovoreno je poskupljenje od 19 posto. Kako je u drugom kvartalu došlo do dodatnog povećanja naših ulaznih troškova, posebno cijena ulaznih sirovina, fosfata, sumpora i drugih, te prijevoza, a isto tako uvažavajući činjenicu da je proljetna sjetva pri kraju, kao i da je Petrokemija već pretrpjela ozbiljne štete, prisiljeni smo povećati cijene naših proizvoda za u prosjeku 23, 9 posto. Unatoč ovom poskupljenju cijene mineralnih gnojiva u Hrvatskoj ostat će niže od cijena u regiji i na susjednim tržištima, pa je nužno da i dalje ostane na snazi odluka o izvoznim dozvolama, kako ne bi došlo do nekontrolirane preprodaje mineralnih gnojiva. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 16. travnja 2008. godine.

Petrokemija mi sa jučerašnjom kupnjom čini 52% portfelja [cool]

Sad će kroz par dana smanjiti povećanje na 10-15 % i opet dobro[thumbsup]

eto nas i preko 3 mlrd. prometa ako da dragi bog. Logično je ako je sva roba prodana, a kupci i dalje opsjedaju tvornicu da cijena mora gore. Kapacitet je problem.

To je to.[thumbsup]

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Vaš link

15. travanj 2008

Kako je u drugom kvartalu došlo do dodatnog povećanja naših ulaznih troškova, posebno cijena ulaznih sirovina, fosfata, sumpora i drugih, te prijevoza, a isto tako uvažavajući činjenicu da je proljetna sjetva pri kraju, kao i da je Petrokemija već pretrpjela ozbiljne štete, prisiljeni smo povećati cijene naših proizvoda za u prosjeku 23, 9 posto.

Kakva su očekivanja FI-ja za prvi kvartal 2008? [shocked]

Savage:

Vaš link

15. travanj 2008

Kako je u drugom kvartalu došlo do dodatnog povećanja naših ulaznih troškova, posebno cijena ulaznih sirovina, fosfata, sumpora i drugih, te prijevoza, a isto tako uvažavajući činjenicu da je proljetna sjetva pri kraju, kao i da je Petrokemija već pretrpjela ozbiljne štete, prisiljeni smo povećati cijene naših proizvoda za u prosjeku 23, 9 posto.

gubitak od 700 milijuna kn. al onako iskreno i ne pretjerano[lol]

Savage:

Vaš link

15. travanj 2008

A reci ti meni, po kojim cijenama misliš da su prodavane zalihe? Po starim cijenama ili cijenama nakon 1. poskupljenja?

I da, za vrijeme remonta nije se proizvodilo, no nije se niti trošio plin…

Mogao bih se i ja vratiti ovdje, sad je taman cijena kakvu sam prognozirao[lol]

NHF kolege, stvarno se petrica odlično drži

Hell is Empty and all the Devils are Here

cartmann: ” Savage: ” Vaš link GNOJIVA POSKUPJELA U PROSJEKU 23, 9 POSTO 15. travanj 2008 Kako je u drugom kvartalu došlo do dodatnog povećanja naših ulaznih troškova, posebno cijena ulaznih sirovina, fosfata, sumpora i drugih, te prijevoza, a isto tako uvažavajući činjenicu da je proljetna sjetva pri kraju, kao i da je Petrokemija već pretrpjela ozbiljne štete, prisiljeni smo povećati cijene naših proizvoda za u prosjeku 23, 9 posto. ” Kakva su očekivanja FI-ja za prvi kvartal 2008? [shocked] ” A reci ti meni, po kojim cijenama misliš da su prodavane zalihe? Po starim cijenama ili cijenama nakon 1. poskupljenja? I da, za vrijeme remonta nije se proizvodilo, no nije se niti trošio plin…

ništa nije problem kod firme koja prodaje kompletnu proizvodnju.Dok se nije radilo prodavale su se zalihe kojih je bilo 280 milja na 31.12.07.Kad je završio remont krenula je proizvodnja novog gnoja i to je to. Vidjeti ćemo stanje zaliha na kraju prvog kvartala. Možda neke stvari budu jasnije.
Zapravo svaka rasprava nema smisla kad se sve prodaje i naplaćuje uglavnom prije isporuke. Jasno je kako posluje takva firma i kakvu dobit bi mogla imati.

New Report

Close