Nadam se da ću biti zadnja osoba koja je kupila PTKM po ovako niskim cijenama – još 40 komada po 211,05. Kupnja za prste polizat na P/E sad već valjda 8. Pa da se i ja malo okoristim od namjernog rušenja cijene…
Aktivno kupujem dionice, ako se da po Kn dionica postanemo strateški partneri[lol]
Taj PE je još manji s Amortizacijom + rezerviranja i dobit PE je oko 3[smiley]
I još prihodi bi trebali biti oko 3 milijarde Kn, profitna marža trebala bi biti oko 10 posto, to čini sadašnju cijenu od 210 PE 2,33
Prerano,mislim da kad počinju prodavat radnici koji če kupovat po 70 kuna bit če to puno, puno jeftinije.
Netko je u petak pitao gdje je blokada, evo je, -11,31%, 211,05kn.
Kad sam zadavao naloge razmisljao hocu li staviti 200 ili 220kn, cak na forumu napisao da idem staviti “minu” na 200kn, ali zadnji tren raspodijelio i stavio pola na 220, a pola na 200kn. I tad sam imao loš osjecaj (iako je cijena bila na 250kn). I opet se pokazalo da sam previše optimističan kad je ova dionica u pitanju, trebao sam sve staviti na 200kn ili cak niže… [bye]
Kad sam zadavao naloge razmisljao hocu li staviti 200 ili 220kn, cak na forumu napisao da idem staviti “minu” na 200kn, ali zadnji tren raspodijelio i stavio pola na 220, a pola na 200kn. I tad sam imao loš osjecaj (iako je cijena bila na 250kn). I opet se pokazalo da sam previše optimističan kad je ova dionica u pitanju, trebao sam sve staviti na 200kn ili cak niže… [bye]
Kolega jeli vi ovu dionicu kupujete jer mislite zaraditi u mjesec dva tri ili na dugorocno? Mislim da je to prvo i najbitnije….
Velik je pritisak na prodaji na svim dionicama, kako je cijena naših firmi 1990 pala kada je bilo došlo do rata, dok danas mnogi špekunati izazivaju strah i potiču jake padove, kako bi mogli kupiti jeftnije. Za razliku nema od 1990. nema više rata, a PTKM proizvodi jako cijenjenu robu……….. Sve će doći na svoje, onaj tko ima novaca još više kupuje i postaje još veći vlasnik, dok onaj koji prodaje ostaje bez novca kojeg je uložio jer dobiva manje nego što je uložio a i bez dionica koje jako puno vrijede kada je drugačiji sentiment na burzi……
Samo ti stavi kolega gdje hočeš, a kad staviš tvoje je kad ćeš i izvaditi nalog. Još da uštediš na proviziji, ajme, tako se kuća kući. Ma bravo. [tongue]
Kolega jeli vi ovu dionicu kupujete jer mislite zaraditi u mjesec dva tri ili na dugorocno? Mislim da je to prvo i najbitnije….
Što prije to bolje, kojeg ce mi vraga pare kad budem imao 80g?
Kolega Cartmann,
jedno pitanje za vas kao najinformiranijeg na ovom forumu (zaključak izveden iz vaših prognoza i trenutnog stanja na ZSE):
Pročitao sam na ovom forumu da mirovinci ne mogu ulagati u dionice čija je tržišna kapitalizacija manja od 750.000.000 kuna. Da li je to istina, i ako je istina što mora učiniti Erste Plavi fond, prodati sve ili …?
Hvala i pozdrav
jesam pitao sam za blokadu. i dalje se ne brinem, neka skače na glavu u ponor ja je nedam. gladan sam svaki dan i nisam jedini koji mora jesti. navodno nas ima više. to je realnost, isto kao i faze koje se odrađuju na našoj miljenici. uz sve to tu je i svjetska kriza, fala bogu da je sad- dobro bu došla svima da pametnije investiraju. pošto je meni to tek faza proučavanja i prvi odabir je baš petrica, školicu prolazim. nisam za varijante kupi prodaj na dnevnoj bazi, odabrao sam 3 do pet, i učim laganini. istina potajno sam se nadao boljem razvoju situacije, ali nema ništa na brzinu, odnosno ima, samo ja nemam ni vremena, živaca, ni iskustva za to.
pozdrav i sretno
giga:
”
”
Što prije to bolje, kojeg ce mi vraga pare kad budem imao 80g?
Pa naravno da sto prije, ali i sami znate bolje od mene da na PTKM nece cijena ici sutra gore, nego ce to biti postepeno dok ne ude veliki igrac…
Imate 79 pa kupujete PTKM? Salim se kolega…nisam mogao odoljeti…
Kolega Cartmann,
jedno pitanje za vas kao najinformiranijeg na ovom forumu (zaključak izveden iz vaših prognoza i trenutnog stanja na ZSE):
Pročitao sam na ovom forumu da mirovinci ne mogu ulagati u dionice čija je tržišna kapitalizacija manja od 750.000.000 kuna. Da li je to istina, i ako je istina što mora učiniti Erste Plavi fond, prodati sve ili …?
Hvala i pozdrav
Ukoliko se zbog promjene tržišnih cijena vrijednost tržišne kapitalizacije dionice spusti ispod vrijednosti od 650 milijuna kuna, počevši od datuma nastanka promjene primijeniti će se odredbe Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, koje nalažu da se tada moraju “poduzeti mjere da se aktivnosti ulaganja imovine mirovinskog fonda usklade sa zakonskim odredbama” u roku od najviše šest mjeseci.